Freán – Ourense – Carballiño – Freán

Vandaag staan er nogal wat kilometers op de planning. Ik krijg net na 8 uur een bericht van de Renault in Ourense dat het pompje voor de ruitensproeier binnen is. Dat gaan we dus ophalen en betalen. Ook moeten we nog even naar de BricoCentro, daar hebben we lampen gekocht maar die blijken wel erg warm licht te geven, heel erg oranje achtig. Die brengen we dus terug. Bij de Renault ben ik zo klaar, bij de BricoCenter niet. Ik sta aan een infobalie, dat staat er op. Het is naast de kassa’s en er is een kassa open. De vrouw van de kassa kijkt mij verschillende keren aan en pakt dan de telefoon. Ik denk dat ze iemand laat komen. Er komt een kassa vrouw voorbij lopen, maar die gaat wat anders doen. Ik wacht geduldig wat er zal zo iemand komen. Aan de kassa wordt het drukker en drukker. Dan komt de vrouw die daarnet ook voorbij liep weer voorbij, aha… ze komt mij helpen. Maar nee ze roept dat kassa 2 ook open gaat. Dan ben ik het beu! Ze zien dat ik wat wil en even later begrijpt iedereen in de rij van de kassa dat ik het beu ben. De vrouw aan kassa een vraagt wat ik dan wil. Geholpen worden! is sta aan de informatiebalie! Nee… dat is de balie van de sleutels! Ik moet het geld terug vragen bij de kassa. Op een vriendelijke groet en het wensen van een prettig weekend hoeven ze niet te rekenen!

We gaan naar Carballiño. Sol heeft geen rijbewijs en dat is hier niet zo handig. Ze wil lessen in een automaat. In Chantada heeft de rijschool alleen geschakelde auto’s en daar komt bij dat toen we er een keer gingen informeren wij het idee hadden dat de man toch het liefste met meisjes van 17 op pad gaat. In Ourense zijn natuurlijk ook rijscholen. de vraag is alleen waar in Ourense? Voor aan in Ourense, van ons af gezien is 30 km aan de achterkant van Ourense is een ander verhaal. Daarom Carballiño. dat is niet zo groot als Ourense en net iets dichterbij. We gaan dus informeren bij een rijschool, waar in een automaat gelest kan worden. Inschrijven is helaas nog niet geregeld omdat Sol geen ID bij had. Maar theorie is online of op de school in Carballiño, lessen… dat is in Ourense omdat daar ook de examens afgenomen worden.

Als we weer thuis zijn, maak ik eerst de auto weer in orde. Het nieuwe pompje is zo gemonteerd aan de tank en de tank is ook zo terug in de auto gemonteerd. Alles werkt weer. Daarna ga ik de laatste loodjes leggen aan de kast van de buren. Hier en daar moet ik nog wat schuren en de lades zitten niet naar mijn zin. Ik moet wat aan de geleiding aanpassen en als dat gedaan is zitten de lader wel zo als ik wil. Ook de inschuif diepte van de kast is niet overal precies gelijk. Dus de ene lade zit er wat verder in dan de andere. Alle lades zijn  even groot als het over de diepte gaat, ik zaag daarom bij alle lades een stukje aan de achterkant af en schroef daar dan schroeven in. Met de schroeven kan ik nu mooi de inschuif diepte instellen. Daarna schuur ik de rest van de kast, stof hem af en ruim alles op. Nu is het aan Sol om verder te gaan aan de kast.

13 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Leuk dat je toch aan een rijbewijs ga beginnen het zou wel heel fijn zijn. De kast ziet er goed uit , ik had er geen 5 cent voor gegeven maar nu begint hij te groeien. Susses jullie 2. Gr. Ma

 2. Hola,

  Als je bij de verkeerde balie staat moet je niet kwaad worden op de dames aan de kassa. Die doen ook maar gewoon hun werk en een vriendelijke groet uit beleefdheid moet toch wel kunnen.
  Maar nu gaan de echte verrassingen pas komen.
  Sol gaat beginnen aan een poging Frean en omgeving van een nieuwe coureur te voorzien.
  Daarnaast kan zij beginnen aan het afwerken van de kast. Verrassingen dus.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ik stond niet bij de verkeerde balie, en wat dan nog, stel dat ik wel een nieuwe sleutel had willen laten maken. Die tweede vrouw die de kassa ging openen had toch even kunnen vragen wat ik wilde.

 3. Goedemorgen , de kast ziet er zo al mooi uit , maar een flinke lik verf zal mooier staan 😅.
  Sol heel veel succes met autorijlessen , idd een automaat is hier in Spanje wel ideaal.
  Trustuh en Groet.
  😴😴🤣🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾👍👋

 4. Altijd wel handig als Sol kan rijden en prima dat zij ermee begint het zal zeker lukken.
  Wat de kast betreft ben ik benieuwd welke kleur de buurvrouw heeft gekozen ?
  Succes Sol ,
  José

  • Hallo José,

   Zeker handig als Sol een rijbewijs heeft. Nu moet ik telkens mee naar de supermarkt. De kleur van de kast word hetzelfde als de inbouwkast bij ons in de eetkamer, Dat is blauw

 5. Mijn bescheiden mening voor Sol, begin met lessen in een gewone schakelauto, dat is echt veel moeilijker dan een automaat. Het omschakelen naar een automaat is n fluitje van n cent. Ik heb er ervaring mee. Trouwens schakelautos zijn absoluut in de grote meerderheid. Gewoon les nemen in n schakelauto, het gaat er toch om dat je in het drukke verkeer rijdt, wat veel moeilijker is dan de schakel of automaat. Na een tijd gaat het gewoon “automatisch”. Gewoon doen .
  Después compras un coche automatico para ti.

  • Ik denk een goede tip! Als Sol als doel heeft om het rijbewijs te halen dan is de vraag of dat kan met een automatische schakelbak? Daar zou ik naar informeren.
   Zelf heb ik ook ervaring met omschakelen van handgeschakeld naar automaat: let ff op dat je maar 1 voet op de pedalen hoeft te hebben 😉 En de hellingproef werkt anders: onze automaat heb ik bijna gesloopt omdat ik dat op de handgeschakelde manier deed. De buren kwamen, bij wijze van spreken, checken of wij en de auto nog leefde 😉
   Succes Sol!

 6. Iedere keer zit ik me af te vragen wat je beroep is. Meubelmaker? Timmerman? Loodgieter?Akkerbouwer? Fotograaf? enz enz. Ongelofelijk wat je allemaal kan Rob. Ik heb gisteren een fontanero laten komen om de oude boiler in te wisselen voor een nieuwe. Nou ja, “oud” … Termos gaan hier niet lang mee. Zo’n anderhalf à twee jaar. Wacht je langer met het omwisselen dan kun je van een koude kermis thuiskomen. Op een ongelegen moment kan de termo dan ontploffen. Het liefst midden in de nacht. Dat heb ik al 2 x eerder meegemaakt. Vandaar dat ik nu ruim voordat de 2 jaar voorbij zijn een andere heb aangeschaft.

 7. Geweldig, een elektromonteur die alles kan! Wat je ogen zien, maken je handen! Top! Inzake rijbewijs halen, ik kan mij herinneren dat mijn schoonmoeder rijbewijs had gehaald in automaat, zij mocht dus nooit in handgeschakelde auto rijden! Is dat in Spanje anders? Inderdaad leren in handgeschakelde en dan ben je zó gewend in automaat! Succes Sol, als je zo mooi kunt schilderen, lukt auto rijden óók! 🤗

 8. Die kleur is dan prachtig gekozen zal zeker kleur geven aan het interieur van de buurvrouw lijkt me zo, ik ben het inzoverre met de lui eens die zeggen dat Sol in een schakelauto moet lessen maar als je alleen automatiek rijdt heb je daar ook weinig aan want als je slecht schakelt krijg je van de examinator ook weer opmerkingen ,’ ga nog wat meer oefenen mevrouwtje u schakelt niet op het juiste moment voor de bocht’ zij had de auto zogenaamd niet goed onder controle , dit heeft een vriendin van ons meegemaakt dus weer kassa.
  Alle goede raad goed bedoeld , doe je eigen ding.
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *