De gister met de post ontvangen brief die melding maakt dat de postbode gister met een pakje aan de deur heeft gestaan en dat ik vandaag deze brief in kan wisselen voor het pakje bleek een iets anders dan het pakje wat we eigenlijk verwachtte, en waar ik gister ook over schreef. Als ik bij het postkantoor in A Barrela aan kom overhandig ik de brief aan de man achter de balie. Ik verwacht dat hij een doos gaat pakken, maar nee hij pakt een kartonnen envelop en zegt dat we de inhoud samen moeten controleren. Que?….. Er zit geld in en dat moeten we controleren legt hij uit. Ik vertel dat we eigenlijk het vermiste pakje hadden verwacht. Volgens hem is dit de vergoeding voor het vermiste pakje. Oké dan. Ik maak de envelop open en we tellen het geld. Daarna moet ik 2 papieren voor ontvangst tekenen. Liever hadden we het pakje terug gehad, maar dit bedrag maakt veel goed.

Weer nieuwe buren. Ik ga een rondje lopen met Antares. Er loopt een hond rond bij ons met een rode halsband. Die hond komen we verder op als we naar A Barrela gaan ook wel eens tegen bij Santa Mariña. Ik verwacht een reactie van Antares, maar ze vindt het blijkbaar best dat die hond bij ons loopt. Sterker nog, ze wil zelf spelen met die hond. Ik loop de oprit af richting de weg en zie nog een hond. Was de ene een soort mix van van alles, lijkt deze op een wolf. Ook deze hond mag blijkbaar bij ons lopen van Antares. Op straat komt er een vrouw aanlopen. Ze vraagt hoe het met ons gaat en of we het naar ons zin hebben in Freán en voegt eraan toe dat we buren zijn. Zij en de honden komen uit Santa Mariña. We maken een praatje over het weer en gaan daarna weer ieder een andere kant uit met de honden.

Het weer lijkt redelijk om vandaag verder te metselen waar mijn vader en ik gebleven zijn. Ik breng alles in stelling, maak cement en ga aan de gang. Eerste rij die ik die gaat vlot. Gewoon tassen. De volgende rij ook nog. Maar dan kom ik op het punt dat ik gelijk ga komen met de daklijn. Nu moet ik iedere steen afmeten en aftekenen en op maat slijpen. Het gaat nu dus een stuk langzamer. Op een klein stukje na is de zijgevel aan een kant van de midden kolom klaar. Wil eigenlijk nog door, maar het is 5 uur, de aangemaakte cement is op en ik heb ook geen cement meer om nieuwe aan te maken. Morgen eerst maar weer wat cement en ook bakstenen bij gaan kopen.

Eigenlijk had ik ook nog iets aan het vroegere kippenhok willen doen. Onze kippen zitten nog steeds in die kleine kooitjes en dat vinden ook wij erg zielig. Morgen voorspellen de weer app’s goed weer. We gaan dan maar eens plaats maken in het voormalige kippenhok zodat ze daar in kunnen. Overigens leggen 2 kippen al iedere dag een eitje. Voor wie het niet weet. Als een jonge legkip een grotere rode kam krijgt gaat ze leggen. De twee die nu leggen hebben inderdaad een mooi rood kammetje op hun koppie. De andere hebben dat nog niet. 

Sol is een groot deel van de dag onderweg geweest van het kastje naar de muur. Chatrobots hebben geen geen antwoord, de telefoon menu’s sturen je in een kringetje en we komen dus geen steek verder als het gaat om een tijdelijke SIP kaart of een sociale verzekering  om een vaccinatie te krijgen. Via een mail wel een tip gekregen dat ik een mail kan sturen naar de Nederlandse ambassade in Madrid. Dat dus gedaan. Moet wat gegevens inleveren en dan kunnen zij een certificaat verstrekken waarmee we misschien een sociale verzekering af kunnen sluiten. …. het enige wat we willen is een vaccinatie voor het weer uit de klauwen gaat lopen. Als je het mij vraagt is de volgende besmetting golf al gestart en daar willen wij geen deel van uit maken.

2 reacties

  1. Als je nog over een E-HIC kaart beschikt ga je met een legitimatie en de Padron, inschrijving bij het gemeentehuis, naar het lokale Centro de Salud.
    Daar vul je een verklaring in en vraag je om een afspraak voor de Vacuno van Pfizer.
    Je laat een telefoonnummer achter want daarop gaan zij je bellen voor een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *