Gedeeltelijke Zonsverduistering

We zijn vandaag wel heel de dag bezig geweest, maar je ziet er niet veel van. Sol is verder gedaan met het inrichten van haar hobby hok en daar mee opruimen van de eetkamer. Koeien naar buiten en de stal schoonmaken natuurlijk, een van de dagelijkse bezigheden van Sol. Ik ben vandaag weer verder gegaan op de slaapkamer. In de hoek van de kamer moest ook nog een plank komen met stopcontacten. Die eerst gemaakt een aangesloten. Daarna alles geschuurd waar ik kneedbaar hout gebruikt heb om plekjes en gaatjes weg te werken. Als al het schuurwerk gedaan is is het tijd om alles op te ruimen in de slaapkamer. Gereedschap wat ik er niet meer nodig heb schoongemaakt en opgeruimd.

Tijdens onze werkzaamheden is er ook nog de gedeeltelijke zonsverduistering. Daar voor vroeg in de ochtend de telescoop al opgesteld en als het zo ver is de boel aangeslingerd. Helaas was ik iets te laat en stopte het programma net iets te vroeg met fotograferen. Het begin en einde van de verduistering heb ik dus niet. We hebben buiten met onze, voor Chili gekochte, zonsverduisteringsbrillen naar de zon zitten kijken onder het genot van koffie. Niet de hele tijd zitten kijken natuurlijk.

Ik loop een rondje met Antares en we komen een buurvrouw uit Santa Mariña do Castro tegen. We maken een praatje en zij vraagt hoe het zit met het stukje grond wat haar buurman een paar weken terug te koop aanbood. Ik leg haar uit dat het voor ons niet veel waarde heeft, dat het dus heel goedkoop moet zijn en dan is er ook nog het probleem dat het niet alleen van hem is maar ook van zijn broers. Dus ja, ….. De buurvrouw begrijpt het en ik weet zeker dat ze het doorbrieft aan haar buurman. Dan weet die waarschijnlijk vandaag al dat hij er met zijn broers over moet praten en dat we het bijna voor niets willen hebben.

Het pakje uit het VK waardoor we achter de problemen kwamen met onze NIE nummers is aangekomen. Helaas moest er aan de postbode contant ongeveer 40 euro betaald worden. We hadden geen geld in huis, dus kunnen we morgenochtend het pakje ophalen op het postkantoor.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *