En De Zondag Is Weer Voorbij

Mijn weekend zit er weer op, dus op zondag mag ik weer gaan werken. Geen probleem hoor overigens. Als ik aan kom rijden, zijn de silo’s, waar gras in moet komen, helemaal schoon. Pablo had gezegd dat hij dat zou gaan doen. Als baas is er niet echt een pijl op te trekken wanneer hij komt. Maar als hij zegt dat het schoongemaakt gaat worden, dan is het ook schoon. Neem nou zijn tractor, als hij daarmee aan het werk gaat en de weg op moet, dan moet hij eerst helemaal schoongemaakt worden. Afgelopen donderdag moest hij met de tractor met een maaimachine naar Chantada om de maaimachine voor een onderhoudsbeurt weg te brengen. Dan moet de tractor dus schoon zijn, wat mij betreft was die al schoon, maar ook de maaimachine moet er voor die naar Chantada mag, spik en span zijn. En zeg nou zelf, het is wel schoon en klaar voor de start.

Afgelopen zaterdag zijn er 3 kalfjes geboren. Dat betekent dus een hoop meer werk. Met klaar maken en opwarmen. Drie koeien extra naar de melkrobot.Drie kalfjes de fles geven. En aan de robot meer schoonmaakwerk. De melk van pas bevallen koeien gaat niet naar de melktank maar komt in emmers terecht. Die melk is namelijk alleen voor de kalfjes. Op die emmers liggen dekseltjes met een zeef er in en even er iets boven zit een pijpje waar de melk uit komt. Maar dat gaat altijd gepaard met een hoop gespetter. Altijd alles onder de melk en na een tijdje gaat het stinken en plakken.

Dat moet anders, zodat ik minder schoonmaakwerk heb. Ik heb ergens silicone slang zien hangen en ik denk dat ik daar wel wat mee kan. Ik pas de slang of dat die op de pijpjes boven de emmers past, het past perfect. Ik maak 4 even lange stukken, maak het goed schoon met heet water en schuif de slangetjes op de pijpjes. Ik denk dat er origineel ook zo iets op heeft gezeten. Als de 3 koeien die gekalfd hebben melk hebben gegeven er dus enkele liters in de emmers zitten, is alles nog netjes. Hier en daar nog wel een spetter, maar veel schoner dan normaal.

Tijdens de siësta moet ik wat aan de PRL cursus gaan doen. Het online gedeelte is het makkelijkste. Ik kopieer alles in google translate naar het Nederlands en kan het zo allemaal makkelijk lezen. Als ik alles gelezen heb van Unit 1 kan ik de 5 meerkeuzevragen beantwoorden. Ook die vertaal ik naar het Nederlands. Als ik de antwoorden verstuur, krijg ik als reactie dat ik alle 5 de vragen goed heb.

Die katten poepen en piesen zo veel dat de kattenbakvulling wel heel hard gaat. Gelukkig kunnen we dat bij het benzinestation in A Barrela kopen. Even op en neer dus om wat zakken kattenbakvulling te kopen. Als we terugrijden en bijna thuis zijn, zien we ergens op een afrit naar een zandpad naar de weilanden een koe staan. Raar, verder is er geen koe in de omgeving te bekennen.  We stoppen en ik ga kijken naar het nummer wat op de oorbellen van de koe staat. Het is koe 5017. Sol belt de buurvrouw om te vragen of het er een van haar is. Ze weet het zo niet, maar gaat wel kijken. Sol belt Luis, dat is de buurman die water problemen heeft met ons. We bellen niet om te vragen of ze op de koffie komen, we bellen alleen als we denken dat er wat mis is met een koe die misschien van hun is. Maar Luis neemt niet op. Als we verder naar huis rijden komt Manuel met zijn tractor achter ons aan rijden. Die rijdt normaal altijd veel sneller, zou het zijn koe zijn. Als we op onze oprit staan, stap ik uit en laat hem stoppen en vraag of hij een koe zoekt. Het blijkt dus een koe van hem te zijn. We vertellen waar hij zijn koe kan vinden. Hij bedankt, draait zijn tractor en gaat op zoek.

Hoopje poezen 🙂

6 reacties

 1. Hola,

  Toch mooi dat Pablo voor d’n dag wil komen als hij tractor naar Chantada. Het ziet er spick en span uit. Mooie en simpele oplossing verzonnen en gemaakt voor de uitstroom van de moedermelk. Weer wat minder schoonmaakwerk. Mooi ook dat je de verdwaalde koe weer kon traceren en de eigenaar op het spoor zetten.
  Prachtige foto van de massa kattenkids.
  Moet jij deze week voor de keuring van de race Dacia ik moet met mijn simpele Renault ook voor een APK deze week.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat de koe weer te recht is, en dan die poezen zo lief, en ja ze poepen en plassen heel veel . Ik kan me dat niet meer herinneren van onze katjes en die waren gewoon boven op ons bed, ik heb nooit iets geruimd.
  Vandaag was het heel goed weer, dus we gaan de goede kant op. Gr. Ma

 3. Geweldig je hebt weer een goeie oplossing gevonden werk besparend.
  Keurig dat alles gepoetst de weg opgaat , als hier een boer voor je rijdt hebben we de modderspetters op de auto😁
  Fijne werkweek,
  José

 4. Goedenmorgen , héj geen extra vrije dag voor 1Mei ? Dat is hier een vrije dag toch voor heel Spanje of krijg je die dan een andere keer ?
  Fijn dat je die koe hebt kunnen plaatsen waar hij hoort , je bent al echt in het boerenleven ingewijd . Kijken naar het nr. en rondvragen . Wij zouden er gewoon aan voorbij rijden . Je goede daad voor deze dag weer gedaan.
  Je bent toch weer inventief bezig geweest met de voedingsemmers ziet er idd beter uit en gemakkelijker . Het was dus een vruchtbare Zaterdag op de boerderij geweest met 3 kalfjes ! Gaat goed daar .
  Schattig die “pluizebolletjes” foto , nog een weekje (of2) en je hebt het daar ook een stuk rustiger mee.
  Fijne dag voor nu en succes met wat je doet
  Groet .🐄😂👊👍🙋‍♀️🙋👋

 5. Weer een enerverende dag met verbetering zodat je minder werk hebt. Een verdwaalde koe bij de eigenaar krijgen . Leuke foto van de poezenfamilie. Fijne dag nog.

 6. Zelfs buiten je werk om heb je nog verantwoordelijkheidsgevoel. Alles wat jong is is zo schattig, of het nu een kalf, een katje of een baby is. Automatisch komt er een glimlach op je gezicht. Je zal ze straks best wel missen als ze er niet meer zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *