Even Kort.

Het is veel te mooi weer om nu een blogpost van 2 A4-tjes te schrijven. Dus, kort deze keer.

Als eerste de klok op ons belangrijke gebouw, blijkt het op dezelfde manier te doen als op de belangrijke gebouwen, op de meest vreemde momenten van de dag staan de uurwerken aan de voor en achterkant van de klok stil. Nou valt de stroom hier regelmatig uit, maar dat is dan wel voor beide uurwerken tegelijk des te vreemder is het dus dat ze op verschillende tijden uitvallen. Ik heb de vraag voorgelegd aan de verkoper van destijds, en die antwoordt dat er iets mis moet zijn met de uurwerken. Ja! Daar waren wij ook al achter. Ik houd het op netvervuiling en om daar wat aan te doen is een net filtertje al in bestelling.

Het licht van de klok doet het wel gewoon, al heb ik het een beetje moeten dimmen omdat we op de slaapkamer altijd met het licht van een volle maan sliepen. Hier twee foto’s van voor het dimmen van het licht.

Afgelopen zaterdag zijn we op bezoek gegaan naar Remko en Patricia, die nu definitief in Galicië zijn komen wonen. Het was gezellig en we hebben lekker gegeten.

Op het werk was het deze week druk. Laten we zeggen dat plannen niet de sterkste kant is van mijn baas. Alles kwam en moest dus tegelijk gedaan worden. Voorbeeld: als je weet dat je een heel groot stuk plastic nodig hebt, net zo groot als dat van vorig jaar. Dan kun je dat een week van tevoren al bestellen. Dan hoef je niet te haasten op het laatste moment met het kopen ervan en het (met veel wind) tegen de wanden van de silo (betonnen bak waar gras in gaat) aan te maken. Maar druk of niet, tijd voor koffie maak ik gewoon. De kater op het werk vind mij blijkbaar goed gezelschap en komt niet op schoot maar in mij net zitten. 

Verder deze week weer volop bezig geweest met de bosmaaier. Het koeienpad is weer beloopbaar en in de nieuwe tuin heb ik ook wat gemaaid om er vervolgens wat planten in te planten. 

Nou dat was kort. Prettig weekend iedereen!

9 reacties

 1. Hola,

  Korte blog dan ook korte reactie. Het is dus als ik het goed begrijp nog “even” moeilijk om bij de tijd te blijven bij jullie. Dat is vast geen probleem aangezien het toch een gebied is waar de tijd lijkt stil gestaan te hebben. Zo te zien heb je er een mooie en fijne maat bij anders kwam hij niet op je schouder zitten om uit te rusten.
  Via deze weg WELKOM IN GALICIE Remko en Patricia geniet van jullie nieuwe leven.
  Ik probeer je morgen te bellen om e.e.a. te vertellen wat niet op het blog thuis hoort maar wel bij jullie hoort te komen.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat een lief die foto van de poes hij ligt daar heel op zijn gemak. Ik hoop dat je klok het toch weer goed ga doen wand het ziet er toch wel leuk uit. Gr. Ma🐱

 3. Prachtig gezicht die klok in het donker. Voorbereiden dat kunnen veel mensen schijnbaar niet. Ikzelf maak altijd een lijstje van wat echt eerst nodig is om te doen en Carlos maakt dan de lijst met wat we nodig hebben. Leuke foto van die kat in je nek. ik hoop voor je dat hij zo niet gaat plassen dat heeft onze kat nl. een keer bij mij gedaan toen hij in mijn nek lag. Voor iedereen nog een goed verder verloop van het weekend. Wij kijken uit naar de F1 race in China morgen.

 4. Hoihoi , ook een “korte ” blog wordt zeer gewaardeerd hoor . Ach en wat de klok problemen betrefffen , weet zeker dat jij die gaat oplossen .
  Groot gelijk dat je nog een beetje Nederlander blijft met je ” Koffietijd” anders zou je het niet overleven . Alles op z’n tijd en af en toe een kleine pauze doet goed . Succes met alles , het gaat zeker goed komen met jou instelling .
  Groet . 👊👍😃🕙🤣👋

  • Hallo Antoinette,

   Die klok komt zeker goed. Duurt alleen nog even… als of de tijd stil staat hahaha.
   Soms moet je zelf ook effe stil staan en dat doe ik dan het liefts met KOFFIE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *