Gladde Janus In Een Glimmende BMW

Vandaag gaan we eerst naar Chantada. Julio moet weer op controle. Alles is aan de beterende hand, sterker nog het gaat heel goed. Als we bij de dierenarts klaar zijn is het natuurlijk tijd om ergens een bakkie te doen. Aan de koffie belt Sol nog maar weer een keer met de elektricien uit A Barrela. Begin augustus is Sol daar mee begonnen toen ik de aanpassingen klaar had aan de installatie die ik volgens zijn instructies heb gedaan. In Augustus moesten we we begin september terugbellen en begin september over 2 weken. De periode tussen het bellen werd steeds korter. Vorige week zou hij komen,mmaar was de afspraak vergeten. We moesten vandaag weer bellen. Morgen komt hij langs om te kijken en dan wil ik toch onderhand wel een ‘bulletin eléctrico’. Als we onze koffie op hebben gaan we even naar de apotheek een créme halen, op advies van Mary uit Cas de Pedro, die hopelijk iets kan doen aan mijn ellebogen. Ik heb er geen last van met werken, maar als ik ze aanraak voelt het beurs. We gaan het zien met de créme. Daarna moeten we nog even naar de Chinees een tochtstrip halen en een nieuwe bal voor Antares. Dan gaan we richting huis.

Thuis gaat Sol theorie leren en ga ik in de keuken wat doen waar de elektriciën morgen heel blij van moet worden 😉 Her en der hingen namelijk wat aansluitingen op een rolletje te wachten op een plaats waar ik ze af kan werken. Ik had er liever nog even mee gewacht, maar zo is het misschien duidelijker. 

Daarna moet Julio weer wasbeurt met speciale shampoo hebben. Altijd leuk als je hem pakt. Hij klom nu tegen mijn keel en zetten toen zijn nageltjes. Lekker! Hij wil dan ook niet los laten. MAar even later gaat hij lekker in bad en wordt hij gewassen. Daarna gaat Sol in een luie stoel zitten met een handdoek met daar een kleine natte kater in. Als je hem dan even later zo ziet dutten dan ben je de nageltjes van eerder al weer vergeten.

Ik ga ook nog even wat doen aan de lamp waar ik gister al een foto van plaatste. Omdat de plank die ik gebruikt heb niet helemaal vlak is moesten er pootjes onder komen, die net niet helemaal overal even hoog moeten zijn. Dan een dun laagje verf op de plank en als dat droog is kan de rest van de lamp in elkaar geschroeft worden. Lamp nummer 10 met de naam ‘Boslicht’ is klaar. Ik wilde hem verkopen, maar Sol wil hem houden.

Tussen alles door ben ik ook nog met de telescoop bezig. Waar precies het probleem zit weet ik nog niet, maar in welke hoek ik het moet zoeken weet ik al wel. Er gaat iets niet goed met de communicatie van de telescoop en de laptop. Maar tussen de telescoop en de laptop zit weer van alles (telescoop, laptop, kabeltjes, speciaalkabeltje, USB hub). Maar zoals ik zeg, ik kom in de buurt.

Dan een Gladjanus in een glimmende BMW. Die is in 1999 bij mij langs geweest. Het was iets met de spaarloonregeling waar ik geweldige dingen mee kon doen. Een paar jaar later bleek toen ik op aanraden van Kassa en Radar een goed naar afschriften keek. Toen bleek het een woekerpolis te zijn. Bedragen weet ik niet meer, maar als ik 1000 euro per jaar inlegde gingen er 1200 euro per jaar af aan administratiekosten. Het werd dus per jaar minder. Ik ben toen een keer boos geworden op iemand van Nationale Nederlanden en daarna hoefde ik geen inleg meer te betalen. Woekerpolissen bestaan misschien nog, maar op deze polis zijn inmiddels de kosten heel laag. Vandaag heb ik met de SVB en een pensioenverzekeraar gebeld en ook met NN waar de polis loopt. Ik wil namelijk weten of het nodig is dat we onze Nederlandse ING rekening aanhouden. We betalen hier voor het hebben van een rekening en aan de ING betalen we ook. En de ING rekening in Nederland is eigenlijk niet meer nodig, maar misschien wel voor pensioen en zo… dat is pas over 16 jaar of zo als er niet veranderd. Overal is het geen probleem, maar wel bij NN. Alles moeilijk, als je geen nederlandse rekening meer hebt dan moet je een verzekering afsluiten…… bla bla bla… Hoe zo? Ja anders kunnen we niet maandelijks uitbetalen als u met pensioen gaat. Maandelijks? Ik wil dat bedrag straks in een keer. Dat kan maar dan moet u 20% boeterente betalen. Ik vertel aan de vrouw dat ik in 1999 NOOIT naar de man in de glimmende BMW had moeten luisteren. Ze grapt daarop met de grap dat de aandelen van de polis misschien wel eens heel veel waard kunnen worden. Tja… ze heeft vast ook een glimmende BMW. Ik bel nog wel eens als ik 68 ben, misschien is er wat in de regels aangepast, of gaat de polis toch weer woekeren en is er dan niets meer van over.

13 reacties

 1. Hola,

  Dus volgens de laatste berichten van de electricien lijkt het er op dat manjana ook echt manjana is………..dat word dus “spannend”.
  Het spannende met verzekeringen, polissen etc. zeker als het vergezeld gaat van glimmende dure auto’s is bijvoorbaat hoogspanning en dus opletten.
  Ik zou toch maar eens gaan overwegen om een website op te zetten onder de naam “Frean lampen” maar dan op z’n Spaans. Al schiet de verkoop natuurlijk niet op als Sol ze mooi gaat vinden.

  Houdoe

  • Hallo Vera,

   Met Foskie is alles prima hoor. Ik schrijf er niet veel over omdat die met mij niet los naar buiten mag. Als ik beten iets aan het doen ben kan Antares mee omdat die in de buurt blijft. Foskie gaat van alles bekijken en is dan weg en dan moet ik hem weer gaan zoeken. Dus als ik buiten werk en er kan een hond mee, dan is het Anateres. Het is ook meer de hond van Sol. Met mij wil hij ook liever geen rondje lopen.

 2. Hoi Rob, Dat van die bankrekeningen klopt niet. Mijn man krijgt maandelijks een pensioen van NN op een spaanse rekening. Zolang het maar een IBAN rekening is. Uit eigen ervaring blijkt dat de kosten voor het aanhouden van een rekening is Spanje eigenlijk het duurste is. Ze praten je de rekening aan, maar daarna worden de kosten steeds hoger. Bijvoorbeeld Santander vraagt 30 euro per maand! Hierop kan je korting krijgen, maar dan moet je een verzekering bij hun nemen, maandelijks minstens 800 euro storten en als je ook nog een financiering neemt, betaal je geen kosten…..123…
  Tegenwoordig zijn er echte internet bank die bijna niks kosten. Stuur mij een mail als je meer wilt weten. Wij houden 1 rekening aan voor als we een bank willen bezoeken, de rest internet bank.
  Hoop dat je het certificaat krijgt voor de electriciteit!
  Groeten, Henriette

 3. Hopelijk houd de electric man zijn woord dan schiet het met de keuken op , fijn te horen dat het vooruit gaat met Julio heeft de dierenarts ook in zijn oortjes gekeken ? wij hebben een katertje gehad en die had chronische oormijt overgehouden (hij was verwilderd bij ons komen aanlopen en ik moest elke week met een wattenstaafje en iets olie de oortjes schoonmaken hij liet het prima toe en vond het schijnbaar prettig dat de troep er weer uit was want in de oren m.n. jeukt dit ., hij is er 18 jaar mee geworden .
  Fijne dag,
  José

 4. Die reguliere Spaanse bankrekeningen zijn peperduur. Ik heb ze stuk voor stuk opgezegd: Santander en La Caixa. Heb nu een Openbank rekening. Is een on-line rekening van Santander zonder kosten. Geen problemen met die rekening. Kan ik je aanraden.

 5. Als ik die verhalen over de banken lees ben ik heel verbaasd. Ik woon hier nu 21 jaar en toen ik hier kwam wonen moest ik een Spaanse bankrekening hebben om de Suma, elektriciteit, waterleiding enz. van de rekening af te laten schrijven. Daar moest maandelijks een vast bedrag op gestort worden en dat werd van een Nederlandse bank afgeschreven. Deed je dat niet kreeg je ook geen aansluiting op alle noodzakelijke voorzieningen. Tot op heden gaat dat nog steeds goed en heb ik noch met het 1 noch van het andere problemen gehad en niets van betalingen van maandelijks 30 euro. Ook is het nooit noodzakelijk geweest daar verzekeringen af te sluiten. Zal dat provincie gebonden zijn of misschien kantoor gebonden. Riekt naar oplichters praktijken. Zo’n lief katje, begint al aardig te wennen aan zijn badje.

 6. De lamp is prachtig en ik kan begrijpen dat Sol hem wil houden. Wat is het toch een mooi katje en fijn dat hij het soms met nageltjes toelaat om in bad te gaan. Wat jammer dat het nog steeds niet samenwerkt de laptop met telescoop. maar je zal het wel in orde gemaakt krijgen al duurt het misschien iets langer. Hoop echt voor jullie dat het nu snel in orde komt met de elektriciën want dan krijg je tenminste je subsidie en teruggaaf van geleverde stroom. wij hebben de bbvabank en we betalen niets En onze AOW word er elke maand netjes op gestort.

  • Hallo Mieke,

   Dankje, We weten alleen nog niet waar we de lamp weg moeten zetten. HAHAHA
   Met de telescoop ben ik een heel eind. Ik weet nu dat het waarschijnlijk een probleem is met de UBS poorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *