Vandaag is het de dag van de gordijnen. Maar voor het zover kon komen ging er wat aan vooraf. Enkele weken geleden hebben we wat maten opgenomen voor gordijnen en gingen we op zoek naar stof. Helaas, er staat van alles op de markt in Chantada, maar een kraam met gordijnstof… helaas. Maar mijn ouders weten raad. Die weten een stoffenpaleis in Sprundel en gaan daar voor ons foto’s maken van stof. Sol kiest vervolgens stof uit voor gordijnen. Blauw met witte stippen voor de keuken en roze en een motiefje voor op de hobbykamer. Mijn ouders kopen vervolgens de stof aan de maten die we op gegeven hebben. De keuken gordijnen laten we nog even buiten beschouwing omdat daar pas iets mee gedaan gaat worden als de keuken klaar is, en dat duurt nog even. Mijn ouders willen weten hoe we de gordijnen voor de hobbykamer op willen hangen. Sol wil een stang met van die ringen. Mijn ouders blijken nog wat van dat spul te hebben op zolder te hebben liggen. Koperkleurig pijp met ringen, beugels en eindstukken. Het kortste stuk pijp is net geen 3 meter lang, de andere twee stukken zijn net wat langer dan 3 meter. Zo lang is voor op de hobbykamer niet nodig. Maar het is beter alles precies op maat te maken als alles ter plaatse is. De stukken pijp passen echter niet zo in de auto of in de caravan. Maar mijn vader vindt een oplossing; onder de caravan en vastgemaakt aan de constructie. Zo kan alles mee zonder in te korten.

De gordijnen op de hobbykamer komen niet voor het raam, ze komen voor de rekken met hobbyspullen van Sol. Ze komen van het plafond tot de vloer en over de hele breedte van de kamer. 

Vandaag bevestigen bij vader en ik eerst de gordijnstang aan het plafond en hangen dan de gordijnen op. Daarna is het aan mijn moeder en Sol om de gordijnen op de juiste maat te maken wat de zoom betreft. Als het zoom werk gedaan is hangen ze de gordijnen weer op en is alles klaar op de hobbykamer en is Sol erg blij dat het netjes is.

Op de akker gaan mijn vader en ik ook een soort gordijn maken. Daar voor gaan we eerst naar de ferreteria om spullen te kopen. Als we op de akker bezig zijn of in de zitkuil zitten en de honden bij ons zijn, dan wil Antares altijd de akker op om kuilen te graven en stenen te zoeken. Probleem is alleen dat zijn niet weer dat wij ons best doen daar dingen te laten groeien. De akker moet dus afgesloten worden voor Antares. Dat wil ik doen met schrikdraadpaaltje en van dat plastic gaas. Dat moet als een ‘gordijn’ om een deel van de akker komen zodat Antares er niet op kan en wij er gewoon overheen kunnen stappen als het moet. Die spullen kopen we dus eerst in A Barrela bij de ferreteria. Helaas hebben ze alleen rollen van een meter hoog. Ik wil het 50 centimeter hoog hebben omdat dat veel makkelijker is om overheen te stappen. Als we op de akker aan de gang gaan knippen we de rol eerst helemaal door zodat we wel iets van 50 centimeter hoog hebben. Daarna staan we de paaltjes in de grond en zetten er het plastic gaas aan vast. Antares snapt er niets van dat ze er nu niet zomaar op kan komen. Perfect dus wat dat was de bedoeling.

Als al het werk gedaan is en we koffie gedronken hebben is het tijd om daan de Chinees te gaan. Sol wil wat hobbyspullen kopen en mijn moeder, die de hoofdoorzaak is dat we naar de Chinees gaan, koopt ook van alles. Na een uurtje shoppen is de Chinees blij en keren we weer huiswaarts.

Blije Chinees

5 reacties

 1. Hola,

  Sorry alle lieve mensen die recentelijk op een of andere manier gereageerd hebben op onze aankomst hier in Frean. We hadden er een ritje voor nodig van 3.250 km maar dan zie je ook wat onderweg. Uiteraard zaterdag na aankomst even knuffelen (dat kan en mag weer) maar uiteraard ook snel alles in het echt bekijken wat ze hier het afgelopen jaar voor elkaar gekregen hebben. Ook al mogen wat ons tot voor enkele jaren ook wel echte klussers noemen petje af wat ze hier in 16 maanden al voor elkaar hebben gekregen met veel meer verwijzingen van kastjes naar muren als wij gewend zijn om maar niet te spreken over de manjanas. Was zondag nog een ons gegunde rustdag vandaag (maandag) “moesten” we er al wel tegenaan zoals jullie hebben kunnen lezen maar met alle plezier natuurlijk.

  Houdoe

 2. Goedemorgen , aha toch weer een stuk verder met de plannen uitvoeren ! Die aardappels gaan hard hoor , gaat helemaal goed komen.
  Het gordijn is geweldig , netjes alles weggewerkt zo .
  Tja Pa Tonny , je had het kunnen weten een “werkvakantie” ! Ik lees echter tussen de regels door met alle liefde.
  Hele fijne tijd samen. Groet .👍👋😉

 3. Mooi de gordijnen in de hobbykamer met dank aan iedereen die een steentje bij heeft gedragen. En samen bezig om belangrijke dingen op te lossen zoals de omheining zodat Antares niet meer op de akker kan komen. Geniet van elkaar en een fijne middag/avond samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *