En Het Hekwerk Is Klaar

Vandaag, als ik OP1 weer weer op mijn knieën gekeken heb en koffie wil gaan pakken, zie ik bovenaan de oprit de tractor van buurman Xavier staan. Ik loop vast naar buiten naar Xavier. Of ik tijd heb om het hekwerk verder af te werken. Ja hoor ik heb tijd en kom er zo aan. Hij neemt al vast wat spullen van mij mee die we nodig hebben.

Even later als ik weer naar buiten ga komen de buren de koeien buiten zetten. De buurman vraagt hoe het gaat en wat ik vandaag ga doen. Dat weet hij al want hij heeft Xavier zien lopen. Los van de pijn gaat het wel, vertel ik hem. Ik vertel hem ook dat ik het hekwerk verder af ga maken met Xavier. Ja! Als ik maar wel weet dat alle palen verkeer staan, ze staan allemaal te ver op jouw grond! Nou nee hoor, want er zijn twee van die markeer stenen vertel ik. Nee, alles staat verkeerd. Ik zeg dat me dat niet kan schelen omdat ik denk dat het goed staat. Ik was duidelijk en de buurman zegt er niets meer over. Gekke is ook dat ik zeker weet dat hij het 100 % mis heeft. Hij zet namelijk altijd alle palen op de juiste grens van percelen aan de hand van de markeerstenen. Hij heeft ook verteld dat hij de laatste keer de palen gezet heeft. Die staan dus perfect. En laten dat na de palen zijn die wij gebruikt hebben om een touwtje langs te spannen om de grens te markeren. Dus…. als Xavier grond van ons gestolen heeft dan komt dat door de buurman, want die heeft dat jaren geleden al de palen verkeert weg gezet. Maar goed, ik weet zeker dat alles perfect staat aan de hand van de markeerstenen.

Ik loop naar de wei toe waar Xavier al klaar staan met de tractor. Hij heeft een nieuwe rol gaas gekocht en dat gaas zetten we tegen de palen. Shitt… Nu komen we 6 meter te kort. Ik zeg dat ik denk dat wij nog een stukje hebben wat lang genoeg is. Dat gaan we dus even halen. 8 meter blijkt het te zijn. Gelukkig kunnen we het helemaal dicht maken. Dan is het siësta we gaan eten. En na het eten gaan we verder met het spannen van prikkeldraad. Omdat het niet de schoonheidsprijs hoeft te verdienen gebruiken we alle kleine stukken die we hebben. Als dat ook gedaan is houd ik het voor gezien voor vandaag. Enige wat nu nog gedaan moet worden er het prikkeldraad ook op alle palen vast zetten en de palen op een mooie gelijke lengte af zagen.

Tijdens de siësta:

Sol had vorige week een Paaskrans gekocht bij de bakker. Een specialiteit van hier had ze er bij verteld. Nou, het is dezelfde krans als met Kerst. Droog zoet brood in een ronde vorm met veel suiker er op. Er ligt nog ¾ van de krans en ik hoef het niet meer. Maar ik weet er die het vast lekker vinden. De Paaskrans gaat naar de kippen, die kunnen er dan Paaseieren van maken!

Sol is aan het schilderen aan de inbouwkast. Alles is nu in de kleur blauw, al lijkt het op de foto misschien paars, maar dat is het dus niet. Ik doe ondertussen het tafelblad nog een keer in de groene verf.

Tevens hebben we er nog tijdelijk een karweitje bij. Gisteravond heeft de buurvrouw een nieuw kalfje gebracht. Omdat die het nog niet helemaal snapt in de, voor haar, nieuwe stal was de vraag of wij de eerste paar dagen het kalf even in de gaten kunnen houden. Dus we gaan zo af en toe eens even kijken hoe het met haar gaat. Ze is nog bang en schrikkerig, maar dat komt wel goed. Een naam? Tja… die heeft de buurvrouw er deze keer aan gegeven en die weet ik niet meer.

En iedereen prettige Paasdagen!

6 reacties

 1. Hola,

  De afscheiding staat er mooi strak bij en als jij en Xavier het maar eens zijn dan is het goed. Als ik de kippen zo bezig zie dan is het voor hen als een Paasmaal.

  Houdoe en geniet

 2. Hoi Rob, ziet er allemaal goed uit. Toen wij gisteren van het boodschappen terug kwamen was er een file, wij zeiden nog tegen elkaar dat is hier nooit en wat was het nou er was een eend met ’n heleboel jonkies heel lief om te zien. Gr Ineke

 3. Goed dat je zo duidelijk was tegen de buurman! en die klus is ook weer geklaard mooi strak.
  Leuk te zien die ‘ blije ‘kippen ze zullen beslist een een beloning voor jullie achterlaten 🥚🥚
  Gezellige Paasdagen,
  José

 4. Mooi hekwerk hoor ziet er strak uit. Leuk om de kippen zien te genieten van het paasbrood. En tof weer nieuwleven in de stal. fijne zondag beide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *