Eten Uit Eigen Tuin

Voor vandaag staat Ourense op het programma. Mijn ouders komen ook deze kant op en samen gaan we vroeg in de middag naar Ourense. Eerst staat Leroymerlin op het programma, ik heb draad nodig voor mijn telescoop en we moeten schagen kopen om voor Sol een bureau/werktafel te maken. Tegenover de Leroymerlin is de Renault dealer. Daar moeten we eerst even zijn. De Renault van mijn vader geeft een melding in het dashboard, en de vraag is of die kwaad kan. Helaas is de zaak net dicht als we aankomen. Eerst de Leroymerlin dan maar en daarna Ourense.

We parkeren de auto in een parking en gaan aan de wandel. Nou roept iedereen zo over Pontevedra en dat het daar zo mooi is. Prima, maar wat mij betreft is Ourense vele malen mooier. Een binnenstad met verschillende oude pleinen met terrassen en mooie oude gebouwen. Doe mij Ourense maar!

Of het overal even veilig is in Ourense wat besmettingen betreft weet ik niet. Eigenlijk geloof ik ook niet meer dat alles in China is begonnen.

We gaan weer terug naar de Renault en worden vriendelijk geholpen door een dame aan een balie die ons naar een andere balie brengt. Er komt zo iemand bij jullie, zegt ze. Een andere dame komt en helpt ons verder. Ze hebben wel even tijd om de auto uit te lezen. We worden naar de wachtkamer gebracht en koffie wordt aangeboden. Even later komt de dame terug en legt uit wat de monteur gevonden heeft. Waarschijnlijk een communicatiefout in de auto. Beste is als we de auto morgenochtend terug brengen en laten staan. Er moet wat geprogrammeerd worden en daarvoor moet de motor koud zijn. Morgen dus weer een dag in de omgeving van Ourense.

Thuis moet het eten klaar gemaakt worden. Dat komt deze keer voor een deel uit eigen tuin. De eerste sla kan geoogst worden en ook van de berza kunnen bladeren geoogst worden om er wat lekkers mee te maken (hoe deze plant in het Nederlands heet weet ik niet)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *