Er Is Iets Kapot

Schreef ik gisteren nog dat we bij een onafhankelijke bron zouden gaan informeren, we weten nu hoe de vork in de steel zit. In Cas de Perdo, maar ook in Santa Mariña de Castro is wat kapot. Het gaat te ver om helemaal in detail te treden, en dat wil onze bron ook niet, maar het komt erop neer dat de onderlinge relaties in beide dorpjes verstoord zijn. Tot zover ‘goede tijden, slechte tijden’ in Cas de Perdro & Santa Mariña de Castro. Wij wonen in Freán en staan buiten de problemen.

Er is nog iets kapot. Vandaag een bezoek aan het ziekenhuis in Ourense. Nee, niet in de stress schieten, blog blijft gewoon komen want er is niets mis met mijn vingers om te typen. Daar komt bij dat ik ook geen stress heb over wat ik wel mankeer. Ik heb een liesbreuk. Dat is al langer, maar nu de eetkamer zover af is is het tijd om iemand eens aan mij te laten sleutelen in plaats van ik aan een oud gebouw. Vandaag dus op visite bij een arts. Kort: Broek uit en op je hand blazen. O ja.. liesbreuk. Goh, wist ik al. Broek weer aan en klaar. Nu naar een balie om een afspraak te maken. Aan de balie; nee gaat nu niet, hier is een papiertje, komt u morgen zo en zo laat terug om een afspraak te maken. Wordt morgen vervolgt dus.

Enige tijd geleden ging er nog iets kapot, ik denk echter wel dat in dit geval de waarde gestegen in. Een broek kost X euro, diezelfde broek met gaten kost X+ euro. Ik ben zuinig op mijn kleding en de broek die nu meer waard is geworden stamt nog uit het V&D tijdperk. Broeken met gaten is niet mijn stijl, dus gaan we voor mij shoppen. We lopen van het ziekenhuis richting een groot winkelcentrum in Ourense, maar bij het voorbij lopen zie ik een winkel die kleding verkoopt die ik draag. De prijzen slaan nergens op, goed het is uitverkoop, maar dit is wel heel voordelig. We gaan naar binnen en ik pas de enen naar de andere broek. Als ik daar mee klaar ben pas ik 2 overhemden. Daarna zeg ik tegen Sol dat ze even moet vragen of de broeken ook ingekort kunnen worden. Dat kan, nu moet ik weer alle broeken een voor een aan zodat de vrouw ze kan spelden. Vrijdag is alles klaar.

De laptop van Sol is nog niet helemaal kapot, maar loopt wel op het einde van zijn latijn. Het is 2 uur geweest, dus de winkels zijn dicht, behalve in het winkelcentrum. Daar lopen dan nu toch maar naar toe. We vinden echter geen geschikte laptop. We gaan ergens koffie drinken en lopen tegen dat het 4 uur is naar de computerwinkel. Onderweg, zie ik een jongen lopen met een krullebol, hij komt mij bekend voor. Hij ziet er netjes en verzorgt uit, 100% zeker weten doe ik het niet, maar hij lijkt verdacht veel op de jongen die ergens anders in Ourense bij het stoplicht loopt te bedelen. In de computerwinkel kiezen we een laptop uit. Gelijk meenemen kan niet. We hebben geen voorraad, misschien morgen of anders vrijdag. We lopen terug richting de auto. We zien een oude vrouw. Kijk zeg ik tegen Sol, nog zo’n professionele bedelaar. We hadden haar al ergens anders zien zitten met een bordje en een bekertje. Nu trekt ze haar werkkleding weer aan en brengt zich in stelling met haar bekertje.

We rijden naar huis en vragen ons af wat we thuis gaan aantreffen, zouden ze lief hebben liggen slapen? Of spelen? Of zou er van alles kapot zijn. Als we de trap op lopen blaft alleen Antares, en dat doet ze op een speciale manier die zoveel zegt als “hij was het”. Als we de voordeur open doen treffen we dit!

6 reacties

 1. Hola,

  Ik heb het idee dat de water en “landjepik” soap nog niet afgelopen is dus er zal nog wel ter zijner tijd iets te melden zijn.
  Toch is manjana, manjana wel ” makkelijk”. Lege balie in het ziekenhuis maar afspraak maken dus ….Manjana vroeger in jou pre Nederlandse tijd zou je er van gaan stressen.
  Ook als zijn er mensen die zich voor “speciaal werk” omkleden jij doet het gewoon x keer om de juiste kleding te kunnen kopen.
  Actief bezig zijn teld helaas niet alleen voor jullie maar ook voor jullie huisgenoten en niemand steekt zijn vinger op natuurlijk of het moet de poot van Orion zijn zoals op de foto te zien is. Of zouden ze gedacht hebben ” baasjes weg dus hebben die vast niets te doen nou daar weten wij wel raad mee”.

  Houdoe en hou rekening met de breuklijn

 2. Tjonge wat een gedoe dorpen onder elkaar en als het mis is tussen die buurtjes dan is het goed mis zorg dat je goed beslagen te ijs komt dit is de enigste remedie.
  Wat betreft je liesbreuk denk eens aan die zware kruiwagens dit is net teveel geweest en dan is er geen houden meer aan , wordt goed opgelost in Spanje een vriend van ons had er 2 na een verbouwing.
  De dag was compleet met de ravage van Orion en Antares maar Antares bood wel meteen excuses aan, lief toch.
  Gr. José

  • Goedemorgen , nou idd KAPOT! Zou voorlopig maar niet meer tillen als ik jou was , lijkt me beter sterkte ermee hoor. Gelukkig heb je bij alle minpunten voor gisteren dan toch fijn nieuwe kleren en kun je er weer netjes bijlopen.
   Hopelijk hebben ze niets belangrijks kapot kunnen maken en was het alleen papierafval , ooh en misschien een keukenrol , is ook altijd leuk. Pfff enerverend dagje weer , succes met opruimen en neem maar eens een dagje rust, is goed voor “Lies” !
   Fijne rustige dag .
   Groet.👊👋

 3. Ik heb zelf ervaring met een liesbreuk operatie. Als je ergens een ziekenhuis kunt kiezen uit een kijkoperatie of een gewone operatie, kan ik de kijkoperatie aanbevelen. Er worden maar 3 kleine gaatjes in je gemaakt en ik was in dagbehandeling dus ’s avonds weer thuis.
  Niet elk ziekenhuis bewaard de specificaties van de materialen (‘het matje’) dat geplaatst wordt. Handig is om daar een kopie van te hebben zodat in geval van problemen in de toekomst je kunt laten zien wat er is geplaatst.

 4. Nou nou als je elke keer als jullie weg zijn geweest een helemaal kapot getrokken kussen vind dan maar weghalen zou ik zeggen en gaan ze maar op de houten vloer liggen dat kan ook geen kwaad . Fijn dat je bent geslaagd voor je kleding, ook heel belangrijk toch? En vervelend dat je terug moet om een afspraak te maken. En Sol zal weer heel veel plezier gaan krijgen aan haar nieuwe laptop. Nog een fijne avond beide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *