Update: Erg Laat Thuis…Morgen Meer

Beste volgers. We zijn met thuis. Vandaag lukt het niet meer nog een blog post te schrijven.

Morgen vroeg als ik wakker ben zal ik de post die eigenlijk voor vandaag was schrijven.

Sorry!

**UPDATE**

Goed, gister avond dus laat thuis. Maar laat ik bij het begin van de dag beginnen. Het plan was inkopen te gaan doen voor spullen om de slaapkamer af te werken, dus plintjes, latjes, touw, verf en dat soor dingen. Maar in de ochtend moeten weer eerst even naar het postkantoor in Chantada en hondenvoer kopen voor Antares. Net als we willen vertrekken staat de buurvrouw aan de deur met 2 kroppen sla, en ze vraagt of ik zo even tijd heb om de buurman te helpen met wat palen voor de afrastering van hun akker. Natuurlijk heb ik tijd, maar we gaan wel eerst naar Chantada.

Om 11 uur zijn we terug en ik trek even werkkleding aan en rijdt vervolgens naarde akker van de buren. Op de akker is het iets meer werk dan ik dacht. De inkoop dag doen we dat morgen wel, dacht ik gister. Met de buurman tot 7 uur in de avond bezig geweest met palen zetten en gaas spannen. Het ziet er allemaal minder strak uit dan bij ons, maar volgend de buurman is dat geen probleem.

Tijdens het werk heeft de buurman een paar telefoontjes gepleegd, en die gaan om wijn. Het is dus 7 uur en de buurman zegt dat we om 8 uur ergens moeten zijn om de wijn te halen. Ik naar huis, andere kleding aangetrokken en tegen Sol gezegt dat we zo met de buurman meemoeten en klaar moeten staan. Geen tijd om te eten, wel om nog even met Antares een rondje te lopen.

We rijden achter de buurman aan en hebben geen idee waar naar toe. Via A Barrela, Castro en nog wat huizen die aan slingerende bergweggentjes staan komen we in een bocht in de weg met ook een uitkijkplaats over het dal met de rivier en in de verte de stuwdam. Hier moeten we wachten volgens de buurman. ik leg hem uit dat het een beetje op een foute deal lijkt in een film, en sein even mijn de koplampen van de auto. De buurman gaat bellen, we moeten een weggetje op naar boven om vervolgens via een trapje omlaag en een smal paadje omhoog bij een huisje uit te komen wat vol staat met RVS ketels en waar een jonge man zakken met wijn aan het vullen is.

Wat we eerst willen proeven, wit of rood. Doe maar een wit, en Sol en ik verwachten een klein glaasje wijn. Maar bijdeze bodega werk dat ze niet. Gewoon een goed gevuld glas! Ik drink mijn glas half leeg en geeft het aan Sol. Dan volgen er nog 3 verschillende wijnen.

We moeten mee komen naar een andere ruimte, daar staan nog meer RVS ketels. Hier in zit sterker spul, de likeuren van deze streek. De jonge man schent nu wel kleine glaasjes in, maar die zijn wat mij betreft te groot. Ik neem van alles een klein slokje, maar meer uit beleefdheid, het spul heeft een alcohol percantage tussen de 35 en 45%.

We kopen 3 dozen wijn, met ieder een zak van 15 liter. Ook de buurman slaat groots in en hij koopt 8 dozen. De sterke drank mogen we van de buurman niet kopen, dat doet hij en wij krijgen de flessen. Omdat het al laat en donker is, het nog al wat dozen zijn, brengt de jonge man de dozen op een karretje achter een kleine tractor naar de auto’s. We rijden de zelfde weg, de ongeveer 30km terug naar huis, over nu donkere bergweggetje. Vandaar dus laat thuis en geen tijd meer voor het blog.

7 reacties

  1. Hola,

    Spannender moet je het echt niet gaan maken. Voor mij betekende het een onrustige nacht “wat zou het kunnen zijn?” Nu we de up-date lezen leek het eerst “hij moest weer naar zijn baas (ha,ha)” maar via spookweggetjes naar duistere plaatsen met seinende koplampen maakt veel goed. Voor mij jammer dat ik geen GPS coördinaten heb en heb via Google-Earth dan ook niet de exacte plaats van de jenever stokerij kunnen vinden op basis van jou routebeschrijving.
    Houdoe en succes bij de bouwmarkt met je afwerklatjes.

  2. HELEMAAL gerust gestelde met deze informatie. Nu weet ik tenminste waar die “drankorgels” te vinden zijn bij eventuele vermissing !

    Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *