Geen Geklus Vandaag.

Vandaag zouden we eerst naar de dierenarts gaan met de katjes, maar die liet weten de afspraak te willen verzetten naar morgen. Prima, dan gaan wij nog even inkopen doen bij de Lidl in Ourense. 

Vandaag krijgen we visite, Wim en Anja rijden door Galicië op zoek naar een huis en komen op de koffie. Zij kennen ons van het blog, ik ken Wim van de mail. Ze komen op de koffie en om nog wat meer te weten over Galicië en hoe wij de dingen gedaan hebben en doen. Tegen een uur of 2 komen ze aan. Dan zijn de buren ook net bij ons bezig. De buurman heeft een nieuwe prikstok op zijn tractor voor het oppikken van rollen gedroogd gras. Gister heeft hij er een bij ons in de stal gezet voor de koeien. Maar dat is niet helemaal goed gegaan denk ik. Nu zijn ze met z’n tweeën de rol aan het weg duwen. 

De rol moet naar rechts.

We stellen ons voor aan Wim en Anja, maar eigenlijk hoeft dat niet, zij kennen ons dus al. Ook binnen weten ze wat er gaande is bij ons. Eigenlijk wel gek dat mensen waar je net kennis mee gemaakt hebt al veel over ons weten. Ook al komt het ze bekend voor van foto’s op het blog, toch geven we een rondleiding en vertellen er wat bij. Daarna gaan we aan de koffie met wat lekkers. We praten over van alles en lopen daarna buiten een rondje waar ik graag aan wijs wat allemaal van ons is. Daarna praten we binnen weer verder. Rond een uur of vijf gaan ze weer richting het hotel. Ik beloof ze nog een link naar een mooi huis te sturen, maar helaas is dat huis verkocht.

Als ik even later een rondje loop met de hondjes kom ik deze grote rups tegen. 

Het is een rups van de Koningspage. Een mooie vlinder die niet in grote getale voorkomt. Hij eet dan wel blaadjes van de kersenboom, maar van ons mag de rups blijven zitten.

10 reacties

 1. Hola,

  Het moet wel een heel voldaan gevoel geven dat mensen die je alleen via de blog en mail kent zoveel vertrouwen in jullie hebben om meer informatie op te doen voor een voor hen heel belangrijke beslissing. Uit je rondje buiten klinkt duidelijk hoe trots en gelukkig jullie zijn met het Frean domein. Klasse.
  Hele mooie foto van die rups. Ik wist trouwens niet dat er naast een koninginnepage ook een koningspage was. Ooit hebben wij in de tuin een vrouwelijk exemplaar in de tuin gehad en gefotografeerd.
  Na deze fijne “rustdag” kun je er morgen weer fris tegenaan.

  Houdoe

 2. Hallo Rob en Sol, het was gister een inspirerende en heel gezellige dag en terecht dat jullie trots zijn op jullie landgoed. Ik ben heel benieuwd hoe het er bijvoorbeeld over een jaar uit ziet. Hopelijk wonen wij dan ook in het mooie Galicië. Dank voor alle informatie, de koffie en al het lekkers en zeker ook voor de heerlijke tomaten. Liefs Anja en Wim.

 3. Leuk dat die mensen zijn langsgekomen en jullie met trots een rondleiding konden geven en inderdaad zij wisten al veel van jullie dat praat dan ook makkelijker, ik wens ze veel succes m et het vinden van een huis,ik las onlangs dat veel mensen op zoek zijn in Galicië
  en Extremadura want de kuststreek is alsmaar duurder aan het worden,
  José

 4. Prachtige vlinder en als je hem ziet vliegen denk je steeds hij vliegt achterstevoren. Leuk die visite en we wensen hun veel succes met het vinden van hun droom. Fijne donderdag van wat er nog van over is.

 5. Hoihoi , wat is dat nu , zomaar een snipperdag bijna midden in de week ? Heerlijk hè als je eigen baas bent kun je dat doen ! Fijn dat Anja en Wim zoveel vertrouwen in jullie hebben . Hopelijk laten zij ook nog eens weten hoe het hen vergaat. Altijd leuk Wat geweldig dat je die rups zag , zorg goed voor hem dan zie je hem vast wel eens vliegen maar….eerst een knappe cocon voor de Winter.
  Succes met de katjes bij de dokter , valt hopelijk allemaal mee.
  Fijne dag verder en vandaag zeker
  “de achterstand” ingehaald 😇?
  Groet. Uit een nog warm Estepona . 👍👋🤗🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *