En Ik Maar Werken

Als ik vandaag ga werken en bij koe 101 ga kijken is die nog niet bevallen. Ze is laat. Ik ga mijn dingen doen. Pablo komt even later en ga ook wat doen. Er moeten nog meer koeien geïnsemineerd worden en hij gaat de voorbereidingen treffen voor de veearts. Als ik eigenlijk klaar ben met alles moet ik nog even wachten voor ik de schoonmaakmachine in de aan kan zetten. Van opa heb ik wel de opdracht gekregen dat het deurtje van het tunneltje weer open kan.

Er is een tunneltje onder de ‘camino publico’ (even voor wie het niet meer weet, bij ons bakhuisje is een camino, die heb ik voor een heel groot deel schoongemaakt. De andere kant van de camino komt vlak bij mijn werk uit en doorkruist de weilanden van mijn werk). Zolang als ik er nu werk, heb ik me al afgevraagd waar je uitkomt als je het tunneltje door gaat. Door het tunneltje kom je op een paadje wat op weilanden uit komt. Voor wie het bij ons kent; je komt dan op de weilanden boven ons weiland aan de overkant van de weg. 

Als het tunneltje open is kan de schoonmaakmachine ook aan de gang. Ik moet wel in de buurt blijven omdat 101 op bevallen staat. We willen natuurlijk niet dat het kalfje eventueel met de stront de beerput in gaat. Als de machine klaar is, ga ik naar huis. Siësta.

Als we gegeten hebben, ga ik nog wat verder opruimen in de ruimte die ooit woonkamer wordt. Ik zaag nog een hoop afvalhout klein om dienst te doen als aanmaakhoutjes. Ik moet wat ruimte hebben namelijk omdat er nog een stuk kast van de buren bij ons in de stal onder het huis staat. Dat stuk kast moet nog opgeknapt worden en dat moet maar eens gedaan worden. Heel veel zin heb ik er niet in, maar het ding staat hier ook in de weg. Ik haal het naar buiten en spuit het eerst maar eens helemaal met water schoon. Daar knapt het al van op, en nu kan het lekker drogen in de zon. Ik doe nog wat andere dingen en dan is mijn siësta weer om.

Als ik op mijn werk aankom, blijkt de siësta nog in volle gang. Eerst ga ik kijken bij 101, nog geen nieuw kalfje. Voor twee andere kalveren van het type hond blijft de siësta geen einde te hebben, en ik maar werken!

Als ik lekker bezig ben met schoonmaken komt de vader van Pablo aan. Die groet en gaat zijn gang. Weer even later, als ik net aan de koffie zit, komt de monteur van de robot weer. Het alarm waar opa slecht van geslapen heeft is uitgeschakeld maar nog niet verholpen. Dat wordt dan hopelijk nu gedaan. Tegen het einde van mijn dienst ga ik als laatste bij de aanstaande moeders het voer nog een beetje dichterbij schuiven. Dan zie ik ook dat 101 enige vorm van ontsluiting heeft. Ik maak een foto, app Pablo en die belt even later terug met wat vragen. Volgens hem kan het nog wel een tijd gaan duren. Morgenochtend zal er wel een nieuw kalfje zijn. Ondertussen gaat 101 open en dicht, al ware het, het deurtje van het tunneltje 😉 Volgens Pablo hoef ik nergens op te wachten en kan ik naar huis.

Nu er geld op mijn OpenBank rekening binnenkomt, gaan we die dus ook gebruiken. Er moeten wat zaken omgezet worden van de CaixaBank naar de OpenBank. We willen van de Caixa af, duur en gedonder mee gehad. Sol is daar al een tijdje meebezig, want het is niet iets wat een, twee, drie geregeld is. Van de ING word ik ook gek. Die sturen om de haverklap mail om te vertellen dat er in de app een belangrijke melding staat. Ik hoef die niet te lezen, want ik weet wat er staat, “we worden duurder”. Zodra die rekening op nul staat, dan sluiten we die ook af. Weg er mee! Als het bankencrises is mogen we ze helpen, en nu wij een kleine bankencrisis hebben worden ze duurder 😡

5 reacties

 1. Hola,

  Om een aanstaande bevalling aan te kondigen met “deurtje van 101 open/dicht” is wel een hele aparte. Klinkt niet als mededogen voor 101. De foto van de kalfjes in het tunneltje vind ik erg apart. De nieuwsgierigheid straalt er vanaf. Aan bankencrisis doen ze dus niet alleen in Amerika en Zwitserland maar ook in Frean. Ik heb nog wel een tip voor je om 1,75% rente te maken op een open rekening die niets kost. Ga ik natuurlijk niet op de blog uitleggen.
  Succes met het opknappen van het kastje van de buren. Je wist dat het er een keer van moest komen ook al heb je nu misschien geen zin. Succes ermee.

  Houdoe

  • Hoi Rob en Sol,
   Dat je nu het kastje op ga knappen , je moet maar denken ,je ben er mee van straat.ziet er wel leuk uit met dat kalfje in dat poortje. Ik hoop dat koe 101 rustig kan bevallen. Gr. Ma

 2. Leuke foto in dat tunneltje en nieuwsgierig dat ze zijn ..
  Dat kastje is best mooi als het een grondige opknapbeurt krijgt past het volgens mij bij jullie mooie kamerkast, tevens handig en je kan er iets leuks erbovenop zetten.
  Succes ermee en bedenk het is snel klaar ha..ha…
  José

 3. Je hebt het razend druk zo te lezen. En die opa die verricht dus ook nog veel werk.
  Je had het over La Caixa, de ING-bank en Openbank. Ik had ook een rekening bij La Caixa, maar toen die plotseling zonder mij te informeren 60 euro per 3 maanden commissie gingen berekenen heb ik de rekening opgezegd en heb ik een rekening bij Openbank geopend. Bevalt me prima. En net zoals jij heb ik een rekening bij de ING-bank. Ik zit erover te piekeren de ING-bankrekening te sluiten. Ik krijg op de ING-rekening wel mijn pensioen gestort. Maar misschien moet ik overwegen de hele handel over te brengen naar Openbank. Want verder doe ik niet zo veel met de ING-bank. En het bevalt me voor geen meter dat ING bij het World Economic Forum is aangesloten. Ik weet niet of dat ook voor Santander (Openbank) geldt. Alles zit tegenwoordig zo’n beetje in de klauwen van het WEF.

 4. Dit is weer een hele leuke app vandaag, een kalf in een tunneltje, 2 “koeien” languit in het zonnetje, geweldig toch om te zien. Ik ben net als jij ook benieuwd of er morgenochtend wat ligt. Ik dacht eigenlijk dat je dat kastje, net als de vorige keer, voor de buurtjes zou opknappen, heb ik zeker niet goed begrepen. Oude dag zullen we maar zeggen. Ja en dan die bank, knettergek zijn ze en wordt je ook van ze de ING. Ze sturen je een bericht op je adres of je je adres bekend wil maken anders blokkeren ze je. Ja ja, lekkere bank. Dus net al jullie van plan zijn, de hele boel alla minuut opgezegd. Die Spaanse bank doe ik geen uitspraken over ken hem wel maar niet als klant. Fijne dag verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *