Gekleurde Paniek

Vandaag is er wat gebeurd wat bij mij niet vaak voorkomt. Ik werd pas om kwart over 10 wakker en dat was toen Sol kwam vragen of alles goed was, die was al uit bed. Probleem is dat als ik zo lang op bed lig alles zeer gaat doen. Morgen toch maar de wekker zetten.

De citroentaart van Sol. Nou ja, van Sol, zij zal het recept ook wel ergens vandaag hebben. Vandaag hebben we niet veel gedaan, dus degene die om het recept vroegen in de reacties moeten nog even wachten. Sol heeft niets opgeschreven. Het was, en is nog steeds, zondag en Sol heeft TV liggen kijken in bed en ik heb dat in een luie stoel gedaan.

Natuurlijk moet er wel eens een rondje met Antares en Foskie gelopen worden. Als ik dat ga doen waait mij paraplu die we vorig jaar van de burgemeester kregen stuk, afgelopen Kerst trouwens ook weer wat gekregen, maar daar zat geen paraplu bij. Anyway, als ik aan de rand van een weiland sta te wachten tot Foskie en Antares hun ding gedaan hebben komt de buurman aanrijden. Hij stopt want hij gaat de koeien eten geven. Hij wil ook weten hoe het met mij gaat. Prima, alleen heb ik nog het gevoel alsof ik heel hard mijn buikspieren aan het trainen ben geweest. En daar voeg ik aan toe dat mijn buik onder de grote pleister alle kleuren van de regenboog heeft. Het is er bont en blauw, zien we als Sol de wonden schoonmaakt en de pleister vervangt. Ik ga naar binnen en de buurman doet zijn ding bij de koeien.

Als ik verschillende zaken op Youtube over UFO’s en aliens gezien heb wil ik wat met foto’s gaan doen. Ooit heb ik eens een familiefoto van mijn oma gerepareerd. Die foto is genomen toen mijn oma een jaar of 7 was en als mijn oma nog zou leven, dan was ze nu 107 of zo. Het repareren van een foto is veel werk, ligt eraan hoe de toestand van de foto is natuurlijk, maar de foto van mijn oma is goed gelukt. In de video hieronder zie je het verschil.

In een doos met oude foto’s pak ik wat beschadigde foto’s, een is een foto van een vrouw. Geen idee wie het is. Maar er kan wat aan de foto gedaan worden. De andere is er een van mij (?) (pa, ma, als dit de Vaandelstraat is, bij wie zit ik dan in de tuin? Niet de onze.) waar ook een en ander aan gedaan kan worden. Hieronder de onbewerkt foto’s.

Als ik lekker met de foto’s bezig ben gaat de deurbel. De buurvrouw. Kom binnen, maar voor ze binnenkomt wil ze weten hoe het met mij is. Prima. Nu komt ze binnen en begint te vertellen dat ze gek wordt van haar man. Hij vindt dat hij mij mee moet nemen naar de eerstehulp in A Barrela of Chantada. Waarom? Volgens de buurman is het helemaal niet goed met mij en mijn buik. Ik leg de buurvrouw uit dat er met mijn buik niets mis is op spierpijn na en de blauwe plekken. De blauwe plekken, daarom juist moet ik mee naar de eerste hulp volgens de buurman. Ik leg de buurvrouw uit dat dat blauwe plekken zijn van de operatie en dat dat daar dus een gevolg van is, de chirurg heeft dat verteld dat dat voor kan komen. Er is wel meer blauw zeg ik, zonder verder in details te treden. Gewoon hetzelfde als je je stoot. Ze begint te lachen, de buurman denk dat ik zwart ben op de plaatsen van de operatie en dat ik aan het afsterven ben. Sol komt ook kijken en legt het nog maar eens goed en duidelijk uit aan de buurvrouw. Ik kwam dus rond een uur of 12 de buurman tegen, om 18 uur staat de buurvrouw bij ons op de stoep. De buurman heeft blijkbaar geen werk meer kunnen verzetten omdat hij met het idee rondloopt dat ze mijn buik moeten gaan amputeren als ik niet snel naar het ziekenhuis ga.

Als de buurvrouw weg is zeggen Sol en ik tegen elkaar dat dit wel vreemd is. Als hij zich zo’n zorgen maakt, waarom komt hij dan niet gewoon even vragen? Ik ga weer verder met de foto’s, hier het eindresultaat van de twee foto’s van vandaag.

20 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Ja dat ben jij in de tuin van Fredie die woonde bij ons achter. De achtertuinen grensde aan elkaar. Die vrouw dat is een mooie foto zou jij die naar de mail kunnen sturen daar kan ik misschien nog wel iets mee. Fijn dat de buurman weer gerust is. Gr. Ma

 2. Hola,

  Kennelijk heeft jou gedroedel waarover je gister sprak en wat reacties opriep bij bloglezers je niet helemaal losgelaten en ben je op zoek geweest naar “echte” Aliens. Heb je iets vergelijkends gevonden?
  Voor de bloglezers nog een kleine verduidelijking op de foto van het boerengezin. Het kleine meisje op de foto was Rob zijn oma en zou nu 105 jaar geweest zijn. Zij overleed toen ze 99 jaar was.
  Dat kleine manneke ben jij inderdaad Rob maar ik denk dat je moeder wel zal weten waar die foto precies gemaakt is.
  Op zich niet slecht natuurlijk dat de buurman zich zo’n zorgen om jou buik maakt al gaat buikamputatie (als dat al zou kunnen) wel erg ver. Je gaat dan ook andere belangrijke delen, waarover je verder niet uitwijt, ook missen wellicht.
  Hou het hopelijk maar op “het komt goed”.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja aliens en bovennatuurlijk, altijd interesant natuurlijk. Amputaie, daar had de buurvrouw het gister over. Toen zij ik al dat als ze gingen amputeren dat ik dan een hoofd met benen zou hebben. Kon ze wel mee laggen.

   • Hola,

    Wellicht had de buurvrouw toch een vooruitziende blik gezien jou opmerking hoe je er dan uit zou zien.
    Zoiets “hoofd met benen” gaat al in de richting van een Alien.

    Houdoe

 3. Goedenmorgen . Mijn eerste reactie bij het lezen van de aanhef ; “Oh jé wat is er gebeurd?”
  Gelukkig niets en (hopelijk) alles normaal !
  Wat mooi dat je die foto’s zo mooi kunt maken. Je bent toch ook echt van alle markten thuis .
  Heerlijk hè af en toe zo’n “hangdag” , alleen ben je dan ’s avonds zo moe van het “niksen” .
  Hier Freek de Jonge (“de Schreef”) gekeken op TV. Helemaal onder de indruk. 78 jaar en dan nog steeds mensen 1.45 uur ķunnen boeien . Respect.
  Nu nog ff een slaapmutsje (Anis -seco) en ook naar bed. Welterusten daar , slaap lekker – niet te lang-
  Groet. 🍸🍺👌👊🙋‍♀️🙋‍♂️👋

  • Hallo Antoinette,

   Ik zalt ook neer Freek te kijken. Alleen liep hij telkens vast….. internet. Dus van de morgen opnieuw gekeken.

   Ik stuur je ook even een mail. Je moet even wat kleins doen.

 4. Prachtig dat je zo’n oude foto’s kunt bewerken zodat ze toch oud blijven maar nu gaaf uitzien,
  heb ik ook eens laten doen met een foto van een oude tante haar reactie was ‘ik wist niet dat ik vroeger zo knap was ‘ het was haar enigste foto van vroeger helemaal beschadigd en met 98 is ze overleden 24 jaar geleden dus ..
  Geweldig die buurtjes ze willen zo’n goeie buren als jullie niet kwijt en dan die humor van jou 👍😁
  dat lange slapen is een teken dat jouw lichaam op rust aan het komen is dus .. gewoon aan toe geven,
  Fijne week,
  José

 5. Toch een goed gevoel dat je buren zich toch een beetje bezorgd zijn over jou gezondheid. Maar na de goede uitleg van Sol is het goed gekomen en zijn ze weer gerust. Wat mooi dat je foto’s kunt repareren en ze er weer als nieuw uitzien. Net wat José zegt je zal het nodig hebben je bent tenslotte herstellende van een operatie. Nog een goede dag verder.

 6. Hoi Rob, heerlijk die oude foto’s, al repareer je nog zo mooi die geweldige kleur houden ze toch, ik vind dat dat ook moet is van die tijd. Er zal toch een misverstand zijn geweest tussen jou en de buurman, kan gebeuren al was het maar door de taal. Even zo goed heel lief dat de buurtjes zo zorgzaam zijn. Vind ik ook altijd van die lieve Spaanse mensen, niets aan de hand zie of hoor je ze niet maar is er wel wat staan ze direct achter je om te helpen. Met het gezicht op de foto kan ik je niet helpen, maar dat wist je al. Fijne avond en tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   De buurman moet af en toe wat beter naar mij luisteren. Dan had hij het wel begrepen. En ik moet stieken ook wel zeggen dat de buurman soms zelf ook snel pijntjes heeft en een arts op zoekt. Ik ben niet zo flauw… Sol ook niet trouwens

 7. Oh, jij bent dus ook geïnteresseerd in UFO’s en aliens? Ik ook. Ik speur meestal bij Bitchute and Rumble, de alternatieve sites. Ik ben geen fan van You Tube. Die censureren mij te veel. Gisteren nog een video gezien van een Amerikaanse scientist die werkzaam was geweest op een Amerikaanse militaire basis. Hij mocht alleen maar op 1 deel van de basis komen. De rest was geheim en daar mocht hij niet komen. Desondanks heeft hij een aantal zaken toch gezien. Zoals ruimtevoertuigen en ook aliens waren daar aanwezig. Ik vind het zeer interessante materie. Moeilijk te zeggen of het klopt ja of nee. Maar toch sluit ik niks uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *