Familie Bezoek

Gisteravond is de nicht van Sol met haar man en dochtertje aangekomen vanuit Elche. Vandaag dus een andere dag dan normaal. Maar dat wil niet zeggen dat ik helemaal niet kan doen. De visite slaapt nog als ik 4 lampen voor in de keuken in de verf zet. Als ik daarmee klaar ben is iedereen op en zitten ze aan het ontbijt van de broodjes die Sol in de nieuwe over heeft gebakken.

Dat Antares met kleine mensjes om kan gaan weten we, zeker als die net als Kleinduimpje overal wat te eten achterlaat. Antares heeft een nieuw vriendinnetje.

Omdat we geen idee hebben hoe Foskie is met kinderen houden we die een beetje meer in de gaten. Maar Dat blijkt niet nodig. Foskie heeft wel zoiets dat al die drukte voor hem niet hoef en gaat daarom het liefst bij de verwarming liggen. Maar als Violetta bij hem komt zitten vindt ook hij het best.

Als de verf droog is van de lampen kan ik er nog wat aan doen zodat ik ze morgenochtend in de keuken kan ophangen. De lampen krijgen nog wel een keer een andere kleur. Ze moeten namelijk blauw worden, maar omdat ik blauwe hammerite verf (nog) niet gevonden heb hebben ze even deze kleur.

Fer en Camila willen koken want ze hebben vakantie. Prima, dan hoeven wij dat niet te doen. Sol en ik doen allebei wat anders als zij aan het koken zijn met spullen van ons land en uit de winkel. Als we gegeten hebben laat ik de familie het bakhuisje en een deel van het bos zien. Violetta heeft siesta, Antares en Foskie ook.

Korte blogpost vandaag want ik kan natuurlijk niet alles waar we het over gehad hebben in een blogpost schrijven.

16 reacties

 1. Hola,

  Ik had niet verwacht dat er vandaag nog gewerkt zou worden maar kennelijk is de spanning zo groot dat je toch iets moet doen. Die Hamerite verf kom je vroeg of laat wel ergens tegen denk ik zo!.
  Violetta en Antaris passen zo te zien perfect bij elkaar…..beide hebben iets roods aan. Fijn ook te horen dat beide 4 voeters goed met kleintjes op kunnen schieten. Het met familie samenzijn is toch ook weer iets om te koesteren en weer iets heel anders dan de hele dag klussen.
  Geniet van het samenzijn.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Het klussen moet natuurlijk wel gewoon een beetje doorgaan. Keukenkastjes of een wasbak of het verven van het aanrecht moet wachten. Maar er zijn wel wat kleinen dingen die gedaan kunnen worden.

 2. O,Rob,
  Wat lief Antares en die kleine Violetta Antares met een rood jasje enVioletta met rode laarsjes. En Sol de broodjes zien er lekker uit en boffen dat je nicht met haar man voor het eten hebben gezorgd. Wij hadden gisteren ook een makkie, heerlijk gegeten op het feestje van Corrie en Wijnand. We hopen dat jullie hele fijne dagen zullen hebben. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Antares is echt heel lief voor die kleine, als of zij er voor moet zorgen. Voor haar nicht en haar man is vakantie koken omdat ze daar normaal niet zo veel tijd voor hebben. Op het nieuwe fornuis heb ik alleen nog maar melk gekookt.

 3. Dat grijs kan best want er zijn ook grijze tegels op de vloer.Dus zolang je geen blauwe verf kunt vinden is dit een mooie oplossing. De broodjes zien er smakelijk uit ik heb vandaag mijn tweede brood gebakken en deze keer was hij al een stuk beter. Nog fijne dagen met de visite.

  • Hallo Mieke,

   De broodjes waren goed al waren er een paar wat aan de donkere kant. Maar dat komt vast goed als we goed weten hoe de gas oven werkt. Wat de lampen betreft heb je wel gelijk denk ik.

 4. Wat wordt de keuken toch mooi. Tis nog niet klaar maar het schiet nu wel op. Heb wat gegoogled en er is kennelijk Hammerite verf te koop bij de Carrefour en anders via Amazon. Heel veel plezier deze dagen met jullie bezoek, hopelijk een beetje redelijk weer en tot schrijfs.

  • Hallo Teresa,

   Googlen heb ik nog niet gedaan naar de verf en wist dus ook niet dat ze het bij de Carrefour verkopen. Daar moeten we dan maar eens een boodschap gaan doen als we in Ourense zijn.

 5. Hey die Rob
  Dat is mooi twee koks er bij hoef je niet meer van huis om te gaan Etten
  Heb je meer tijd om in de keuken te werken en andere dingen te doen
  Want ik neem aan als de twee koks in de keuken bezig zijn
  Je daar niet veel kunt doen

  Groetjes uit s- gravenmoer
  Is even een tussen stop

 6. Zo’n bezoek zie je graag komen als ze koken voor de hele bubs en dat kleintje zo schattig en de hondjes accepteren haar , geniet van alle gezellige momenten deze week en de broodjes zien er lekker uit,
  José

  • Hallo José,

   Gekke is dat de een in de schoenen zit en de andere in de makeup zaken en dat ze alle twee erg goed kunnen koken. Lekker gegeten gisteren en doe we vandaag nog maar een keer.

 7. Goedenmorgen ,
  wat een mooie industrie-lampen zijn dat , dat past natuurlijk weer perfect bij het geheel , alsof jullie ze erbij gezocht hebben . Als je geen blauwe hammerite kunt vinden is het misschien een idee ze in de brons-tint van de kraan te verven ? Met een beetje mengen moet jou dat wel lukken . (is maar een ideetje hoor).
  Wat zijn de broodjes geweldig geworden ! Professioneel hoor , hoop dat ze net zo lekker hebben gesmaakt als ze eruit zien .
  Wat een gezellige visite , zowel voor jullie als de hondjes . Antares lijkt helemaal in de nopjes of hij vindt dat hij op haar moet passen ! Geweldig leuk om te zien .
  Hele fijne dagen met de familie , een paar daagjes “verplicht” kalm aan doen is ook goed voor jou . Nu andere “drukte” , ook gezellig !
  Groet . 🤜👍👋🙋‍♀️🙋‍♂️

  • Hallo Antoinette,

   Brons…. dat had een optie geweest. maar ze zijn nu grijs/zilver en dat is eigenlijk ook mooi. Antares heeft het idee denken we dat ze op violetta moet passen. Aan het einde van de dag is ze wel bekaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *