Geen Vensterbanktegels Vandaag

Zoals gebruikelijk ga ik vandaag weer verder in de keuken. Het opnieuw lijmen van de vensterbanktegels doe ik vandaag toch maar niet, al schreef ik gisteren zo iets als dat de voorbereidingen gedaan zijn voor morgen. Geen gelijm dus. Hij leek mij beter alles nog eens goed schoon te maken en er dan een laat voorstrijk op te smeren. De voorstrijk moet dan eerst weer drogen en zo, dus geen tijd voor tegels.  Maar nu is dan alles wel klaar voor de vensterbanktegels.

Als de voorbereidingen voor morgen klaar zijn en ik een keer koffie op heb, ga ik verder aan het aanrecht wat tegen de andere muur moet komen. Was ik bij het zagen van het eerste aanrechtblad nog een beetje huiverig om er de zaag in te zetten, ben ik dat hier niet. Zaag ik het verkeerd dan heb ik nog een stuk om het opnieuw te doen en dan zou het verkeerd gezaagde stuk nog altijd lang genoeg zijn voor het andere aanrecht deel. Het stuk aanrechtblad wat ik nu ga maken vormt een L met het andere aanrechtblad en loopt tot tegen het gasfornuis (wat nog moet komen). Om het netjes aan te laten sluiten met het andere aanrechtblad moet er aan beide bladen een schuine kant gezaagd worden. Dat is weer even een hoop meten, maar uiteindelijk moet de zaag er toch ingezet worden. Maar het is allemaal naar wens gelukt. 

Nu het tweede blad klaar is moet er een tijdelijke constructie onder komen. Onder dit deel van het aanrecht en het deel wat aan de andere kant van het fornuis komt laten we (waarschijnlijk) kastjes maken. Dat is sneller en koste waarschijnlijk net zo veel als dat ik zelf aan de slag ga. De constructie die ik er dus onder maak zou er dus misschien weer onderuit moeten als er een kastje onder komt. Als alles klaar is en het blad netjes ligt bescherm ik de randen met wat plastic. 

Dan is het nu tijd om alles wat niet nodig is in de keuken aan gereedschap en keukengereedschap weg te doen. Alles ruim ik op en ik stofzuig de keuken als op Sinterklaas morgen komt kijken. Maar die is gisteren in Nederland aangekomen en heeft dus even geen tijd voor ons in Freán. Het moet niet alleen netjes worden voor de Sint, maar ook omdat het wat makkelijker werkt. Als alles schoon is lag is grote stukken karton over het kookeiland want dat moet binnenkort dienst gaan doen als verftafel om de aanrechtbladen in de speciale lak te zetten en ook om de bank die achter het kookeiland staat te schuren en een nieuwe vernislaag te geven.

In de zangwerkplaats, die ooit woonkamer moeten worden, is het ook een rommeltje. Maar daar heeft Julio geen boodschap aan, sterker nog, hij doet er lekker een grote boodschap. 

Maar als hij klaar is en zijn ‘verberg technieken’ heeft laten zien, zie je er niets meer van.

Ook in mijn gereedschapshok is het op zijn zachts gezegd een rommeltje. Tijd om daar ook alles maar eens op te ruimen en de vloer aan te vegen. Als ik daar mee bezig ben krijg ik controle van Terra. Het kan ook zijn dat zij vindt dat een kat voor het raam moet zitten.

12 reacties

 1. Hola,

  Groot gelijk dat je even de rust neemt om de extra voorbereidingen voor de vensterbanktegels te nemen. Net wat je zegt ook zondag kan een tegeldag zijn. Ik vind dat je de hoekaansluiting van de 2 bladen perfect gedaan hebt. Ziet er heel mooi uit en je ziet nu ook goed hoeveel werkblad je krijgt. Of je de kastjes voor onder het aanrechtblad zelf maakt of laat maken let op de diepte! Te diepe kastjes zijn immers ook onhandig in gebruik of je moet er uitschuifbare planken in maken dan is het juist weer extra ruimte.
  Bij ons beginnen langzaam maar zeker ook de voorbereidingen voor Sinterklaas. Ik moet tot nu toe zelf al 3 keer optreden als zijn stand-in. Half december trouwens ook nog eens als Charles Dickens daarvoor is mijn eigen baard al aardig op lengte aan het komen.
  Succes met het tegelen morgen.

  Houdoe

 2. Wat is die aansluiting mooi geworden van de aanrechtbladen. En wat krijgen jullie een heerlijke werkruimte. En als je de boel opruimd dan werk je de volgende dag ook prettiger , Leuke foto’s van de katjes ze zijn al flink gegroeid.

  • Hallo Mieke,

   Idd zo tussen door opruimen werkt makkelijker. Probleem is dat we de keuken ook nog gewoon als keuken gebruiken. En dat maakt het telkens wat lastig werken en opruimen, ik weil manelijk niet iedere dag alles wat ik de volgende dag weer nodig heb opruimen.

 3. Goedemorgen , gatverpielekes wat wordt het mooi . Sta telkens versteld hoe mooi de kleuren bij elkaar uitkomen. Nu ook weer de mooie bank . Dat wordt gezellig keuvelen daar bij het kookeiland . Het aanrechtblad sluit mooi aan zo te zien , dus weer een stap verder .
  Voor de katten zou ik alvast een nieuwe toilet zoeken , anders houden ze het als vast plek. Zijn al wel groot en mooie katten geworden .
  Vandaag jullie zelf maar eens een “ommetje ” gunnen met de auto of met de hondjes 😔🐕🦮 .
  Fijne Zondag samen .
  Groet . 😉😊👊👋🙋‍♀️🙋‍♂️

  • Hallo Antoinette,

   Als het strak allemaal klaar is hebben we geen eetkamer meer nodig 🙂

   Voor de katten ga ik koffie dik verzamelen. Het is iid niet de bedoeling dat ze daar blijven poepen, al kunnen ze er niet binnen als ik er niet bezig ben.

 4. Goede morgen harde werker.
  Hopelijk heb je iets aan mijn idee..
  De keuken kastjes kun je als bouw pakketjes in alle maten kopen bij.. leroy Merlin maar ook bij Ikea h deze kastjes zijn zeker van goede kwaliteit {dus niet zoals vroeger) en leuk geprijsd.
  Kun je van het overgebleven bad gedeelte misschien stroken zagen als vensterbonk?
  Zaag voor het lakken van het blad eerst het gat voor de spoelbak doe overal ronde kantjes, op haakse hoeken kun je niet lakken.
  Houten bladen worden bijna altijd met olie behandeld, gelakte bladen zijn kwetsbaar, als er iets op het blad valt een vork of een mes komt er een deukje of gaatje in en met vocht wordt dat later leen lelijke plek.
  Ps. ik heb vele keukens geplaatst van alle merken en ook van Ikea.

  Succes
  Ger

  • Hallo Ger,

   We hebben ook bij Leroy Merlin gekeken voor de kastjes. Daar gaan we komende week even gragen hoe het precies werkt. In onze keuken zal alles op maat gemaakt moeten worden, standaard gaat namelijk niet passen.
   Er komt een vensterbank van venstebanktegels.
   Alle hoeken zijn afgerond, dus dat komt goed. We hebben ons voor de lak laten adviseren door de zaak waar we de bladen kochten, zou installeren ook komplete keukens. De lak is twee componenten lak.

 5. Goedendag Keukenbouwer, dat begint al erg mooi te worden. Ik zie ook dat je aardig wat tip binnen krijgt dus mag ik er ook wel een aan toevoegen. Heb je er wel eens aan gedacht om in plaats van kastdeurtjes lades te nemen. Ok als je wat jonger bent is dat geen probleem maar bij het ouder worden merk je dat je steeds meer moeite krijgt om in die kastjes voor het een of ander te duiken. Als je lades hebt is dat net allemaal wat makkelijker. Ik weet dat het wat duurder is maar later heb je er de profijten van en een keuken schaf je meestal maar 1 keer aan. Je kan ook denken mens bemoei je er niet mee je hebt dan ook volkomen gelijk, alleen spreek ik nu uit ervaring. Fijne zondag en heel veel succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *