Freán, A Barrella, Chantada en Ourense

Vandaag weer heel wat kilometers gemaakt. Als eerste ga ik vandaag naar Chantada. Ik heb een semi afspraak bij een zonnepaneel installateur. Kennissen van ons in Chantada zijn daar een keer gaan praten omdat ze de eigenaar kennen en ik kan er een keer gaan praten voor werk. Vandaag dus. Als ik deze ochtend de zaak binnen stap blijkt de baas niet aanwezig en wordt ik geholpen door een jonge dame. Ik leg uit wat ik kom doen en waarom en hoe het zo komt. Ik heb een map met diploma’s en certificaten bij. Ook heb ik daar vertalingen van bij, die had ik laten maken door een erkende vertalen en ook laten legaliseren bij de rechtbank in Breda. Ze kan niet veel voor me doen, maar maakt kopieën van de verlatingen en noteert mijn gegevens. Of ik ook al een CV heb? Ja, maar nog niet in het Spaans. Ze zegt dat ik vandaag ook even een mail moet sturen aan haar baas, liefst met de CV. De CV maak ik vandaag gelijk in orde.

Nu moet ik even naar A Barrela besluit ik als ik onderweg ben naar huis. De treiteraar die bij ons de zonnepanelen geïnstalleerd heeft heeft weer iets nodig voor de legalisatie. Dat hij GVD in een keer zegt wat hij moet hebben! Het is alsof je om boodschappen gestuurd wordt voor een zak appels en als je thuis bent, kun je terug voor citroenen en ben je weer thuis mag je voor het volgende terug. Maar ik weet hoe het komt en waarom de installateur wil treiteren. Hij heeft namelijk in het begin fouten gemaakt die eigenlijk de krant zouden moeten halen. Verder dan mijn blog en de verkopers van de installatie zijn die verhalen en foto’s niet gekomen. Maar helaas zijn we wel afhankelijk voor bepaalde zaken en hij wil ons zo terug pakken. Voor het formulier dat ‘ze’ nu weer moeten hebben, waarvan wij geen idee hebben wat het is en waar het over gaat, denk ik dat ze op kantoor bij de electriciën misschien wel weten ze nodig hebben. Ik leg in de zaak uit wat het probleem is en ik laat de dame de mail lezen. O.. dat, zegt ze. Ze print een wat uit en geeft het aan mij en zegt erbij dat dit het moet zijn anders weet zij het ook niet. Thuis mail ik het papier gelijk naar de personen die zeggen dat ze het nodig hebben. We wachten weer af.

Ik ga even bij de katten kijken. Ze zijn weer door het dolle heen. Even later komt Antares ook kijken. Antares is de baas, binnen en buiten, dus ook in de schuur.

Die hond zit aan mijn eten!

Maar Antares en de katten hebben aan elkaar kunnen wennen toen de katten nog in de kooi zaten. En dat blijkt goed uit te pakken. Wat ook een voordeel is is dat de katten er een zooi van maken en er overal eten ligt en dat is iets wat Antares op prijs stelt. Had ik eergisteren nog een filmpje van een droger wat veel kijkers trok, dan moet dit filmpje helemaal veel kijkers trekken. In de hoofdrollen Julio en Antares, Terra heeft een kleine bijrol.

We gaan vandaag bij verschillende zaken tegels kijken voor de keuken. Kijken of we wat leuks en naar onze smaak kunnen vinden. Maar voor de daar voor naar Ourense rijden, gaan we eerst nog even een een dagmenu eten in A Barrela.

Restaurant in A Barrela. Zat vol, dus kon niet anders dan deze foto nemen.

Daarna door naar Ourense. We kijken eerst bij Leroy Merlin en en daarna gaan we naar een tegelzaak in de stad zelf. We willen iets donkerblauws. En bij beide zaken blijken ze dat te hebben. Bij de tegelzaak hebben we 7 m2 tegels en lijm besteld en dat komt als het goed is ergens volgende week binnen. Daarna doen we op de hoek bij de tegelzaak nog even een bakkie.

Nu gaan we nog even het winkelcentrum. Daar hebben we bij een zaak een mooi fornuis gezien. Er staan er twee, die we alle twee mooi vinden, alleen is de prijs van de ene mooier voor ons dan de andere. Probleem is alleen dat die met de mooiere prijs koper (niet echt natuurlijk) heeft waarbij je een zonnebril nodig hebt. De andere heeft dus mooiere knoppen. We vragen een medewerker of de ene ook met de andere knoppen te koop is. Nee, helaas. Waar zit dan het prijsverschil in willen we weten. De ene is voor niet professioneel gebruik en de andere is dat eventueel wel. Het voelt ook allemaal wel net wat zwaarder. We maken foto’s en we meten de maten op en komen vast nog een keer terug.

Opm: Het gaat hier niet on de fornuizen, maar om de koper kleur. Rechts is wat we mooi vinden.

DE KIST

Om op alle reacties gelijk een antwoord te geven; nee het is geen grafkist, dus Jozef, Maria en Jezus liggen er niet samen met schapen en een ezel versteend in. Morgen wordt het huidelijker, denk ik 😉

17 reacties

 1. Hola,

  Wat ik van de treiteraar moet denken weet ik ook niet maar probleem is zoals je zegt dat je er afhankelijk van bent om het geheel rond te krijgen. Dus voor de zoveelste keer maar weer verder afwachten.
  Ik ben benieuwd wat je eerste schreden op de weg naar betaald werk op gaan leveren. Nooit weg natuurlijk als iets op de achtergrond met een wederzijdse kennis te maken heeft. Je hoort wel eens zeggen “een goede kruiwagen is nooit weg” al heeft dat niets met jullie akker te maken.
  A.H…….tegels uitzoeken en zelfs al besteld hebben …….
  Het filmpje met vooral Julio en Antaris zal denk ik niet meer likes krijgen dan een droogtrommel met kastanjes. Hun activiteiten zijn vooralsnog aftastend en net iets meer dan kijken naar groeiend gras.
  Ook al is het niet belangrijk maar het rechtse fornuis zou ook mijn voorkeur hebben.

  Houdoe

 2. Rob Rob ik wil het nu weten ,hou ons niet zo in spanning. Leuk als je dingen voor je keuken ga kijken en kopen ,en dan de katjes en Antares, zo lelijk als ze vroeger dee als ze een kat zag zo mak is ze nu geweldig. Myron is vandaag met zijn nieuwe auto geweest zijn oude dee het echt niet meer. Het was hier vandaag lekker weer. Gr. Ma

 3. Ja Simone allerlei Hollandse knollen dan komen de dorpelingen van heinde en verre kijken naar de Keukenhof 😁maar ik denk toch wat anders, wordt vervolgd.🧐
  Leuk dat filmpje Antares de baas en Julio speelt verstoppertje uitdagingen genoeg😻
  Mooi fornuis en ben benieuwd naar reactie van de sollicitatie,
  Succes,
  José

 4. Leuk dat aftasten van Antares en Julio. Leuk dat je dit hebt vastgelegd. Elke dag vind ik het weer gezellig om te lezen over jullie klussend leven, chapeau! Wat mee speelt is de herkenbaarheid van bepaalde situaties, soms verrassend, maar zeker ook de tandenknersende ervaringen. Vorige week wat ons betreft weer een ervaring bij de bank. Tja, service verlenen aan je klanten dat is nog niet ingedaald in Spanje, althans dikwijls niet bij de instanties. Vraagje: bij “Spanje Vandaag| kun je een gift voor een kopje koffie doneren of wat je maar wil. Kun je dat ook opnemen in je blog? Ik betaalde b.v. per jaar een bedragje voor een column in de Libelle zonder op het blad geabonneerd te zijn. Ik meen dat dit een aardige een opsteker kan zijn voor de moeite die je neemt om tijd te investeren in het delen van jullie ervaringen.

  • Hallo Margriet,

   Tja de bank… gelukkig hebben we daar hopelijk het meeste mee gehad. We hebben nu OPEN bank rekeningen en gaal langzaam afscheid nemen van de Caixa bank.
   De koffie knop. Daar ben ik naar aan het kijken. Maar klussen met ‘echte koffie’ gaat voor de knop op de website.

 5. Hoi hoi, wat het fornuis betreft: toevallig afgelopen week zon fornuis aangeschaft. Wij hebben een versie met “porte bombona”. Veel onderzoek gedaan of het wel wat zou zijn. Had toen we in NL woonden een Smeg maar die zijn tegenwoordig nogal in prijs gestegen. Is die jullie op het oog hebben ook met de oven op gas? Die van ons wel boven en onderwarmte gas plus licht, electrische ontsteking en electrische ventilator (meer egaal bakresultaat). Ben er achter gekomen dat ze nagenoeg allemaal bij dezelfde fabrikant gemaakt worden, die zal ik per e mail aan je doorsturen. Heel verhaal maar wellicht dat het helpt en kun je misschien nog wat regelen qua knoppen met fabriek.

 6. Goed idee ! Een kleine bijdrage voor al die koffietjes die jij nuttigt zou inderdaad leuk zijn je moet tenslotte ook helder zijn tijdens het schrijven..
  👍José

 7. Ik moet vandaag weer hartelijk lachen, eerst om de katjes en de hond, waarvan ik zeker weet dat dit later de grootste vrienden worden en blijven, uit ervaring. De katten sliepen in de hondenmand en als de hond in zijn mand lag bleven ze net zo lang pesten tot hij er uit ging en zij er in konden. Let maar op wordt gewoon feest. Ja en dan dat fornuis, tuurlijk bij het verbouwen en inrichten telt iedere euro mee, maar bedenk wel het is maar 1 keer dat je het koopt en laat je er later geen spijt van krijgen en denken had ik maar, gebeurd soms. En dan heb je nog die doos, ik denk nog steeds kerstballen of spullen maar we zullen het zien. Succes met je sollicitatie. Gezien het feit dat zonne energie zo snel in opkomst is, hebben ze best graag iemand die zijn handjes weet te gebruiken en dat ben je wel. Fijne dag

  • Hallo Lady Wieser,

   Zoals je zegt, je koopt een fornuis voor jaren. Het probleem met ons is alleen altijd dat als we iets zien staan wat we mooi vinden het altijd de hoofdprijs kost. Maar waarschijnlijk is de kans klein dathet fornuis wat we gezien hebben er niet komt.

 8. Wat een leuke film van de beestjes en Julio is echt aan het uitdagen maar het komt wel goed met die dieren en worden nog dikke maatjes. Vind ook het rechtse fornuis mooier komt rustiger over. Maar jullie zullen er wel uitkomen welke het word. Het zal een pronkstuk in de keuken worden. Wat Daphne zei om te proberen bij de fabriek of ze de knoppen kunnen veranderen is zo gek nog niet.
  Wij wachten geduldig af op de inhoud van de kist. Fijne avond nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *