En De Volgende Rustdag Zit Er Weer Op

De dag ziet er een beetje hetzelfde uit als die van gisteren. Grootste verschil is echter dat het vandaag weer volop regent. Buiten zitten of een rondje lopen zit er niet in vandaag. We kijken dus eerst van alles op TV en Youtube en lopen daarna, als het even droog is, snel een rondje met Antares en Foskie.

Ik ga een foto bewerken. Die foto ligt al een paar jaar op de spreekwoordelijke plank. In 2017 hebben Sol en ik een Noorderlicht cruise gedaan. Noorderlicht is iets spectaculairs en zeker de moeite waard, maar je moet altijd geluk hebben om het te zien. Ergens in het Noorden van Noorwegen zijn we ook aan wal gegaan, geen idee meer waar dat het precies was, maar we zijn er toen een besneeuwde berg beklommen. Halverwege is er een kleine bar. Daar hebben we toen wat gedronken en daarna ben ik alleen verder gelopen naar de top (?) en heb er een panoramafoto gemaakt. De foto’s, 21 stuks, heb ik nooit meer bewerkt tot een uiteindelijke foto. Daar ben ik dus vandaag mee bezig geweest.

…. en voor de liefhebber hier een panorama van het Noorderlicht.

Wil je het Noorderlicht in actie zien klik dan HIER

Het is vandaag ook 7 januari, dat betekent dat alles van Kerst afgebroken en opgeruimd kan worden. De krans op de voordeur ligt te drogen en kan morgen naar de keuken zolder. Rudolf, die bij de voordeur stond, staat daar samen met de kerstverlichting en een kleine kerstboom al te wachten op de komende Kerst. De kerstverlichting die langs de oprit loopt en om de kastanjeboom zit laat ik netjes zitten zodat ik het komende december niet opnieuw hoef te installeren, ik trek alleen de stekker uit het stopcontact.

Als het tegen vijven loopt gaan we even naar Chantada om een paar boodschappen. De yoghurt is bijna op en ik begin de dag niet (goed) zonder een halve liter yoghurt en koffie. Als we thuiskomen regent het nog steeds en is het tijd om een te kijken hoe het met de lekkage is. Als er 18 uur van de dag voorbij is waarin het het meest van de tijd heeft geregend moet er wat te zien zijn als het nog lekt. Gelukkig zie ik nog nergens regenwater naarbinnen komen. 

Nu ik al een ruim 2 weken niet meer echt aan het werk ben moet ik zeggen dat het er op lijkt dat mijn ellebogen en schouders daar vrede mee hebben. Ik heb er namelijk geen last meer van. Ik kan er in knijpen en heb daar dan geen last van. Misschien moet ik maar een kantoorbaan zoeken 😉

19 reacties

 1. Hola,

  Om met een reactie op het slot van je blog te beginnen …”een kantoorbaan zoeken”… Ik denk dat het tijdelijk voor jou doen niets doen zich geestelijk gaat wreken door dergelijke wartaal van een kantoorbaan uit te gaan slaan.
  Goed te vernemen dat het er op lijkt dat je de lekkage nu echt hebt kunnen takkelen. Ik zou toch nog even het zekere voor het zekere nemen alvorens de “breekschade” te gaan herstellen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   We laten het plafond nog open. Moeten zeker weten dat het niet meer lekt. Zo ie zo hebben we er de spullen niet voor. Moet alleen een klein stuk dicht purren want daar komt een hoop koude wind door (stukje tussen oud en nieuw in)

 2. Hoi Rob, Het zou geweldig zijn als je armen en je schouders beter worden van wat rust maar een kantoorbaantje zie ik nog niet gebeuren. Ik heb begrepen dat Sol haar citroen taart goed gelukt was. Fijn dat je geen regen meer heb gehad in de hal. Gr. Ma

 3. Hoi Rob en Sol.
  Wat fijn dat die lekkage verholpen is, want vocht in huis is ook slecht voor je botten. Mooi dat noorderlicht, zeker wel moeilijk te fotograferen.
  Heeft die lekkere citroen taart toevallig ook een recept?
  Groetjes vanuit een nat Barendrecht

  • Hallo Elly,

   Ja liefts geen vocht in huis als het kan. Maar met die oude boel van hier is het zo ie zo moeilijk om alles buiten te houden. Het noorderlicht is niet echt moeilijk te fotograferen. Een statief is wel iets wat je nodig hebt en je moet niet flitsen.

 4. Fijn dat jouw botten eens op rust komen en de lekkage zover ook tot rust is gekomen en een kantoorbaan nee ik denk dat je dan menigmaal moet ingrijpen op de werkvloer😁
  José

  • Hallo José,

   Nee, een kantoorbaan….. nee dat is niets voor mij. Misschien tijdelijk als je met een gebroke been zit of zo. Maar verder niet hoor. Krijg je weer last van andere dingen dan je ellebogen.

 5. Hoi Rob, wanneer jij een kantoorbaan zou vinden verwacht ik eerder dat binnen de kortste keren het kantoor volledig is verbouwd en dat er een hele generatie ondernemende “huizenopknap enonderhoudavonturiers“ zal zijn ontstaan .
  Goed idee , bedenkt alvast maar een bedrijfsnaam.

 6. Prachtig dat noorderlicht vooral de laatste minuut van het filmpje was echt mooi. Fijn dat je geen lekkage meer hebt scheelt weer werk. Heerlijk om te lezen dat je lichaam zich hersteld van het vele werk dat je de laatste maanden hebt gedaan. Ik zou ook graag het recept willen hebben van de citroentaartals dat mogelijk is. Jammer dat het weer zo regent, maar nietemin nog een fijne zondag verder.

  • Hallo Mieke,

   De foto naast je naam? Dat ga ik uitzoeken. Geen idee.
   Ja fijn dat de lekkage weg lijkt te zijn. Het plafond laat ik voorlopig nog wel even open liggen. Kan het zo ie zo nu niet repareren maar wil ook heeeeel zeker weten dat het niet meer lekt

 7. Hoi Rob
  Fijn al die positieve berichten!
  6.08 minuten zo genoten van het Noorderlicht, dankjewel!
  Die kantoorbaan zal er wel nooit komen voor zo’n duizenpoot als jij!!!
  Groetjes ook aan Sol

 8. Hoihoi , geweldig dat Noorderlicht is echt wonderlijk. Puur genieten dank je wel , 2x bekeken , blijft geweldig ! Dank dank voor het delen weer , erg blij mee !👍👊👌
  Dat je lichaam zich ontspant is natuurlijk logisch na zo’n tijd alleen wat lichte werkzaam heden/ nietsdoen ! Kun je nagaan hoe je het “gemarteld” hebt , een teken dat je toch wat vaker een “rustdag” in moet lassen als je weer gaat beginnen. Zeker de eerste dagen weer zachtjes aan en niet alles gelijk ! Je spieren laten je wel weten of je het goed doet ☺.
  Fijne avond nog samen .
  Groet 😂🙋‍♀️🙋‍♂️👊👋
  p.s. sluit me aan bij de vraag van Mieke , lijkt mij ook leuk om te zien wie er achter de antwoorden zit ! 🤫

  • Hallo Antoinette,

   Wat die fototjes betreft, ik heb geen idee hoe dat moet, ben het aan het uitzoeken. Moet nu het blog van vandaag even aanpassen, met vergeten er een link in te zetten vaan de foto van mijn oma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *