En Waar Blijft De Sneeuw?

Als is deze morgen op sta blijkt er nergens sneeuw te liggen. Dat was ons wel een beetje belooft.

Ik ga douchen. Als ik 3 tellen onder het warme water sta wordt het water koud. Verdomme, gas op. De gasflessen staan in de schuur waar ook de geiser hangt. Alles twee de flessen staan aan omdat we eerder ook al wat met de geiser (dachten) te hebben. Nu zijn dus beide flessen leeg. De enige fles die we nog hebben is van het fornuis. Nou dan moet het fornuis maar even zonder gas. Als ik nog een poging doe om met warm water te douchen lukt het wel. Daarna kan moet de gasfles weer terug aan het fornuis, we willen croissantjes. Morgen eerst maar nieuw gas gaan halen anders blijven we met flessen sjouwen.

Als ik met Antares en Foskie een rondje ga lopen is het nog steeds stralend weer. Het is dan wel koud, maar de zon doet zijn best. Als we de buurman tegenkomen zegt hij dat het pas woensdag gaat sneeuwen. Het blijft eigenlijk het meest van de dag mooi weer. Al heeft het een paar keer een beetje geregend.

Voor Sol is het zondag en die kijkt tv. Voor mij is het ook zondag natuurlijk maar ik wil wat gaan prullen in mijn gereedschapshok. Toen ik in Nederland was bij mijn oud werkgever kreeg ik oude hilti accu’s mee. Die heb ik getest met de hilti accutol. Toen ik die afgelopen week gebruikte kwam er rook uit. Ik moet dus eens kijken wat er gaande is en of ik die nog kan repareren. Dat repareren blijkt helaas niet meer mogelijk. Wat mij al wel opviel afgelopen tijd, is dat de accutol het ook al moeilijk doet met accu’s die goed zijn. Tijd om de pas gekregen accu’s met een ander hilti apparaat te testen. Goed het zijn geen nieuwe accu’s meer natuurlijk. Maar ze blijken allemaal gewoon te werken en dat is voor mij goed. En zo breng ik een groot deel van de dag door tot ik het te koud heb gekregen.

Als ik van mijn hok naar de voordeur loop zie ik ze weer. Ze is bruin en heeft goudkleurige streepjes en loopt hier al een tijdje rond. De kat die we de afgelopen tijd al vaker gezien hebben heeft het vast koud en weet dat er in de schuur eten staat. We zien haar de laatste tijd veel vaker lopen en het lijkt er op dat ze wat minder bang wordt. Sol dacht dat het de moeder van Terra en Julio zou kunnen zijn, maar volgens de buurvrouw is dat niet zo. De kat ziet er ook goed uit en volgens de buurvrouw zou het best wel eens kunnen zijn dat iemand geen kat meer in huis wilde hebben en de kat dus maar ergens achter heeft gelaten. Van ons mag ze blijven als ze zich maar aan de regels houd: van de kippen blijf je af en muizen vangen is verplicht.

12 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Lekker luieren op zondag is wel fijn. Wij hebben dat ook gedaan maar zijn vanmiddag even naar Billy geweest. En verder niet veel gedaan. Dus ook niet veel te vertellen maar jullie krijgen vanzelf gezins uitbreiding , hij heeft een lief kopje. En als hij de huisregels ken dan is daar niets mis mee. Gr. Ma

 2. Hola,

  Ja zonder voldoende gas kom je in de problemen. Daar weet zowat heel Europa inmiddels van maar dat was kennelijk nog niet helemaal doorgedrongen tot in Frean……..(ha,ha). Dat word dus morgen gegarandeerd naar A.Barrella. Was het gister een hangmat ten grave dragen dan is het nu een Hilti. Geen dagelijks werk van maken. Het lijkt erop dat er gezinsuitbreiding in de maak is als ik de foto onder de aanghanger zo bekijk.
  Niet dat ik verwacht dat het hier echt gaat sneeuwen maar voor morgen houden ze het mogelijk dat er natte sneeuw komt. Ik hoop dat de buurman gelijk krijgt dat het verder deze week bij jullie echt valt. Wellicht kun je dan kijken of er iets te regelen valt met een skipistes!!

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Gelukkig kan Poeting aan het gas te kort in Freán niets doen. Dat had ik gewoon eerder moeten gaan halen. Voor de sneeuw hebben we nog stukken dunne MDF om mee het weiland omlaag te sleeën

 3. Goedenmorgen , ja helaas de gasfles altijd leeg op een shitmoment ! Maar gauw nieuwe halen vandaag , morgen de 3e Dinsdag van de 1e maand dus …duurder . Succes .
  Jammer dat die ene accu het begeven heeft maar , ik begreep dat je er nog 1 of 2 hebt dus je kunt er wel mee verder .
  Die kat of poes daar onder de aanhanger is een groter probleem . Arm beestje met deze kou en dan geen warme plek te hebben . Hopelijk vindt hij/zij die bij jullie en wordt hij/zij getolereerd door Terra en Julio . Laten we het hopen Fijne dag en eet lekker een (of meer) kroketjes , het is Internationale Krokettendag !
  Hoe verzinnen ze het !
  Groet .😋👊🖐🙋‍♀️🙋‍♂️👍🖐🐈🐈‍⬛🐈‍⬛

  • Ja Internationale Krokettendag vandaag. Het is dat ik al groenten en vlees in huis heb die ik vandaag op moet maken. Want anders zou ik zeker een dagmenu met kroketten genomen zou hebben. Het Cubaanse eethuisje waar we vaak eten heeft vrijwel altijd kroketten. Drie soorten: vis, iberische ham of kip. Ik ben er gek op. Maar toch halen de Spaanse kroketten het niet bij de kroketten van de Febo. Die zijn onvolprezen in voor- en hoofdwas.
   Ik las dat de moeder van André Hazes Jr een “gecremeerde kroket” genoemd wordt. Ze is er voor naar de rechter gelopen. Ik wist niet wat een gecremeerde kroket was totdat ik de uitleg hoorde. Van buiten donkerbruin gebakken en hol van binnen. Hahahaha.

   • Hallo Marian,

    Internationale krokettendag? Wij hadden er tot voor een paar dagen terug nog nooit van gehoord. Maar die mij ook die van de Febo maar, al moet ik zeggen dat die van ‘T Record in Breda ook erg lekker zijn.

  • Hallo Antoinette,

   Neer het wat niet een accu, maar een accutol, of schroefboormachine zo je wil die stuk ging. Maar het was al een oude en ging bij mijn oud werkgever weg als afval en ik heb er nog veel plezier van gehad als ik het zware werk niet met mijn nieuwe machine wilde doen.
   Die kat heeft het zo slecht niet (meer) hoor. Ze zit onder de aanhanger of onder de auto als ze Sol of mij ziet. Verder zit ze in de schuur bij de andere twee, of in een stalletje onder het huis. We zetten ook eten voor haar neer. Met Terrea en Julio lijkt het goed te gaan, Er is wel eens meer een kat geweest en dat ging NIET goed.

 4. Als trouwe poezenfan kan ik alleen maar blij zijn voor julllie opvang! Zelf heb ik nu mijn 5de verschoppeling gered en van geen enkele spijt, je krijgt zoveel vriendschap terug.

  • Hallo Renée,

   Ze, denken we, mag blijven en dan krijgt ze ook te eten. In de schuur, katten komen niet binnen, is het altijd behagelijk, dus daar mag ze ook slapen of wat dan ook. We gaan er geen geld aan uit geven mocht dat eens nodig zijn. Dat koste ons bij de vorige ‘aankomenlopen’ kat 100 euro en die hebben daarna nooit meer gezien.

 5. Altijd vervelend als het gas op is op een ongelukkig moment. Zou maar een paar flessen extra in voorraad nemen je weet nooit hoeveel sneeuw er kan vallen en je misschien een beetje vast komt te zitten.Toen wij net een 14 dagen op ons plekje op een berg in Lledó woonden en ik gelukkig in Alcaniz een supermarkt gevonden had en ik het een en ander had ingeslagen worden we de volgende dag wakker met een 30 cm sneeuw en konden we pas na 7 dagen van ons land komen dus dat was een geluk voor ons. Zo heb je geen poes en zo zijn het er drie. Nog een fijne avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *