Geen Gereedschap

Bijna niet te geloven maar vandaag heb ik helemaal geen gereedschap vast gehad. Gisteravond liet ik wat foto’s zien van de verlaten gebouwtjes langs Rio Asma, daar waar ik een tijdje terug was gaan fotograferen. De visite wilde dat graag met eigen ogen gaan zien. Kleine meisjes in een wandelwagen meenemen leek mij niet handig. Sol bleef thuis met haar achternichtje en Foskie. Met z’n drieën en Antares zijn we over de tractor paden richting de rivier gelopen. Toen ik er was stroomde er water, dat is nu wel anders. Goed, een rivier vind ik het nog steeds niet, maar het water stroomt veel sneller en het is een stuk dieper. 

Het is lekker weer om te wandelen en als we weer op een geasfalteerde weg uit komen is dat het eindpunt en lopen we dezelfde weg terug. Ongeveer halverwege kunnen we een weggetje een stukje omlaag waar verschillende beekjes bij elkaar komen. Als we dat ook gezien hebben lopen we terug. We hebben het over de wilde dieren hier in de omgeving. Ik vraag of ze wel eens een dassenburcht hebben gezien. Nee, hebben ze nog nooit gezien. Ik weet er een te zitten en daar gaan we even bij kijken. Goed veel meer dan grote holen in de grond is er niet te zien en als je niet weet dat je naar een dassenburcht staat te kijken dan zijn het dus gewoon gaten. 

Daarna lopen we naar huis. Thuis moet ik toch iets gaan doen. Als een strijkbout gereedschap is dan klopt de titel niet. Ik ga namelijk de strijk maar eens weg werken als de visite weer gaat koken. Als ik klaar ben met strijken is ook het middageten klaar en schuiven we aan. Na het eten houden Sol en haar nicht siesta, haar man gaat Spanje Marokko kijken en ik ga wat hobbyen in mijn gereedschapshok want voetbal kan me gestolen worden.

Als ik even na 6 uur de blogpost wil gaan schrijven, zijn de Spanjaarden en Marokkanen nog met elkaar bezig in de verlengen. Prima, schijf ik vandaag de blogpost op de laptop in de keuken.

12 reacties

 1. Hoi Rob,
  Jammer voor je neef dat ze niet gewonnen hebben bij het voetbal je vader heeft er van genoten. Maar dan die foto’s, GEWELDIG die boom vindt ik zo mooi. Heb je dat filmpje nog gekeken wat ik gestuurd heb over de regio van Lugo. Doe de familie de groetjes. Gr. Ma

 2. Hola,

  Het maakt ons als lezers niets uit waar je de blogpost schrijft als we hem maar te lezen krijgen.
  Ook al is het geen al te arbeidsintensieve dag een uitje op zijn tijd is ook nooit weg. En wat een prachtige foto van die boom. Daar mag je NOOIT kachelhout van maken natuurlijk.
  Ik hoop dat ik (nu op terugreis naar Spanje als Sinterklaas) geen nadelige effecten ga ondervinden in Spanje met hun verlies en uitschakeling bij het wereldkampioenschap.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ik heb hier nog geen treurige blikken in de buurt gezien over het voetbal. Die bomen, en zo staan er meer, moeten wat mij betreft zeker blijven staan, jammer dat wij zulke bomen niet in ons bos hebben staan.

 3. Wat een prachtige foto’s en toch heerlijk om zo je familie je omgeving te laten zien Hoe mooi het daar is en in het echt is toch mooier dan van een foto en je snuift de natuur op.

 4. Mooi stukje natuur en prachtige foto’s vooral die bijzondere boom en leuk dat dat jullie de interesses goed verdelen en weer worden jullie door de 2 koks verwend 🥬🍷jammer voor de Spaanse club wij hadden echt gehoopt dat ze door zouden komen ,helaas.
  Geniet ze ,
  José

  • Hallo José,

   Gisteren weer lekker gegeten. Hij gaat zelf pepers op de akker plukken van de planten die ik een maand geleden al uit de grond heb gehaald. Ze liggen op een hoop en die peper planten blijven het gewoon doen, we hebben nog steeds verse peper. Van de waterkers die hier als onkruid staat maken ze ook wat lekkers.

 5. Goedemiddag ,
  hier wordt er dus wel naar voetbal gekeken 🥲 , was zowaar een beetje in een dip met deze uitslag .
  Gelukkig kunnen we ons nu nog focussen op Nederland . We gaan het beleven . Kijk je Ned. Ook niet ?
  Doe toch maar dat helpt ze erdoor !😄.
  Weer heerlijk in het bos gewandeld , je “hoort” het water en “ruikt” de aarde bij die mooie foto’s , vooral van die boom natuurlijk .
  Het is wel eens goed je hoofd en handen “leeg” te houden !
  Geniet nog even samen met de Familie . Fijne dag verder.
  Groet . 🤣🙋‍♀️🙋‍♂️👊👋

  • Hallo Antoinette,

   Nee kijk ik ook niet. Laatste keer dat ik voedbal heb gekeken was toen Nederland tegen Chili moest voetballen. Toen hebben we het bij vrienden van ons gekeken, ook Chileens Nederlands koppel. Dat was wel leuk toen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *