Gas, Licht En Water

Volgens de deskundige, en Maarten van Rossem (bij OP1) is tanende als deskundige dus die reken ik die niet mee als deskundige, is de nucleaire dreiging van Rusland bedreigend, maar hoeven we ons geen zorgen te maken in het Westen, de NAVO heeft nog genoeg bommen en granaten en China heeft ook liever niet dat Poetin met rode knopjes gaat spelen. Dus alles is veilig om aan de slag te gaan in de keuken met gas en electra en natuurlijk wat gipsplaten en later wat met water.

Ik heb nog twee helen platen en die moeten vandaag tegen de constructie die ik gisteren gemaakt heb geschroefd worden. Niet heel veel werk, maar wel zwaar en onhandig. Als de eerste plaat er tegen zit moet ik eerst een aansluitdoos in de wand maken voor een electrische oven of fornuis. Die aansluiting moest ik maken om het boletín eléctrico te krijgen. Dus moet die aansluiting ook netjes afgewerkt worden in de wand. De verschillende fornuizen die we gezien hebben hebben ook allemaal een stekker en dus hebben die ook een stopcontact nodig. Allemaal voor een ovenventilator en de electrische ontsteking van de gaspitten. Bij de aansluiting die ik zojuist gemaakt heb komt ook een stopcontact. E een gasfornuis zonder gasaansluiting gaat niet werken, dus doe maak ik ook gelijk. 

Als bovenstaande gedaan is kan de volgende plaat op maat gemaakt worden en tegen de constructie geschroefd worden. We hebben nog geen idee waar straks een koelkast onder het aanrecht komt te staan, maar dan is het wel verstandig vast maar een stopcontact op een strategische plek te monteren. Boven het aanrecht moeten ook weer stopcontacten komen. Er komen er drie en over heel de aanrecht verdeeld hebben we nu 11 stopcontacten voor van alles. Moet genoeg zijn denken we zo.

Als ook deze plaat klaar is en de stopcontacten zijn afgewerkt ruim ik alles op en moet ik wat aan het water gaan doen. De stal waar de stier van de buren staat heeft water van een bron zonder pomp. Maar die blijkt geen water meer te geven en dat is lastig schoon maken, maar erger nog stier Pavarotti heeft dan niet te drinken!

We hebben gelukkig de mogelijkheid om de bron met pomp aan de bron zonder pomp te koppelen zodat er toch water is in de stal. Alleen bleek er gisteravond een koppeling bij de wateraansluitingen die ik een tijd terug maakte wat te lekken en ook in de stal is er een heel oude koppeling die lekt als er te veel druk op staat. Met het verder aandraaien van de koppeling in huis was dat probleem verholpen en in de stal heb ik de koppeling vervangen en is daarna het lekken verholpen.

Als al het werk er op zit moeten we met de katten Terra en Julio naar de dierenarts voor controle en de eerste vaccinatie. Omdat we nu niets meer hoeven doen aan de oogjes van Julio en hij ook niet meer eens in de twee dagen gewassen hoeft te worden en ook de kooi waar ze in verblijven te klein is voor die twee laten we ze bij terugkomst los in de schuur. De kooi laten we staan om ze hun eten in te geven, maar verder kunnen ze nu rondlopen in de schuur en eventueel daarbuiten als ze dat willen. De kooi gebruiken we voorlopig nog omdat we denken dat het misschien iets is wat ze herkennen. Over een maand krijgen ze deel twee van de vaccinatie en krijgen ze een chip.

Nog even terug naar gisteravond. Xavier heeft een mooie tuin met wat dingen er in waar wat lampjes in zitten en op gericht zijn. Hij vroeg laatst of ik eens tijd kan maken om in het donker eens te komen fotograferen. Natuurlijk kan dat. Gisteravond dus in Cas de Perdo in een tuin aan het fotograferen geweest. De foto’s moeten nog verwerkt en bewerkt worden. Dan zal ik er ook een paar op het blog plaatsen.

Prettig weekend allemaal.

15 reacties

 1. Dank je wel Rob, het is al goed begonnen we zijn naar het bedrijf waar Billy werkt geweest. Het beston 50 jaar heel erg gezellig en leuk. Gr. Ma

 2. Hola,

  Als je het voorbereidende werk goed gedaan hebt en je hebt die onhandige en zware platen (122cm breed) staan op de plaats waar ze moeten komen dan komt pas het echte leuke……..vastzetten. Daarna paar stappen terug en genieten. Zo te horen kom je aan stopcontacten etc. niets te kort in de toekomst. Pavarotti zijn verblijf kan ook weer schoongemaakt worden en hij heeft weer te drinken als hij wil. Wat het “vrije” leven van de 2 katten betreft snap ik het niet helemaal. Dat ze in de schuur rond kunnen lopen is me duidelijk maar je zegt ook daarbuiten als ze het willen. Begrijp ik het goed echt buiten de schuur? Zijn jullie dan niet bang dat ze er vandoor gaan?
  Hopelijk niet natuurlijk voordat ze gechipt zijn.
  Ook voor jullie een fijn weekend hoe het ook ingevuld word.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Dat vast zetten gaat eigenlijk redelijk goed als ze op hun plaats staan. Ik zet ze op iets waardoor ze klem tegen de balk boven zitten en dan heb ik net tijd genoeg om de schoeftol en war schroeven te pakken en er in te draaien.
   De katten lopen in de schuur, maar er is toch die opening onder de deuren van de schuur, die kan ik niet dicht maken. Ik denk dat als we zorgen dat we zorgen voor eten dat ze niet weg lopen. Dat deed die andere, Rolo, ook niet. Die zwarte die waar we mee naar de dierenarts gingen deed dat wel, maar die was hier ook aan komen lopen. Mochten ze weg lopen dat geven we NOOIT meer geld uit an welke kat dan ook.

 3. Goedemorgen , het was weer een vruchtbare dag in de keuken las ik . Oeijoei die wordt jaloers wordend mooi , lekker ruim en overal stopcontacten ! Het wordt steeds spannender.
  Pavarotti is al flink gegroeid , wanneer mag dat beestje eindelijk eens lekker in de buitenlucht ? Of moet hij daarvoor weer eerst ontsnappen ? Help hem even een stukje op weg 😉!
  Fijn dat het zo goed gaat met de katten en ze meer vrijheid krijgen , heerlijk voor ze.
  Sol weer goed beter hoop ik . Neem nog wel eens af en toe wat extra rust.
  Fijne Zaterdag. Groet .
  🤛👋🙋‍♂️🙋‍♀️🤣🌞

  • Hallo Antoinette,

   Helaas mag Pavarotti niet naar buiten, daar moet hij idd voor ontsnappen. Ik denk dat hij nog een keer heel kort naar buiten mag en dat is als hij een vrachtwagentje in gaat richting een slager. Het is moeilijk voor te stellen dat e een kan bestaat dat je er misschien over een tijdje van zit te eten. Iegenlijk iets waar je niet aan moet denken. Met Sol gaat het beter, eigenlijk is ze weer beter maar is na even werken op lopen snel moe.

 4. Prachtige foto van Pavarotti , gelukkig dat de oogjes niet meer gedruppeld hoeven te worden maar kan Julio ook gewoon kijken of is hij grotendeels blind ?
  Groetjes,
  José

  • Hallo José,

   Dat is zo’n lieve stier, steek je je hand uit dan begint hij er op te zabberen. Koetjes van zijn leeftijd doen dat al niet meer. De oogjes van Julio zien er kraak helder uit, ze zijn donker grijs/blauw/bruin, dat is een moeilijke kleur maar anders kan ik het niet beschrijven. We hebben het idee dat hij alles goed ziet, alleen is het soms dat hij wat trager reageerd op iets dan zijn zusje. Maar gister was hij erg in zijn nopjes met een verminkte sprinkhaan.

   • Heerlijk dat dankzij jullie goede zorg hij zo opgeknapt is 🍀 de rest komt wel
    hij gaat alles gewoon een beetje later ontdekken, ik wens hem een spannend leventje, ja Julio helaas….
    José

 5. Wat fijn dat het goed gaat met de beide poezen. Rob, om tot je door te laten dringen wat voor goud je in handen hebt met zoveel inzicht en kennis met al het werk in en om het huis. Vriendin in NL vertelde dat ze voor het ophangen van een plankje (inclusief het plankje) 500 euro moest betalen. Alleen al aan voorrijkosten 80 euro, plankje zelf 200 euro. Ze hebben er maar vanaf gezien. Tel uit je winst. Jullie zullen, net als wij niet meer terug willen naar Nl waar men de weg kwijt is geraakt maar dit soort bedragen? Wij hebben een goede ervaring met een loodgieter die een waterlek heeft opgespoord, 2 mensen heeft ingehuurd en drie man aan het werk….totaal 350. voor heel wat uurtjes. Dit in contrast met de electricien die zonder eerst het aanbieden van een offerte voor een karweitje 500 vroeg. Die is dus een klant kwijt. Waterrekening krijgt van 4.850. dan weet je dat er een groot lek is en dat was het ook. Gelukkig is de rekening teruggebracht naar 1240 euro. Nog een hoop. De aanpak van de keuken is een avontuur, volg het vol bewondering voor je inventiviteit. Hoop dat Sol er weer bovenop is. Hartelijke groetjes uit Albatera.

  • Hallo Margriet,

   Ja de prijzen zijn hoog in Nederland, maar de salarisen in vergelijking met spanje ook natuurlijk. 4850 euro aan water? Hoe veel en hoe lang heeft het dan gelekt? Dat is een enorm bedrag.

 6. Zo dat gaat er al heel goed uitzien en heerlijk aan stopcontacten geen gebrek. Leuk om te horen dat de katjes lekker kunnen dollen in de schuur. En fijn dat het toch goed is gekomen met de oogjes en huid van Julio. Vervelend dat Sol toch nog snel moe is na wat inspanning dan heeft ze het goed te pakken gehad. Zijn heel benieuwd naar de avondfoto’s van Xavier zijn tuin. Een heel fijn weekend

  • Hallo Mieke,

   In Nederland hadden we niet genoeg stopcontacen in de keuken, Dat wilde ik deze keer voorkomen 🙂 Ik heb al een foto af, maar ik geeft ze als ze klaar zijn eerst aan Xavier en dan, zo gezegd aan jullie.

 7. Hallo Rob, iedere dag zien we weer een stukje verder hoe het gaat worden, steeds nieuwsgieriger. Triest voor een jong dier dat nooit buiten komt, maar wat denk je bijvoorbeeld in Nederland van die varkensstallen, overal is wel wat dus ook in Spanje. In mijn omgeving zie ik heel kleine (smerige) kotten staan en staat er op de weg borden met loslopende koeien afgebeeld, nou never komen ze buiten, dus die borden snap ik niet. Ben ook geen Spaanse en ben dus ook niet met die cultuur opgegroeid en jullie ook niet, jullie zulle er net als ik aan moeten wennen, of dat lukt is een tweede. groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *