En Weer Door In De Keuken

Het begint misschien saai te worden, maar ik ben weer verder gegaan in de keuken. Als eerste demonteer ik het luik zodat ik de randen kan schuren en in de eerste laag grondverf kan zetten. Ook aan het plafond bij het luik moet ik een en ander schuren en in de grondverf zetten. 

Als de werkzaamheden aan het plafond klaar zijn is het tijd op WNL op Zondag te gaan kijken. Ed Nijpels is de laatste tijd vaak op TV, ze noemen hem zelfs Klimaat Paus. Ik dacht dat de Klimaat Paus Frans Timmermans was. Maar misschien hebben we er wel gewoon twee, een voor Brussel en een voor Nederland. Maar Ed blijkt een boek te hebben geschreven. Aha…. een boek, maar dat wist ik al want dat heb ik overal al gezien en gehoord. Als iedereen aan het woord is geweest en het programma is afgelopen ga ik weer verder in de keuken. De muren die ik gisteren nog een laatste keer heb bijgewerkt moeten nog een geet met een schuurpapiertje behandeld worden. Alleen de delen die ik bijgewerkt heb dan. Daarna zet ik alles in de voorstrijk. Het is een beetje een kliederboel wat voorstrijk is zo dun als water. 

Als de voorstrijk klaar is moet ik even wat andere zaken doen voor ik verder kan in de keuken. Om van hal 2 naar hal 3 te gaan moet je door een deur, maar die deur is onhandig en stond altijd open. Maar nu het weer kouder wordt en de verwarming aan staat lijkt het ons beter de deur weer terug te hangen zodat de warmte wat beter in de juiste ruimtes blijft. Ook is er nog een deur van hal 1 naar de ruimte naast de keuken, wat ooit bijkeuken moet worden. Door de kieren van deze deur komt veel tocht. Veel kan ik er niet aan doen op het moment. Maar we hebben nog wel een oud dekbed wat hier op een bed lag toen we het kochten. Het is niet iets wat we willen gaan gebruiken op een bed, dus wordt het nu een gordijn wat de tocht buiten de deur moet houden. In de bijkeuken maak ik het voor de deuropening en zo houden we de tocht iets meer buiten de deur. Ik ben dus goed bezig voor het klimaat en dat moeten de Klimaat Pausen een goed idee vinden.

Nu de voorstrijk op de muren in de keuken droog is kan ik weer wat gaan doen. Ik wil nu de vensterbanktegels op maat gaan maken. De vensterbank tegels overlappen straks een stukje van het aanrecht, zoals ik volgens mij al eerder verteld heb. Om de voorkanten van de tegels allemaal  gelijk te krijgen moet ik bijna alle tegels afzonderlijk aftekenen en afslijpen. Dat afslijpen doe ik buien omdat anders de keuken helemaal rood wordt van het slijpen. Ik ben dus nogal wat keren de trap op en af gegaan om tegens op maat te maken. Maar als het klaar is dan heb je ook wat! Alle tegels liggen nog los en ik denk dat ik ze morgen vast ga zetten, maar zeker weten doe ik dat nog niet. 

De tegels zijn klaar en de grondverf die ik vandaag als eerste op de randen van het luik aanbracht is droog. Alles kan voor een tweede keer in de grondverf. Morgen af lakken en als het droog is terug monteren.

19 reacties

 1. Hola,

  Bij meerdere pausen word het altijd uitkijken immers ego’s gaan dan meestal de boventoon voeren. Maar ze hebben nog “iets” achter de hand en dat is een klimaattop die nu in Egypte begonnen is. Hoe traag een en ander werkt kun je afleiden uit het feit dat de eerste top, nu ruim 50 jaar geleden, die van de club van Rome er weinig aan bewustwording veranderd heeft. Dan kun je het inderdaad ook voor jullie maar korter bij huis houden om geen warmte verloren te laten gaan en dat is een deur terug hangen en een gordijn op een andere plaats.
  Maar dan de keuken…….wat ziet het vensterbank gedeelte er nu al fantastisch uit. Zorg je wel dat je voldoende ruimte laat voor het keukenblad. Iets meer ruimte dan de dikte van het blad laten je kunt immers het blad altijd met wat spietjes “opkrikken”. Het is wel weer een leuk karwei om te doen met meteen een heel mooi effect.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja dat is iets waar ik rekening mee heb gehouden. De tegels hangen nu allemaal af richting het aanrecht. Dat moet ook, maar ze mogen eventueel wat meer waterpas. Ik maak ook voor ik iets vast zet een blok die net zo dik is als het aanrechtblad om het allemaal goed uit te meten en om te kijken of er iets aangepast moet worden voor ik het af monteer.

 2. Beste Rob, ik vind het er echt prachtig uit gaan zien. Het krijgt al een mooie robuuste look. Wel fijn dat je dit allemaal zelf kunt. Heel leuk om te volgen.

  Mvg,
  Henny

 3. Prachtig is de vensterbank nu nog vastzetten en klaar de muren nog schilderen en de rest komt vervolgens , een keuken en een badkamer is altijd het meeste werk dus als dit klaar is kun je trots op jullie beiden zijn , ook Sol verdiend een dik compliment met alle geduld👍,zij is het zonnnetje in huis🌞,
  Fijne week,
  José

  • Goedemorgen , weer Maandag en …er weer tegenaan , maar jij hebt dat op Zondag al gedaan met een geweldig resultaat ! Telkens als het weer een stukje verder is kun je glimmen van trots . Je doet het toch maar .
   Vergeten jullie niet ook af en toe wat te relaxen en een rondje te doen of zo ? Is ook super belangrijk !
   Alles bij elkaar is al te zien dat het een keuken wordt om jaloers op te worden , ook lekker ruim . Heel veel succes met de muren en de vensterbank (voorlopig)
   Groet . 😊🤔😉🙋‍♀️🙋‍♂️👍👋

  • Hallo José,

   Net als jullie ziet Sol de vorderingen natuurlijk ook. Alles vorderd nu gestaag, niet zo snel als jij beschrijft, maar we komen er zeker.

   Zonnetjes in huis haha …. dat is zeker.

 4. De keuken begint er mooi uit te zien! En wat de TV betreft: in NL had ik de TV al de deur uitgedaan. En ook nu in Spanje wil ik beslist geen TV in mijn huis. Af en toe zie ik bij mijn vriend wat Spaanse kennisquizen. Dat is goed voor mijn Spaans. Maar zodra de Spaanse nieuwszender aangaat, ben ik vertrokken. Dezelfde desinformatie als in NL. Ik hou mezelf op de hoogte via andere bronnen.

  • Hallo Marian,

   Natuurlijk houd ik me ook op de hoogte via andere manieren dan alleen de TV. Maar kan er niets aan doen eigenlijk nin of meer verslaaft te zijn aan actualiteiten programma’s

   • Ja maar juist die actualiteitenprogramma’s verspreiden staatspropaganda. Ik kan niet naar die onzin luisteren. Ze strooien de mensen zand in de ogen.

 5. Weer veel eer van je werk wat word het allemaal toch mooi. En vaak de trap op en neer is goed voor de kuitspieren hahaha. Veel werkgenot voor vandaag.

  • HAllo Mieke,

   In Nederland had ik al niets met de sportschoon, hier ook niet. Maar de fitness gaat hier van zelf, het trappen lopen, werk op de akker, hout hakken en zo mee… Sport genoeg dus 🙂

 6. Tjonge, de keuken gaat nu toch wel ergens op lijken: wat scheelt het als er een plafond in zit, met de spotjes aan en de muren er strak uitzien! Mijn complimenten hoe je van het één iets volledig nieuws weet te maken. En als volgers weten we dat het met de elektriciteit en het water het ook goed zit.
  Ik kan mij wel vinden in wat Marian zegt: als je naar mensen en/of het nieuws zit te luisteren (of lezen) is het altijd maar één kan van het verhaal.. Soms op het dwingende af. En ik vind het wonderlijk dat de politiek geen enkel probleem structureel weet op te lossen, maar nog wat chaos erbij weet te creëren.
  Het enige dat zeker is dat de chaos in Frean bij Rob en Sol steeds minder wordt 😉 Sterker nog: het is een luxe paradijs aan het worden!
  Leuk om te volgen, dankjewel voor het delen Rob

 7. Het begint er echt op te lijken, nog even en dan is het een paleisje. Het moet natuurlijk wel zo veel mogelijk klaar zijn als je naar je betaalde baan gaat. Ik vind net als mijn medelezers die witte tegels echt heel mooi. Ben nieuwsgierig naar het eindresultaat. Ik heb de indruk dat je steeds meer volgers krijgt, of lijkt dat maar zo. Hier worden de avonden en nachten ook steeds frisser, in de nacht zakt het af naar 11 graden, maar nog geen kachel aan en dat is voor de portemonnee wel zo fijn. Ook voor mijn lichaam hoor als ik ’s avonds stil zit. Heel veel succes verder, ik blijf benieuwd.

  • HAllo Lady Wieser,

   Bij ons staat de kachel al wel aan. We proberen hem wel zo min mogelijk te gebruiken. We zitten met een dekentje, ook lekker, maar we moeten ook het vocht uit huis zien te houden. Daar komt bij dat het hier al iets kouder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *