Even Op En Neer, …En Appelflappen

Vandaag ga ik even op en neer naar Santiago de Compostela. Ik wil naar de Bricomart, omdat ik wat nodig heb en omdat ik het een leuke winkel vindt. Voor in de badkamer willen we een afzuigventilator voor de waterdampen. Die hebben ze bij de Leroymerlin ook in Ourense, maar toen ik er deze week was, waren er net geen met een timer er in en dat wil ik wel. Geen idee Of ze die in Santiago hebben, maar zoals ik ook schrijf, heb ik ook gewoon zin om naar die winkel te gaan. Ik heb ook nog wat led verlichting nodig die ik misschien morgen ga monteren. Ik sjees het eerste stuk over bergweggetjes en dan de snelweg. Voordeel van de snelwegen hier in de omgeving is dat er bijna geen verkeer op zit. Dus niemand die onnodig links blijft rijden. 

Bij de Bricomart vind ik wat ik zoek en shop nog wat meer spullen bij elkaar. Ik ben er nu toch! Gereedschap kijken is ook altijd een ding wat ik leuk vindt. Er hangt en staat van alles wat ik best wel eens, ooit een keer, misschien wel eens nodig zou kunnen hebben. Maar ik koop verder niets. 

Op de winkelboulevard zijn een hoop winkels, variërend van tuincentra tot bouwmarkt en van bouwmarkt tot indische toko. Maar een Aldi is daar ook. Het is de tweede winkel die ik ga bezoeken. Ik ga kijken of ze de koffie hebben die ik vroeger had en dronk. Maar ik app Sol ook even of ze misschien iets nodig heeft van de Aldi. De koffie die ik zoek hebben ze niet. Het is overigens een veel nettere winkel dan de Aldi’s die ik van Nederland ken, Hier geen dozen in rekken, maar de woon de spullen in de rekken. Als ik bij de broodafdeling men zie ik appelflappen. En het zijn appelflappen die er lekker uit zien! We hebben er hier eens gekocht bij de Lidl, de laatste daarvan zijn beschimmeld weggegooid. Deze zien er uit als of ze van de Jumbo af komen. En vond ik ook altijd erg lekker. Ik neem er 3 en ga afrekenen.

Thuis bij de koffie neem ik de laatste appelflap, de andere twee heb ik in de auto al op. En ja, ik heb ze allemaal op, Sol lust ze niet. Na de koffie ga ik de kofferruimte van de auto prepareren voor een ritje naar Monforte de Lemos. Vandaag weer naar de hondentraining. Ik voorzie het meeste achterin van een laag wit plastic wat we nog hadden liggen. 

Nu we nieuw internet hebben zijn er een aantal dingen die het niet meer doen. Dat komt door de nieuwe WIFI naam (ssid). Het weerstation moet ingesteld worden, de omvormer van de zonnepanelen, extra routers, de plafondventilator en nog zo wat zaken. Als dat gedaan is is het tegen 16 uur en moeten we richting Monforte de Lemos vertrekken. De rit er heen gaat goed. De training gaat goed. De weg terug gaat ook goed. Ik ben vandaag (gelukkig) voor niets creatief geweest met plastic. Orion heeft het niet leuk gevonden, maar overgeven heeft hij niet gedaan.

12 reacties

  • Hola,

   Onder het mom van ” ik heb het een en ander nodig” wat ze hier binnen een straal van 30 km niet hebben ga je dus naar Santiago de Compostella om APPELFLAPPEN voor jezelf te kopen. En ja natuurlijk breng je dan als camouflage ook wat andere dingen mee. Ook al lust Sol geen appelflappen weet ze wel dat je er 3 gekocht had? Ik denk dat Orion medelijden met jou begint te krijgen dat je de auto steeds schoon moet maken en er zoveel voor doet om de Dacia te beschermen dat hij zich daarom goed ingehouden heeft. Hopelijk blijvend.

   Houdoe

 1. Beste Rob,
  Ook in Nederland zijn de meeste Aldi’s geen winkel meer waar je de spullen zelf uit de dozen moet halen. Het is nu vergelijkbaar met de Lidl waar alles gewoon in de schappen staat. Het is een ander segment winkel geworden.

 2. Hoihoi , dat wordt dus de hele week niet meer snoepen , waar laat je ze 3 appelflappen en hier in Spanje extra zoet .
  Voorlopig niet meer naar de Brico ! 🤣🤗
  Groet. 👋👍

 3. Hola , appelflappen maak je gemakkelijk zelf , simpel ,goedkoop en je weet wat je eet .
  Haal bij mercadona (ofzo) een vel hojaldre mantequilla en een golden appel , schil de appel en snijd in schijfjes , beleg de helft van het deeg hiermee , doe naar gelieve wat suiker erop en beetje kaneel , plooi het deeg over de appel , zorg dat het rondom rond goed dicht gedrukt is , maak een paar gleufjes in de bovenkant ( zodat de stoom eruit kan , wil je ze blinkend hebben dan smeer je de bovenkant in met eigeel ( ik doe dat niet) bakken op 180 /200 graden tot ze mooi geel/bruin zien
  Succes en laat ze smaken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *