Even Naar Madrid

Vandaag vroeg op want om kwart over 7 hebben we in Ourense de trein naar Madrid. Snel douchen, eten en koffie drink ik tijdens mijn rondje met Antares. Zij gaat overigens niet mee, de buren hebben de sleutel en straks nemen ze haar mee naar huis. De logeer spullen liggen klaar. Om kwart over 6 rijden we weg en een half uurtje later parkeren de de auto onder het station van Ourense.

Op het station moeten we door de beveiliging, dat wil zeggen, er staat iemand in uniform die streng kijkt maar wel vriendelijk goedemorgen zegt. Tas en jas en jas moet in een bak en gaat door de röntgenscanner. Een man scant ons met een handscanner. Daarna kaartje en paspoort laten zien en we mogen het perron verder op lopen. 

Met de stiptheid waar de NS een puntje aan kan zuigen komt de Ave voorrijden. Wij moeten rijtuig 4 hebben en zitten op C en D 3. Om precies kwart over 7 vertrekken we. Snel gaat de flitstrein nog niet. Met een gangetje van een boemeltrein gaat de trein over een brug over de Río Mino. Daarna gaan we 100 km/h rijden en dan stoppen we even later. De Spoorbreedte in Ourense is blijkbaar anders dan dat van het hogesnelheids spoor. We rijden ergens langzaam overheen en als dat gedaan is komt de snelheid er meer in. Op een display in het rijtuig is te zien dat we rond de 200 km/h.

Dit is de tweede keer dat ik in een hogesnelheids trein zit. De eerste keer was van Córdoba naar Sevilla en dat is al heel lang geleden. 200 km/h valt een beetje tegen, mijn record op de motor staat op 280 km/h ook al heel lang geleden. Maar dan heeft de machinist het gaspedaal gevonden en hij trapt het stevig in. hoogste snelheid die ik gemeten heb met een GPS app op mijn telefoon is 251 km/h en de hele rit rijden we tegen de 250 km/h aan. We hebben 4 tussenstops en de 5 is de eindbestemming, waar we precies 3 uur later aan komen. 

Nu de metro… We staan eerst bij een automaat een kaartje te kopen, althans dat proberen we. Het lukt ons niet om de metrolijn te vinden die we moeten hebben. Als we het aan iemand vragen blijken we voor een automaat te staan dat treinkaartjes verkoopt. De man wijst ons de weg naar de juiste automaat waar we een dagkaart kopen.

Even later staan we buiten bij station Iglesia. Nu is het nog 300 meter lopen naar het Chileens consulaat. We zijn ruim een uur te vroeg en gaan in de buurt koffie drinken. We zijn duidelijk in de grote stad, prijs hoge en portie kleiner. Daarna lopen we naar het consulaat waar we onze zaken gaan regelen. We leveren papieren aan, we krijgen papieren terug die we moeten lezen en dan in bijzijn van iemand van het consulaat moeten tekenen met een handtekening en een rechter duim afdruk. Daarna moeten we weer wachten tot alles klaar is. Na betalen krijgen we de benodigde papieren mee. Een uur later staan we weer op straat.

Wat nu? We hebben de trein om 16 uur terug, dus veel kunnen we niet doen. Maar ik had de oplossing tijdens het wachten in het consulaat al gevonden! Niet ver van het consulaat is het Chileens restaurant ‘Como en Chile’ en wat op de menukaart staat spreekt ons erg aan. Met een klein half uurtje lopen zijn we er. 

Het is een heel klein restaurant. Met Chileense bediening en alleen maar Chileense gerechten. Wat we willen drinken? Pisco Sour!!

En omdat ik niet hoe te rijden de komende uren neem ik er nog een en nog een. Pisco is hier niet te vinden in Galicië, wij hebben het in ieder geval nog niet gevonden. Vandaag dat ik er het gelijk maar van neem tijden het eten. Een Chileens restaurant bestaat ook niet meer in Galicië. We hebben heerlijk Chileens gegeten.

De rekening was gepeperd, maar dat komt niet alleen omdat het in Madrid duurder is. We hebben voor morgen ook gelijk meegenomen. Pisco… zij je… moeilijk, zegt de eigenaar. Je kan wel een fles kopen hoor. Nou, als dat kan. Of we de grote of de kleine willen? Wat denk je? Sol wil nog twee blikje speciaal Chileens bier. In september moeten we weer in Madrid zijn. Dan gaan we weer!

We nemen nu maar een taxi naar het station voor de trein, want als we nu nog naar de metro moeten lopen en die moeten nemen dan komen we te laat. Als we in de trein zitten vertrekt die om stipt 16 uur en om 19 uur stappen we in Ourense weer uit. Om kwart voor 8 zijn we weer thuis. Van Madrid dus niets gezien. Dat is iets voor de volgende keer.

9 reacties

 1. Hola,

  Dat was dus met recht een bliksembezoek kun je wel zeggen. Wel harstikke leuk voor jullie om even het Chileense gevoel te krijgen en te proeven natuurlijk.
  Maar echt geen Chileens restaurant in Galicie?
  Dat is dus een gat in de markt om er een in Frean te beginnen. Waarschijnlijk kunnen dan de rekenigen ook wat minder gepeperd zijn.
  Proost met je Pisco op de farm.

  Houdoe

 2. Goedemorgen , dat noemen ze een “flitsbezoek” . Fijn dat het zo snel en keurig geregeld is. Weer iets om naast je neer te leggen. Van pisco nog nooit gehoord , waar smaakt het naar , is het een sterke drank ?
  Voorlopig hebben jullie dus een slaapmutsje !
  Fijne gewone dag vandaag.
  Groet . 👍👊🇨🇱🇪🇦🇳🇱🤣👋

  • Goedemorgen allemaal,
   Rob het was gisteren te laat om nog te andworden maar nu zit ik er weer fris en fruitig bij. Leuk dat jullie het zo naar je zin hadden en geweldig dat de buren op Antares hebben gepast nu maar hopen dat Antares het ook leuk heeft gevonden. En op Antoinette haar vraag antwoord te geven het is heel lekker en om dat het zo lekker weg drinkt lust je er nog wel een en nog een en dan ben je teut dus er zit sterke drank in en Sol kan het heel lekker maken. Groetjes allemaal. Ma

 3. Perfect gegaan en deze zorg is ook weer geklaard , jammer zo’n ‘flitsbezoek ‘volgende keer langer blijven want Madrid loont de moeite.
  Leuk ontdekt het Chileens restaurant en zeker dat drankje ,nooit van gehoord dus meer vertellen😉.
  Groetjes,
  José

 4. Beste Inneke , mooie uitleg maar waar is het van gemaakt vruchten of kruiden of zoiets als 43 liquor ook zo lekker maar ook verraderlijk,
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *