Hebben jullie even mazzel. Ik heb zoveel reacties gehad, dat het allemaal beantwoorden veel meer tijd kost dan een kort blog. Ook de reacties van de blogposts van dinsdag en donderdag had ik nog niet beantwoord. Toen was ik te druk met de vloer en de staldeuren. 

Ik probeer niet naast mijn (werk)schoenen te gaan lopen, maar met al die veren die in een bepaald gat zitten is het moeilijk. Bedankt voor al die leuke reacties op de vloer en de deuren! Daarom voor jullie een extra blog, net als de extra journaals op de Nederlandse tv gisteren over het gevallen kabinet. Sol en ik zijn al klaar om te gaan stemmen 😉

Vandaag na mijn werk moest er opgeruimd worden. Dat was iets waar ik gisteren geen zin meer in had. Overal, achter iedere deur, ook de nieuwe, lagen spullen. Dan is vandaag allemaal opgeruimd. Wel heeft mijn gereedschapshok nog wat aandacht nodig, maar daar ben ik morgen met een uurtje mee klaar. 

De stal, daar staan de koeien van de buren al een tijdje niet meer. Bij het vertrek van de buren heb ik ze gezegd zo snel mogelijk te vertrekken en dat er niets opgeruimd hoeft te worden in de stal. Nu blijkt dat de buren een vooruitziende blik hebben gehad. Het lijkt er op dat de stalvloer, nadat Sol is gestopt met het buiten zetten van de koeien en het schoonmaken van de stal, de buren het ook niet meer gedaan hebben. Ik heb vandaag op mijn knieën de stal vloer waar de koeien altijd stonden schoon zitten bikken. Met een grote hamer en een steenbeitel ben ik denk ik 2 uur bezig geweest om op sommige plaatsen 2 centimeter dikke lagen aangekoekte stront af te bikken. Niet normaal! Er is zeker al een jaar niet meer fatsoenlijk schoongemaakt.

Maar goed, de vloer is schoon en de stal is ingericht. Ik heb een plank, een oude kastdeur uit de keuken, op de buizen vast gezet waar de koeien ooit tussen stonden, dat moet een plaats worden waar de katten op niveau kunnen eten zodat muizen er niet bij kunnen. Ook heb ik een hoop spullen van het tuingereedschap hok verplaatst naar de stal zodat ik in het hokje mijn kont ook weer kan keren.

Tot zover het extra blog, en nogmaals bedankt voor alle reacties op de vloer en de deuren!

19 reacties

 1. Hoi Rob,
  Ik weet nog dat Sol iedere dag die stal schoon spoot. Daar hadden wij toen al zo’n bewondering voor maar je ben er nu vanaf en dat is het voornaamste.
  Maar jij denkt dat de muizen daar niet op kunnen, Nou dat had je gedacht. Muizen kunnen overal bij en op.🐱🐁

 2. Hola,

  Volgens mij mis je ons als lezers gewoon!!!!!!!!!!!
  Maar kennelijk is het met stront omgaan je goed bevallen. Sta je er de ene keer tot bijna je knieen in dan ga je het nu zelfs met de hand losbikken. Maar het ziet er al weer netjes uit.
  Je hebt het over “het op niveau kunnen eten van de katten zodat de muizen er niet bij kunnen” maar volgens mij kan een muis ook gewoon klimmen. Geef regelmatig de katten “muizen vangles” is misschien doeltreffender.
  Uiteraard is het belangrijk dat we eind van het jaar weer mogen/moeten gaan stemmen. Of de uitslag dan reden is om blij te worden is nog maar zeer de vraag natuurlijk.
  Een VVD lijsttrekker die biblioteken vol heeft met excuses en evenzo vaak geen actieve herinneringen meer heeft is natuurlijk altijd te paaien om met de BBB, Wilders of een Franse ezel (Baudet) in zee te gaan zolang hij maar mooi weer kan blijven spelen. Jammer dat er al zoveel partijen zijn anders begon ik zelf een misschien een dan zou ik wel van jullie beider stem verzekerd zijn.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Koeien stront is niet zo probleem. Moest bij WSN ook wel eens in de put waar de pompen van de riolering staan. Dat is dan inclusief tampons en andere zooi. Doe mij mij koeien poep dan hahaha

   Je stemadvies is duidelijk, maar bij mij aan dovenmansoren gericht. Altijd VVD gestemd, ben blj dat er iemand anders komt en ga nu BBB stemmen. Ben het er mee eens dat het geheugen van Mark te wensen over laat. Maar ook ment dank aan de PVDA zitten mensen in de shit van de kinder toeslag afaire. En wat heeft D66 klaar gespeeld…. toch ook nog nooit iets. Maar goed. Dit is geen politiek forum.

 3. Goedemorgen Sol en Rob,
  Wat een verrassing vanmorgen een extra blog. Wij weten nu wat we moeten doen om een extra blog van jou te krijgen. Wij lezers, moeten veel reageren. Nee hoor grapje. Ik begrijp dat het best veel tijd kost om iedere dag een blog te schrijven. Gisteren heb ik niet kunnen reageren, maar ik had het anders vandaag toch echt gedaan, want ik wil je mijn complimenten geven voor die schitterende vloer in de hal. Wat is die enorm mooi geworden! Het is best een hele klus geweest, want ik zag naast de rechter muur, die een beetje scheef loopt, hoe mooi je die tegels er schuin uitgesneden in gelegd hebt. En de deuren van de stal, dat vond ik ook vakmanswerk.
  Ik las nu over de schoonmaakwerkzaamheden van de stal. Wat schandalig van de buren om een stal van een ander, die je huurt, zo te laten vervuilen. Het zegt gelijk veel over hun mentaliteit.
  Nou je vakantie was beslist een werkvakantie, maar ik denk ook niet dat jij echt een type bent, die rustig een week op zijn stoel gaat zitten. In ieder geval werkze weer vandaag. Groet

  • Hallo Yvonne,

   Nee, vakantie is voor mij niet zon zee en strand. Ik wil dingen doen. Of het klussen is of iets gaan bekijken. Als het even kan plan ik de dag van ’s morgens tot ’s avonds vol ….. maar dat vind Sol niet leuk al is die ook niet van zon zee en strand. Bij het tegelen zijn het de kleine stukjes die het meeste werk zijn. Vaak moet er nog net even een beetje meer af, of mak ik het stukje verkeerd. Daarom altijd extra tegel kopen 🙂

 4. Hoeraaa , een extra blog op deze Zondagochtend ! Heel blij mee .
  Het is allemaal prachtig geworden en je hebt ecbt eer van je werk .
  Van die stal wilden de buren denk ik een “potstal” van maken . Dat deden ze vroeger ook . Weet niet meer precies wat daar de reden voor was. Zo zie je maar ; ” Stank voor dank ” , wat een mentaliteit . Gelukkig kun je het nu helemaal afsluiten , letterlijk en figuurlijk met de prachtige deuren .
  De reden dat er zoveel bloglezers geantwoord hebben , komt vast omdat we je zo missen ! 😉 maar veel respect hoor .
  Veel succes en plezier weer “op de boer”!
  Volgende blog laat je vast weten dat “het echtpaar” weer herenigd is en de scheiding van tafel en bed is opgeheven. Sol zal zeker enthousiast zijn .
  Groet. 👊👍🫠🙋‍♀️🙋‍♂️🤣🖐

  • Hallo Antoinette,

   Een potstal heeft een dikke laag mest gemengt met stro. De twee stalletjes onder ons huis zijn dat ook. Een is er leeg de andere nog niet. Maar daar ruik je niets van omdat het kurk droog is. Volgens mij is dat voor de koeien zachter om op te liggen. Maar wat je zegt, stank voor dank.

   Ik ben blij als straks alles van ze weg is, kastje, planten op de akker en rollen gras op een wei. Eind van het jaar pffff maar we zien ze gelukkig niet meer hier.

 5. Hola Rob, joh dat hele bikken was niet nodig hoor, als wij vroeger (??) de stal schoon maakte, spuit um gewoon kledder en kledder nat en laat het maar een dag (?)weken, dan word alles (?) weer wat soepel zeg maar en gaat het een stuk eenvoudiger. Wat wel een puntje is voor jou natuurlijk……..de temperatuur want het mei van vroeger in NL is niet de zomer van spanje.
  Maar goed nu is ie ook mooi schoon. (weer een veertje erbij :). Al met al word het een steeds mooier huis en das toch erg leuk, arbeid adelt. Thanx vd extra blog en een happy day

  • Hallo Aad,

   Je hebt gelijk. Maar de beerput is leeg. Als ik daar dan weer heel veel water in ga sluiten, ik moet namelijk de put nog schoon maken en dat gaat weer niet met veel water er in. Maar het is gedaan. …auw 😉

 6. Hola,

  Eerder vandaag was er op Spanje Vandaag NIETS te lezen van jou maar wellicht heeft mijn tip geleid tot oplossing van de storing.
  Natuurlijk na de gereedmelding van jou gaan lezen en tot mijn verbazing gelezen dat je in Juni 2021 opgelicht bent door iemand die een Amazon account van jou misbruikt heeft. Jammer dat je er , zeker nu, niets meer aan kan doen.
  Je relativeringscapaciteit heeft er gelukkig niet onder geleden.

  Houdoe

 7. Heerlijk een extra blog maar ook voor jou wat gemakkelijker dan iedereen persoonlijk een antwoord te geven. De stal ziet er al echt goed uit en word een mooie plek voor veel spullen en de poezen maar muizen komen overal dus hopelijk vangen de poezen ze voor ze aan hun eten komen. Nu komt Sol zeker snel naar huis waar het goed toeven is.

 8. Hoi rob en Sol

  Al een hele tijd geen reactie gegeven maar ik lees wel altijd
  Mijn complimenten voor de schitterende vloer en houten deuren.
  Wat zullen jullie achteraf blij zijn dat de buren te weinig betaald hebben nu je alle schuren/stallen zelf kunt gebruiken.
  Het is niets zo bevredigend als je een ruimte ziet opknappen nadat je er velen uren werk van hebt gemaakt.
  Maar niet alleen werken he ook genieten is heel belangrijk
  Groetjes Françoise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *