En We Slopen Lekker Verder

Vandaag weer een sloop dag voor de boeg. Maar eerst nog even wat andere dingen te doen. Sol wil in de schuur aan de gang. Nou was ik daar gister ook bezig, maar had niet meer opgeruimd. Dat dus eerst maar even gedaan zodat zij ook wat kan gaan doen.

Dan ga ik aan het slopen. Dat wil zeggen, ik ga eerst maar eens kijken hoe het allemaal zit voor ik balken weg ga halen. Ding is namelijk dat de 3 dwarsbalken op de kleine balkjes liggen daar waar de balkjes op de muur liggen. En tussen de muur en die kleine balkjes zitten de schroten van het plafond. Het lijkt er allemaal op dat ‘ze’ destijds een plafond hadden en daar een binnenmuur onder hebben gemetseld. Das niet zo handig als je het af wil breken. Maar nadat ik alles heb bekeken en ik zeker weer dat er eigenlijk niets aan de muur of aan het dak vast zit kan ik gaan doen wat ik wil doen. Meeste gaat eigenlijk vanzelf, maar dat zijn dan de balkjes tussenin. Die op de muur liggen en onder de balk zitten is wat anders. De balken zitten ook ingemetseld, dus hoe krijg je er dan een balkje onderuit wat vast zit met een grote spijker die je niet kan zien. Maar het is allemaal gelukt, met een grote zaag, een kleine zaag, de multi tool, koevoet, hamer en een grote schroevendraaier. 

Zoals te zien is is het nu weer een zooitje. Er komt ook een berg troep naar beneden. Morgen ruim ik het wel op. En krijgt deze ook een waardige begrafenis in de kliko.

Dan ga ik me eens verdiepen in de verwarmingsketels. De eerste aanbieding die we hebben is een mooie. Er staat één prijs onder aan de offerte. Maar er is niets gespecificeerd. En dat zou wel handig zijn. Ik wil namelijk weten wat de pelletketel kost. Daarvoor moet ik dus op internet gaan zoeken en kom op de website van het merk. Helaas geen prijzen. Bedrijf blijkt ook leveranciers te hebben in Nederland, dus een in Nederland geschreven dat ik graag de prijs wil weten. Van nummer 2 hebben we nog geen offerte ontvangen, ook geen prijs dus. Ook voor dit mer ga ik maar op internet zoeken, op de website ook geen prijzen, dus ik mail ze ook maar. We hebben ook nog een catalogus liggen van een merk, hierin zoek ik een vergelijkbare ketel. Hier wel prijzen. Van dit merk zit er een zaak in Ourense, die moeten we dus ook maar uitnodigen om een offerte te maken. Ook heeft dit merk een ketel die op pellets en hout werkt. Dat hebben de andere merken ook, maar die moet je iedere dag schoonmaken, bij deze hoeft dat niet. Misschien ook maar eens vragen of dat het wat is een ketel die op pellets en hout werk.

2 reacties

  1. Wat heb jij toch een geduld die halve offertes zou hier in Nederland niet mogelijk zijn, heerlijk dat opruimen je ziet er komt schot in.
    Succes🌞en giet van het weekend,
    José

  2. Maar het is allemaal gelukt, met een grote zaag, een kleine zaag, de multi tool, koevoet, hamer en een grote schroevendraaier. Hahaha

    Fijn weekend 🌞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *