En De Ladder Is Niet Meer Nodig

Plannen zijn er om aan te passen. Ik zou vandaag eerst de Centro de Salud gaan, maar omdat ik ook mailtjes naar deze en gene gestuurd heb wil ik even wachten op antwoorden. Dus ga ik vandaag gelijk op de slaapkamer aan de gang. Op de zwarte balken is hier en daar wat wit gekomen. Dat moet er natuurlijk af. Eerst dat geregeld en daarna de balken met de juiste kleur bijgewerkt. Ook de planken met de stopcontacten kunnen terug tegen de muur. Ook die geef ik een extra likje verf.

Plan was vandaag ook om richting Ourense te gaan. Net voor Ourense zit een houthandel, als je het zo mag noemen, die ook laminaat verkoop. Maar ook dat plan gaat niet door. Ik wil even door op de slaapkamer zodat ik er de ladder niet meer nodig heb. De rand van de balken met de plafondplaten ga ik afwerken met duim dik touw. Ik zag er een beetje tegenop maar het gaat eigenlijk vanzelf. Met lange nieten schiet ik het touw op de juiste plaats vast tegen de balken.

In de kast moet nog een plank gemaakt worden. Het is, zeg maar, het dak van de kast. hier en daar moet nog een ondersteunend latje gemaakt worden en dan kan het dak er op. Nog een karwei te doen waar ik de ladder bij nodig heb, de lamp! De lamp is een oude, gemaakt door de man van mijn oma (ja dat is dan mijn opa, maar zo noem ik hem liever niet). De lamp is van gevlochten ijzeren staven van ongeveer 5 mm doorsnede. Hier en daar maakt het zwart van de lamp plaats voor bruin van het roest. Met wat zwarte schoenpoets borstel ik de lamp weer in oude glorie. Als die lamp hangt moet er nog een tweede tegen het plafond. Dat is een antieke koperen lamp met geslepen glas. Geen idee wie deze gemaakt heeft, ik heb hem ooit een 40 jaar geleden bij het grofvuil gevonden. Als ook deze lamp hangt dan kunnen de ladder en het keukentrapje uit de slaapkamer weg. Werken op hoogte is niet meer nodig.

Morgen voeren we de plannen uit die we vandaag zouden doen. …..als het goed is.

7 reacties

 1. Hola,

  Ziet er allemaal gelikt en super uit.
  Leuk ook dat die oude lampen zo mooi tot hun recht komen.
  Of je het nog voor je verjaardag red (nog maar 2 volle werkdagen te gaan vanaf nu [2-8] ) om alles af te krijgen zal niet meer meevallen zoals je al eerder al antwoorde. Maar iets later is natuurlijk zeker voor jullie ook geen probleem ook al zal het een feestje worden als je voor het eerst ECHT in je nieuwe domein kan gaan slapen.

  Houdoe

 2. Geweldig die slaapkamer , die muur met die keien in comb. met dat groen ,prachtig. Ook de lampen zijn daarvoor gemaakt . Heel mooi . Ik zou alleen op zoek gaan naar mooie “sier” –
  gloeilampjes om het geheel af te maken . Top ! Groet 👊👋

 3. Hallo Rob en Sol. Vanuit Den Helder dikke complimenten voor wat jullie daar voor elkaar krijgen. Deze kamer is prachtig geworden. Succes met de volgende stappen en vergeet niet te genieten. Groetjes Ruud en Marja.

 4. Prachtig wat je heb toch goeie ideeën en wat mooi die oude lampen in combinatie met de kleuren , compliment 🌞
  Leuk die foto’s dan zien we de resultaten !
  Ga zo door,
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *