Gehackt?

De laatste paar weken zijn er wat rare dingen gaande op en met mijn website. Was er in augustus een situatie waarbij de site door Strato offline gehaald is omdat er spam mail verstuurd wordt. Toen, na het uitvoeren van IT dingen, werd de site weer online gezet. Ze raden van Strato aan een beveiliging aan te schaffen, SiteLock, dan komen deze dingen niet meer voor. Goh, en waarom zijn er dan nog vreemde dingen? Want vorige week liet Henk mij weten dat als je naar bepaalde pagina’s op de website wilde gaan, dan werd je door gestuurd naar een andere pagina, een met een robotje in het midden. SiteLock, waarom geen actie ondernomen? Handmatig verschillende scans uitgevoerd op van alles en nog wat. Probleem opgelost. Tot mijn vader gister melden dat mijn laatste blog was vervangen door iets anders, een lap tekst volledig in het Spaans. Iets plaats dus iets op het blog! Als ik onder de motorkap van de website kijk zie ik dat er meer gepost is geweest op het blog, maar dat is door de SiteLock verwijderd. Een antwoord op mijn vragen hoe dit allemaal kan van Strato blijft tot op heden uit. Vandaag krijg ik dan een mail dat er weer spam mail is verstuurd. Rond 11 uur vanochtend is dan ook de site weer geblokkeerd en niet meer te bereiken. SiteLock!? Ik ga weer doen wat ik moet doen: Virus scannen op de laptop en computer die ik gebruik voor de site. Alle wachtwoorden aanpassen. De SiteLock handmatig laten scannen. En iets weggooien waarvan Strato zegt dat dat waarschijnlijk het probleem is. Dan beantwoord je de mail en controleren zijn of het goed is en zetten de site weer online. Maar ze vonden deze keer na de eerste controle nog iets. Ik moest nog iets verwijderen. Dat dan maar gedaan en weer een mail gestuurd. De helpdesk heb ik ook maar om opheldering gevraagd. De man die ik aan de telefoon kreeg had duidelijk zijn dag niet. Moet SiteLock niet alles beschermen en controleren? Nee daar is SiteLock niet voor. Maar dat zeggen jullie wel op jullie website. Ja dat kan, maar SiteLock is er niet voor. Goed, verder geen discussie aangaan met iemand met een IQ van 3. Ik bel mogen nog wel een keer, krijg dan vast iemand aan de telefoon die er wel verstand van heeft en kan ik gelijk vragen waarom ik geen foto’s kan uploaden.

De Koeien

Ik heb geen verstand van koeien, dat ik er tegen praat en af en toe een lik krijg van een grote ruwe tong geeft volgens mij alleen maar aan dat ik koeien leuk vindt en dat die koeien mij blijkbaar ook leuk vinden. Goed, terzake; 2 van de 4 koeien hebben diarree. Marisol en Charlotte. Marisol staal al heel haar leven, op een paar weken na, bij ons in de stal. Toen ze nog met z’n drieën, Marisol, Lola en Lucie, in een stalletje onder het huis stonden was Lola op een gegeven moment ziek. Volgens de buurvrouw was het toen daarom beter Marisol en Lucie te verplaatsen naar de grote stal. Vanaf dat moment staat Marisol op dezelfde plaats tegen de buitenmuur en heeft nadien diarree gekregen en dat heeft ze nu nog. De veearts en medicijnen brengen geen verbetering. Toen kwam Charlotte er bij, nu 2 maanden oud. Zij staat naast Marisol is nu samen met haar aan de diarree. Ze krijgen speciaal voer, maar dat brengt geen verbetering. Tot zover duidelijk? De stal heeft een gierkelder, de bodem van de gierkelder loopt schuin af richting de buitenmuur, daar waar Marisol staat, en gaat dan over in een goot die afgesloten is met een schuif naar de beerput buiten. Als de gierkelder bijna vol is zet de buurvrouw de schuif open en stroomt alle gier naar de beerput. Dat betekend dus ook dat de dikste laag gier in de kelder ter hoogte staat van Marisol en Charlotte. Dus als ze binnen staan of liggen dan staan de zieke koeien boven de dikste laag (ziekmakende) stront! Ik heb nog steeds geen verstand van koeien, maar kan mij voorstellen dat je ziek blijft als je ziekmakende lucht in moet ademen. Ik leg uit aan de buren wat ik denk en de buurvrouw kijkt mij aan of ze water ziet branden. Mijn idee is namelijk om alle koeien 2 plaatsen op te schuiven zodat in ieder geval Marisol en Charlotte niet boven hun eigen zooi staan. En toen kreeg ik een, op zijn zachtst gezegd, raar antwoord: ‘Cómo tu quieres’, wat wil zeggen ‘zoals jij wil’. Ik ben niet helemaal duidelijk denk ik, dus ik leg het nog een keer uit aan iemand die altijd klaagt over geld, dat het volgens mij beter is als de koeien niet ziek zijn en misschien wel beter worden zonder medicijngebruik. Si, si, cómo tu quieres. Mooi! Dan doen we het zoals ik het wil, de koeien schuiven op en hebben vannacht al op hun nieuwe plaatsen gestaan. Nu is het wel zaak dat die koeien dus mooie vlaaien weg gaan leggen binnen een paar dagen. Hopelijk werkt het. Van een oud collega ook nog wat koeien info gekregen waar we nog meer naar kunnen kijken, maar veel meer dan dit kunnen wij niet doen. Straks kijk ik Marisol even diep in de ogen en vraag of ze het op haar nieuwe plek leuken vindt. Krijg ik dan een lik, dan is dat dus een ja. hahaha

Auto

Van de siëstas word ik hier een beetje galies, van 14u tot 16u van 1430 tot 1700, trek een lijn en neem siësta op dezelfde tijd! Vandaag maar even naar de Renault in Ourense gereden om een afspraak te maken voor de stuurstang die niet goed meer is. Om iets voor 1 uur vertrek ik en om half 2 stap ik de zaak binnen in Ourense. Alles donker. Er komt iemand naar me toe, die ook net gaat vertrekken, en vraagt wat ik wil. Ik leg uit dat ik een afspraak wil maken. Nee, dat kan nu niet, siësta van 1 tot 3. Lekker dan! Terug rijden heeft ook geen zin. De Leroymerlin is tegenover de Renault garage dus ga ik daar maar even naar toe. Kijken, kijken en niet kopen is daar niet mogelijk. Ik kijk veel maar en koop ook wat. Dan is het bijna 3 uur. Om weer bij de Renault tegenover te komen moet je 5 kilometer rijden. Alles is eenrichtingsverkeer, Om van de Renault naar de Leroymerlin te gaan moet dat eigenlijk ook al, maar omdat er geen verkeer meer was vanwege de siësta ben ik maar een piepklein stukje tegen het verkeer in gegaan. Nu moet ik dus omrijden. Bij de Renault maak ik een afspraak voor volgende week woensdag. Ik had eigenlijk gehoopt dat er gelijk iemand kon kijken en een prijs kon maken. Helaas.

3 reacties

 1. Hola,
  Vandaag inderdaad ook gemerkt dat de site off-lijn was. Sinds kort komt er ook steeds een melding in beeld bij het opstarten dat de site cookies gebruikt.
  Ben erg benieuwd of jou redenering om de koeien iets te verplaatsen helpt tegen diarree. Als dat zo is dan ben je dus niet meer alleen ” koeien fluisteraar” maar wellicht is het een opstap om secundant te worden van een veearts.
  Gezien de kastjes en muren die je al tegen gekomen bent op allerlei terreinen komt er nu enige opstand tevoorschijn aangaande de verschillende tijdstippen van de siesta. Wellicht ligt er ook nog ooit een politieke carriere voor je !!!
  Jammer dat we nu geen mooie foto’s kunnen bewonderen hopelijk is dat iets van tijdelijke aard.
  Die rondjes rijden in Ourense mag voor jou NU misschien even vervelend zijn maar met Lamborghine neigingen in het achterhoofd word ook dat genieten misschien.

  Houdoe

 2. Haihai goedemorgen , nu blijkt dat je ook nog verstand hebt van “stront” , gaat alles weer goed komen ! “Ik voel het aan m’n water!” (Om in stijl te blijven ) idd , jammer een blog zonder geweldige foto’s ! Beetje kaal maar wordt vast beter binnenkort . Succes en een extra knuffel voor Charlotte en Marisol . Fijne dag , groet , 👊👋😂🙋‍♀️🐕🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *