Gipsplaat In De Keuken

Vandaag aan de gang met gipsplaat voor de nieuwe wand in de keuken. Er moeten voor er gipsplaat tegen kan nog wat houtjes tegen de muur gemaakt worden. Heel precies hoeft dat niet maar ik maak wel een tekening met de maten er op zodat ik later … over 4 jaar of zo, ook nog weet waar de balkjes zitten. Iets aan gipsplaat ophangen gaat wel maar is nooit zo stevig. Links van het linker raam en rechts van het rechter raam zitten extra balkjes om later wat op te kunnen hangen als het moet.

Als de balkjes links gedaan zijn kan er tempex in als isolatie materiaal. Dat moet als het even kan vrij blijven van de buitenmuur in verband met eventuele condensvorming. Er zijn spullen voor te koop als afstandhouder maar die heb ik niet. IK heb nog wel van dat zwarte band waar ik de dakisolatie mee vast het gezet. Dat kan ik ook als afstandshouder gebruiken. Het werkt als volgt: Ik niet de band vast aan een balkje en doe dat ook bij het balkje er tegenover, maar wel met het stuk tempex er in wat ik door middel van de band gelijk houd met de voorkant van de balkjes. Per stuk tempex doe ik dat onder en boven. Zo zit de tempex vrij van de muur.

Nu kan ik een stuk gipsplaat op maat gaan maken. Ik maak een tekening en meet die uit op de gipsplaat, waarna ik de stukken uit slijp met de slijptol met een steenslijpschijfje er in. Zeker kan allemaal met een mes en dan de plaat breken en weer met een mes, met een slijptol gaat het sneller. Als het eerste stuk er tegen zit ga ik verder met het monteren van balkjes, band, isolatie en het volgende stuk gipsplaat.

Het laatste stukje plaat is natuurlijk altijd het lastigste. Niet zo zeer omdat er vreemde hoeken uit moeten maar omdat er een rond gat in moet komen. Daar waar vroeger de geiser hing zit een gat in de muur naar buiten, dat was van de wasemkap van de geiser. Dit gat willen we behouden zodat we altijd iets van ventilatie in de keuken hebben. De flexibele pijp die nu in het gat zit is stuk en moet dus uit het gat, ook de schoorsteen kap (?) die er zat moet weg. Van de installatie van de pelletketel vorig jaar, heb ik nog stukken rvs schoorsteenpijp over. Wie bewaard heeft wat, want nu komt het van pas! Ik maar een stuk op maat en steek het in het gat en kan dan het tempex en de gipsplaat pas maken. 

Als dat stuk gedaan is is het genoeg geweest voor vandaag. Even opruimen en klaar voor de film. Sol wil graag naar de bioscoop in Ourense. De eerste keer dat we gingen was in het weekend en zat het vol met tieners die zich niet koest konden houden. We gaan daarom nu op een doordeweekse dag.

12 reacties

  1. Goedemorgen !
    Zo weer een puzzel netjes opgelost . Ziet er gelijk al een stuk beter uit . Een tekening hoef je niet te maken , je hebt nu deze foto’s 😉.
    Hopelijk hebben jullie nu wel kunnen genieten van jullie bios-avondje.
    Fijne dag en succes met wat jullie gaan doen.
    Groet. 😂👊🙋‍♂️🙋‍♀️👋

  2. Het begint er op te lijken, had steeds geen idee wat het moest worden maar nu wordt het duidelijk, succes verder. Was de film leuk? Fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *