Geen Goede Start

Geen goede start vandaag, ik heb me verslapen en werd in plaats van 7 uur om 8 uur wakker. Je kan zeggen dat het uurtje extra dan wel nodig zal zijn geweest, maar het is ook een voorbode dat de dag niet helemaal goed zal gaan. Als ik weer helemaal bij ben en ik het nieuws van boeren op de A1 tot me heb genomen ga ik in de keuken aan de slag. De kabel van de waterpomp, moet omgelegd worden en ik weet nu al dat de kabel dan te kort is. Maar dat is geen probleem. Vlak bij het punt waar de afsluiters van de 2 bronnen zitten in de bijkeuken gaat ook de kabel de grond in. Daar ergens moet een lasdoos komen waar de kabel in gaat en de nieuwe pijp met draden ook in komt.

Ik schakel de stroom af van de pomp en knip de kabel door en monteer een lasdoos en steek de kabel er in. We hebben nu alleen water via de bron zonder pomp en ik wil snel zijn omdat het water van de bron zonder pomp niet genoeg is om bv de wasmachine te laten werken, ook de geiser van de badkamer doet het er niet op. Maar ik had me verslapen, toch? Dus gal alles vanaf nu niet goed. Ik maar de groepenkast open, haal de draden van de kabel los en maar er de trekveer aan vast. De pijp, of eigenlijk slang waar de kabel in zit wil ik opnieuw gebruiken om de draden door te trekken. Maar de kabel gaat er niet makkelijk uit. Via het keukenraam gooi ik het einde van de kabel naar buiten. Buiten kan ik de slang strak houden en aan de kabel trekken. De kippen komen natuurlijk kijken en ik moet uitkijken waar ik nu ga staan. Het eerste stuk gaat goed en dan zit de kabel vast.

Als ik binnen bij de groepenkast ga kijken blijkt er een dun kabeltje van een meting van de PV installatie mee de slang in te zijn geschoten. Sterker nog, het zit om de draden van de kabel heen. Terugtrekken gaat heel erg moeilijk! Als het gelukt is moet ik de draden van de kabel opnieuw aan de trekveer vast zetten. Weer tussen de kippen trek alles nu zo door de slang. Nu monteer ik de slang tegen de muur en verleng hem met een nieuw stuk slang tot het lang genoeg is om bij de lasdoos te komen. Nu moeten er de draden door getrokken worden. Laat ik zeggen dat dat niet van een leien dakje ging, ook niet met de hulp van Sol. Maar het zit er in en ik kon de pomp dus weer aansluiten en aanzetten. Nu eerst koffie!

Nu moet er in een hoekje in de keuken nog even een stukje isolatie tegen het dak gemaakt worden. Gelukkig gaat dat weer beter dan het gedoe met de kabel. Ik werk het ook weer af met een plaatje MDF zodat de muur nu dicht is. 

Dan is het tijd om wat met purschuim te gaan doen. Tussen de naad met de isolatie en de buitenmuur en het dak wil ik purschuim spuiten. Het gaat er daarbij meer om dat de isolatie door het purschuim vastgezet wordt aan de muur en zo als het ware de keuken van binnen naar buiten dicht is. Ook bij de muur slaapkamer/keuken spuit ik de openingen vol met purschuim. En als ik klaar ben met purren kan ik in de keuken verder even niets meer doen.

Op een weiland waar de drie koeien die bij ons staan wel eens lopen doen de varens het goed, zal ik maar zeggen. Toen er nog geen varen te zien was en ik de kanten van die wei wat aan het netjes maken was kwam de buurvrouw langs en vertelde dat ‘morgen’ ze de koeien daar zetten om het gras kort te houden. Ik weet niet welke morgen ze toen bedoelde, maar de morgen is nooit gekomen en de varens staan inmiddels een meter hoog.

Koeien eten geen varens dus morgen laat zeker nog vele morgens op zich wachten. Ik haal alles wat ik weg ze zet heb aan schrikdraadpaaltjes weg en ga de wei netjes maken met de bosmaaier en daar ben ik wel even mee bezig. Een paar uur later is de wei gekortwiekt, al moet dat nog een keer gedaan worden. Ook de kanten zijn netjes. Nu is mijn idee op zit moment en helemaal geen koeien meet op te laten. Ik moet eens uitzoeken hoe we die wei netjes krijgen om er fruitbomen op te gaan zetten als de tijd daar is.

Ook moesten er nog twee extra planken in de Ikea kast komen. Als ik alles voorbereid heb maken Sol en ik de planken in de kast. Nu is de kast af en kan hij in geladen worden.

12 reacties

 1. Hola,

  Het is toch wat zeg dat je 1 uurtje later wakker word. Vroeger zou ik ook zoiets gezegt hebben maar dat is verleden tijd. Maar ik bgrijp wat je bedoeld. Het gevoel hebben dat je de hele dag achter loopt. Dat er dan ook nog draadjes zijn die je dwars zitten. Zouden ze tegen iets protesteren wat ze niet aanstaat en waarover jij geen overleg gevoerd hebt vooraf ? Wat heerlijk om zo aan de muren in de keuken te werken. Dat zijn van die karweitjes die noodzakelijk zijn maar geen schoonheidsprijs hoeven te verdienen omdat ze straks toch niet meer in het oog komen te zitten. Het toezeggen dat morgen (manjana) de koeien in die wei zouden komen is dus een manjana in veelvoud geworden tot frustratie van de bosmaaier zullen we maar zeggen.

  Houdoe

 2. Ook al ben je wat later opgestaan je hebt toch weer aardig wat werk verricht. Ook al werkte de draadjes niet echt mee. Zo loop ik heel de week al een dag vooruit en op dinsdag dacht ik de hele dag dat het woensdag was en zo de volgende dag op woensdag donderdag. Maar acht het is allemaal goed gekomen en er zijn geen rare dingen gebeurd. Slaap lekker en morgen gezond en op tijd weer opstaan.

 3. Ja dat uurtje kan soms heel veel doen op een dag maar uiteindelijk is het na wat strubbelingen en een paar koppen koffie weer goed gekomen.
  Fijne rustige dag verder,
  José

 4. Petje af voor wat jij/jullie allemaal in één dag voor elkaar krijgen. Verbazingwekkend, omdat mijn ervaring is als er al 1 klusje is geklaard in en om het huis, de rest van de dag er niets meer opgepakt wordt. Ook valt me op dat je van alle markten thuis bent gezien de diversiteit van al de klussen. Complimenten! Fijne dag en…. IKEA kastje lekker handig, goed plekje voor de (was?) manden en meer.

  • Hallo Margriet,

   Wat we vandaag niet doen blijft liggen voor morgen. Ooit komt er een moment dat we weer een baan moeten gaan zoeken… dan is er veel minder tijd over om te klussen. Dus… alles zoveel mogelijk nu.
   De Ikea kast is iid voor de wasmanden en badkamer spul en werkleding en dat soor dingen.

 5. Dat dacht ik óók tijdens het lezen wat Margriet zegt, waar haal je al die energie vandaan? En nog wel van alle markten thuis! Komt er een tijd dat je rustig op je gat zit? Het ziet er allemaal fantastisch uit! 👌 goed weekend, P.S: weet je dat er in je geliefde stad Breda een groot evenement betreffende de komende Vuelta van Spanje, spoedig gaat starten. In de Grot Kerk

  • Hola Otto & Joke,

   Klopt wat jullie zeggen over de doorgang in de Grote kerk in Breda wat betreft de Vuelta.
   Dat is misschien wel een link naar de Camino de Santiago om in Spaanse begrippen te blijven. Ze lopen immers door de kerk met de fiets aan de hand en ze gaan ook kaarsjes aansteken volgens de berichten.

   Houdoe

 6. Goedenmiddag , weer een active dag geweest . Top . Ja helaas als je je ’s morgens “verslaapt” , loop je de hele dag achter en uit je rithme . Zelfs met antwoorden op jou blog . Sorry veel te laat. Alles ziet er weer picobello uit en daar gaat het om
  Groet . 🐶🙋‍♀️👍👊🐶🐾👋

 7. Jullie zijn nog jong genoeg om een baan te nemen en zeker voor jou je bent van alle markten thuis als elektricien (als ik het goed heb onthouden) dus dat komt helemaal goed t.z.t. als je uitgeklust bent en voor Sol maak ik me ook geen zorgen.
  Fijn weekend,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *