Gebroken Arm

Vandaag voor het ‘te conserveren inkomen’ van de pensioenen van Sol aan het bellen geweest. Eerst bel ik Stipp, dat is een pensioenverzekeraar van de uitzendbranche. Een vriendelijke jongedame, die zo te horen, nog niet aan haar pensioenopbouw is begonnen, vraagt wat ze voor mij kan betekenen. Ik leg uit wat ik nodig heb, waarop zij aan mij vraagt wat het te conserveren inkomen is. Tja… geen idee. Ze gaat aan een collega vragen wat er gedaan moet worden. Even later weet ze, net als mij, nog niet wat het te conserveren inkomen is, maar weet wel welke gegevens ze nodig heeft en gaat zorgen dat het in orde komt. Daarna ben ik nummer 2, en met 2 tellen is het geregeld. Dan nummer 3, ASR. 29 en een halve minuut in de wacht! Niet normaal. Dit is nummer 7 die ik aan de telefoon heb en bij alle andere krijg ik gelijk iemand aan te telefoon of binnen een minuut. Als geregeld wordt wat ik nodig heb, vraagt de man of ik nog een andere vraag heb. Nou vraagt niet, meer een klacht. Half uur in de wacht en openingstijden op de website die niet kloppen. Ja, bekend probleem excuses voor het ongemak er wordt aan gewerkt. 

Er stond afgelopen avond en nacht veel wind, hierdoor is een deel van het zeil wat voor het gat (voor het raam) gespannen is in de eetkamer los gekomen. Ik pak de ladder en ga het zeil daar waar nodig opnieuw vast zetten. Sol belt nog eens met de man die er een raam voor aan het maken is. De laatste keer dat ze er voor belde, was het raam af maar was het glas nog niet binnen. Vandaag krijgen we te horen dat alles klaar is om gemonteerd te worden. Maar helaas is de man nu ziek, corona. Het lijkt dan wel dat corona de wereld uit is, maar dat is dus nog niet. Hopelijk is hij snel beter.

Dan de gebroken arm. De oprit van het bos begint dicht te groeien met gras. Dus daar moet ik even overheen met de bosmaaier. Ook een stukje bos waar ik vorig jaar een week bezig geweest ben om de varens en de bramenstruiken weg te krijgen moet even een bosmaaier behandeling hebben. De braamstruikjes die boven de grond uit steken maak ik een koppie kleiner en ook de varens maai ik om. Het gras en andere planten probeer ik zoveel mogelijk te laten staan.

Als ik daarmee bezig ben gebeurt er iets en ik breek een arm! Nee, niet die van mij, maar die van de bosmaaier. Ik denk dat hij echt aan het einde van zijn latijn is. Motorisch gaat het nu wel beter, maar nog steeds niet tip top. Ik mag het toerental niet te ver laten zakken ander valt hij dood en gaat hij niet meer aan tot hij afgekoeld is. Nu komt daar de gebroken arm ook nog bij. Toch maar een gaan kijken naar wat anders en professioneler. Al ga ik natuurlijk nog wel een doktertje spelen en de gebroken arm vervangen.

Ik doe even wat kleine zaken aan het kunstwerk waar ik mee bezig ben.

Als ik daar klaar mee ben, nee is nog niet af, ga ik verder aan de tuintafel in wording. Het tafelblad moet aan de onderkant nog wat verstevigt worden omdat ik bang ben dat het anders wel eens in het midden door zou kunnen zakken. Als dat gedaan is ga ik pallets op maat maken die tafelpoot worden. Even meten, zagen en klaar.

Daarna kan de tafel in elkaar worden gezet. Nog niet definitief, maar zo is het makkelijker bekijken of er nog wat aan gedaan moet worden. Ook kan ik zo makkelijker het tafelblad splintervrij schuren. Supper strak en vlak hoeft het niet te worden, het is een pallet tafel voor buiten. Morgen kan er een laag verf op.

De buurman is gedurende de dag op het speelveldje van Antares bezig geweest, de akker. Er is een lading koeienstront overgegaan en later is hij er nog met een frees overheen gegaan. De akker is nu klaar om beplant te worden en Antares mag er niet meer spelen. Niet alleen omdat er nu een laag poep doorheen is gegaan, maar diepe kuilen is ook niet handig.

15 reacties

 1. Hola,

  Soms kan (een beetje) overdrijven geen kwaad maar het kan ook TE zij natuurlijk. In het zo rustige Spanje met zijn manjanas is een halve minuut in de wacht eigenlijk te verwaarlozen maar om dan aan de telefoon te zeggen dat je een half uur in de wacht hebt gestaan is toch wel TE.
  Listig gedaan trouwens om je kunstwerk zo te verdoezelen. Dat houd de spanning erin.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Ik schrok mij rot, jij met je gebroken arm. Ik wist niet hoe gauw ik naar het einde moest . En dan is het de BOSMAAIER haha ik hoor je al lachen. Veel plezier met een nieuwe kopen. Gr. Ma

 3. Hallo Rob,

  Die tafel is nu al geweldig, stoer en robuust. En met Antares erbovenop hoef je helemaal geen kunstwerk te maken haha

  Groetjes, Corry

 4. Hee die Rob
  Leuk die tafel
  Heb je tussen de planken van het blad ruimte gehouden
  Voor het werken van het hout bij vocht
  Ik was het zelf vergeten maar opgelost door even de boven frees er door te hallen
  Met een kleine afronding gelijk van de scherpe randen af en meer vlees voor je verf te zetten
  Blijf kijken naar je projecten

  Un saludo Montefrio

  • Hallo Jack,

   Die ruimte heb ik tussen de planken. Meer gelukt dan wijsheid overigens. Onze tafel is van afval pallets gemaakt. Dus niet de statiegeld pallets. De planken zijn allemaal wat krom en scheef, zo heb ik genoeg speel tuimte voor temperatuur en vocht. Wat de voeten betreft, dat gaat bij ons met een hele zachte ondergrond niet werken. Ik ga het opvullen met plaatjes oid. iig bedankt voor de tip.

 5. Hallo Rob
  Nog een tip
  Onder de pallet op de 4 hoeken heb ik een per blok hout draai bouten gezet
  Makkelijk als hij niet stabiel staat

 6. Een gebroken arm oh jeetje je laat ons wel schrikken , gelukkig de bosmaaier .
  Tafel ziet al goed uit nu nog banken maken en je hebt een mooie buiten zomer set is trouwens erg in en het kan tegen een stootje.
  Succes ,
  José

 7. Gossie , een goedemorgen ! Laat je ons hier even schrikken zeg , ik dacht oooh wat een brokkenpiloot , wat heeft hij nu weer uitgespookt . Dacht even dat je van de ladder was gevallen in het donker 🤣😅 . Natuurlijk was dat ook je bedoeling ons op het verkeerde been te zetten. Nou geslaagd hoor.
  De tafel wordt geweldig , leuk ondersteuning/ideeën te krijgen van volgers.
  Je kunstwerk blijft nog steeds heel spannend , schiet eens op , ik kan niet wachten.
  Hele fijne Woensdag en de week weer doormidden zagen.
  Groet . 👍👊👋

 8. Buenos días Rob,
  Net zoals jullie ben ik officieel geëmigreerd naar Spanje. Een tijd geleden heb ik gehoord dat ik hoogstwaarschijnlijk te maken ga krijgen met een belastingaanslag i.v.m. “het te conserveren inkomen”. Is gelukkig nog niet gebeurd. Het goede nieuws was dat ik me dan geen zorgen hoefde te maken dat ik meteen een bom duiten zou moeten ophoesten. Afijn. Het staat ook hier beschreven: https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/FISIN2019/fiscale_informatie_2019-te_conserveren_inkomen.html
  Maar het is inderdaad toch goed een financieel expert te raadplegen die weet waar het over gaat.
  Un salud

 9. Oei oei wat liet je iedereen schrikken maar vind het toch jammer voor je dat je maatje zijn arm heeft gebroken. De tafel word prachtig en ik dacht eerst waarom de waas over de foto van je kunstwerk maar je wilt ons gewoon flink in spanning houden en dat lukt. Fijne woensdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *