Geen Geklus

Vandaag even geen geklus in de keuken, niet omdat ik daar geen zin in heb maar omdat we wat andere zaken te regelen hebben. We moeten naar Chantada voor een aantal dingen. Onder andere moeten we met Terra en Julio naar de dierenarts, zij krijgen deel twee van de vaccinatie en een chip. 

Terra is de kroelkat van de twee en laat zich makkelijk pakken, Julio heeft dat liever niet. Dus hoe krijgen we die twee in een reiskooi om mee te nemen naar de dierenarts. Sol heeft de oplossing, en die begon gisteravond. Gisteravond hebben we ze wat minder eten gegeven dan normaal. En deze ochtend kregen ze later eten, maar voor katten blijkbaar wel een feestmaal. Sardientjes op een bordje in de reiskooi. Nou dat koste dus geen moeite en ze liepen zo in de val. Bij de dierenarts zijn ze nog steeds ontdaan en de dierenarts vind dat ik ze een voor een uit de kooi moet halen zodat hij de spuit en de chip kan zetten. 

Ik verwacht, als ik Julio pak, een katertje dat weg wil maar het valt heel erg mee en zo gaat het ook met Terra. Terug in de kooi gaat de dierenarts aan de slag met de paspoortjes en is het wachten geblazen want soms is de dierenarts een beetje warrig en ook moet er voor Foskie nog een paspoort op naam gezet worden.

We hebben nu twee hondjes en twee katten. Antares heet Antares van den Wijngaart, Foskie, Terra en Julio hebben Barros als achternaam. Allen hebben nu een mooi blauw Europees paspoort met pasfoto.

Als we klaar zijn met de zaken in Chantada moet ik nog even naar een winkel voor nieuwe slangen voor de diesel ketel. Ik heb een slang bij en vertel dat ik graag twee nieuwe wil. Kan zegt de vrouw aan de balie, maar waar is de andere? Hoe zo? We hebben die nodig voor de aansluitingen, die hebben we niet dus we gebruiken de oude en maken die aan een nieuwe slang. Tja, dat is waar ook, hebben ze vorig jaar ook gedaan. Ik laat een slang achter en ga later op de dag terug met de andere slang om die ook in te leveren. Gelukkig is het niet veel werk en kan ik op de nieuwe slangen wachten.

Tussen de tijd in Chantada heb ik ook niet geklust. Ik had nog wat andere dingen uit te zoeken die eindelijk ook eens een keer gedaan moesten worden. En omdat de lades van het bureau steeds volle beginnen te raken met zaken die ik er helemaal niet in wil hebben is het ook tijd omdat maar eens op te ruimen.

Als ik nog een keer in Chantada geweest ben, repareer ik de diesel ketel gelijk. Ook is de bestelde timer binnen die ik in de ketel moet aansluiten. Het was zo met de diesel ketel dat de verwarmingspomp gelijk stopte als de thermostaat de temperatuur haalde, maar dat is eigenlijk niet goed, de pomp moet een tijdje door draaien. Er zit namelijk nog heel veel warmte in het gietijzeren blok van de ketel en die verlies je als je er niets mee doet. De pomp draait nu voor een tijdje door als de ketel gestopt is met branden.

11 reacties

 1. Hola,

  Zoals je weet hou ik van genealogie (stamboomonderzoek) maar ik ga er vanuit dat je het niet erg vind dat ik Antaris niet opneem in de familiestamboom gegevens. Wel wil ik jullie nu alvast feliciteren met de a.s. verjaardag van Antaris a.s. vrijdag de 18-de. Hoe groot dat feest gevierd gaat worden is aan jullie maar verwen de keuken ook maar met iets moois!!!
  Mooi dat je de dieselverwarmingsketel weer in orde hebt en perfect dat je ook de restwarmte vanuit het gietijzeren blok nu nog kunt gebruiken. Hoe de temperaturen bij jullie gaan verlopen is natuurlijk afwachten maar ik moest gisterochtend (maandag) voor het eerst dit najaar de voorruit van de auto ontdoen van ijs. Ik hoefde gelukkig niets op te ruimen om meteen te weten waar de krabber lag.

  Houdoe

 2. Toch nog een drukke dag gehad maar nu zijn de dieren ingeént en hebben ze een paspoort. wij moeten dat ook nog steeds doen met onze hond en poes . Maar ook je dieselkachel doet het nu weer echt helemaal ook fijn toch. Succes met de papieren.

  • Goedenmorgen , dat was gisteren weer een “vruchtbaar” dagje waarin je op diverse vlakken toch weer mooi wat weggewerkt hebt .
   Wat leuk die paspoorten van de honden en katten , zelfs met een foto geweldig . Een goed gevoel dat de katten nu ook gechipt zijn , kunnen ze binnenkort hun territorium vergroten .
   Voor vandaag weer veel succes (in de keuken) !
   We lezen het wel weer.
   Heb ik je al eens bedankt dat je zoveel deelt met (ons) je volgers ? Alsof we oude vrienden zijn . Geweldig om te volgen DANK JULLIE WEL !
   Groet . 👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️😂

   • Onze dieren komen uit een asiel in Tortosa hier in spanje. Ze hebben al wel een Chip en ze hebben een boekje waar de inentingen in staan.

 3. Wat een snoezige kopjes die twee gelukkig hebben ze nu een eigen paspoort zijn gechipt en kunnen ze met z’n tweetjes op stap nou ja noem het avontuur 🐭🐭
  Ketel weer in orde voor dat de winter echt begint dus ook klaar nu de rest langzaam ordenen pa heeft weer gelijk 👍😁
  José

  • Hallo José,

   Met avonturen zijn ze al bezig, ze gaan telkens een klein stukje verder. Het is ook gevaarlijk, want we moeten goed opletten waar we lopen, voor je het weet komt er een langs rennen. Ik heb al eens een deur dicht gedaan, dat ging wat moeilijk. Toen ik keer zat Terra er tussen.

 4. Heerlijk als het koud(er) wordt en de kachel snort er weer lustig op los. Gisteravond voor het eerst aangehad. Eens moet de eerste keer weer zijn. Zo schattig een eigen paspoort. Is al zo langgeleden dat ik huisdieren had, ik weet nog wel dat ze inentingspapieren hadden maar paspoorten herinner ik mij niet. Vind het wel een hele goeie, zeker als er van die mensen rond lopen die het voorzien hebben op jouw huisdieren. Zijn zulke schatjes. Maar wel leuk dat het gezin zo is uitgebreid. Waarom hebben ze verschillende achternamen of vonden jullie dat leuk, kan ook natuurlijk. Tenzij er 1 een stamboom heeft. Ik lees jullie berichten altijd een dag laten dan anderen omdat ik na 17.00h niet meer op de laptop zit. Dan vind ik het genoeg voor die dag. Maar een dag later blijf ik ook op de hoogte. Veel succes met de keuken (vandaag) Fijne avond

  • Hallo Lady Wieser,

   Toen wij Antares als pupie kochten moest er een achternaam aangegeven worden, dat is toen dus mijn achternaam geworden. Nu met Foskie en de katten hebben die de achternaam van Sol gekregen. Het zal ze verder worst wezen natuurlijk, het is meer voor de registratie van de chip en voor bij de dierenarts.
   Van Antares hebben we overigens een uitgebreide stamboom, pa en ma, opa’s en oma’s zijn allemaal wedstrijd honden. Eigenlijk lees je onze berichten op de dag dat het de bedoeling is. Maar er zijn mensen doie niet wachten op de mail en dus rond negen uur savonds kijken of ik al wat gepost heb. Dus, geen zorgen, je loopt niet achter, somige lopen voor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *