En Alles Is Weer Als Vanouds

Alles is weer als vanouds. Beddengoed van het logeerbed zit in de was en zo kunnen we het later op de dag weer opmaken voor de volgende gasten. Wie dat zijn? Geen idee.

Ik ga werken, maar voor ik vertrek ga ik Cleopatra even eten geven en kijken hoe het met de kleintjes is. Cleopatra heeft honger en gaat gelijk eten en laat de kleintjes even alleen. Het zijn als ik het goed gezien heb 3 katertjes en 3 poesjes.

Op het werk gaat alles zijn gangetje. Er zijn geen kalfjes meer die ik de fles moet geven dus dat scheelt weer wat werk. Ik doe de werkzaamheden ook een beetje in een andere volgorde. Ik zet vandaag eerst de vloerschaper in de andere stal aan, die doet moeilijk en moet ik telkens in de gaten houden of hij niet blijft hangen. Normaal is dat een van de laatste dingen die ik doe en dat maakt dat ik te laat klaar ben. Vandaag zet ik het ding als eerste aan voor ik iets anders doe. Tussendoor kijk ik zo nu en dan of er nog beweging in zit.

Als de koeien allemaal klaar staan voor de robot ga ik maar wat drink bakken schoonmaken. Er zijn dames die liever ‘infusion’ (iets deftigs om gewoon thee te zeggen) drinken. Daarom poepen ze er maar wat in de drinkbakken. Of dat nou de beoogde thee tot gevolg heeft, vraag ik me af. Ik maak alle bakken maar even goed schoon.

Voor wie zich afvraagt waarom die koeien in bedden van zand liggen, kan ik het volgende vertellen. Ik weet daarna ook zeker dat je bij je volgende hotel bezoek ook vraagt om een bed gevuld met zand. Als eerste ligt het lekkerder dan op beton. Als de koeien in het zand liggen blijven ze schoner en het zand werkt, zoals ik me heb laten vertellen, bacteriedodend. Dat is ook de reden waarom ik voortaan liever in een bed van zand zou willen slapen in een hotel, denk eens aan de beestjes van je voorgangers die het hotelbed beslapen hebben. 

Vandaag gaat Pablo met de grote tractor naar Chantada. De tractor moet weg voor onderhoud. Maar in Chantada moet je met je tractor natuurlijk wel netjes aan komen. De tractor wordt door Pablo dan ook van binnen en van buiten helemaal schoongemaakt.

Nu hij toch met schoonmaken bezig is en hij de afgelopen dagen schoon heeft moeten maken in de stal, vraag ik hem maar even naar de schaper in de andere stal. Ik vertel er maar gelijk bij dat ik een beetje simpel wordt van het ding en vraag of hij een lasapparaat heeft. Die heeft hij, maar hij kan niet lassen zegt hij. Maar ik wel, al verdient het misschien niet de schoonheidsprijs. Maar hij gaat vragen of er iemand kan komen om het werk te doen. Ook best, als het maar gemaakt wordt. 

Tijdens de siësta gaan we even snel om een boodschap en als we gegeten hebben ga ik wat opruimen in de ruimte die ooit woonkamer wordt. Daar moet plaats gemaakt worden en er ligt nog een hoop afvalhout wat we niet op kunnen stoken in het fornuis. Als alles zo’n beetje aan kant is en de kliko weer bijna vol is, is het tijd voor koffie om daarna weer te gaan werken.

14 reacties

   • Goedenmorgen , zo dat was weer een druk dagje gisteren . Maar je vergeet wat “siësta” betekend ! Je moet je lijf toch minsten 15 – 30 min. rust gunnen !
    Heb je bij de supermarkt al een advertentie opgehangen dat er poesjes ter adoptie zijn ? Misschien kun je ze nog een mooi “baasje” bezorgen.
    In Santiago de Compostella zijn we al een paar keer geweest . De 1e keer was geen succes , was met de storm in “a Caruña” toen “de Prestige” daar vergaan is. Was heel heftig . Daarna nog 2x met mooier weer.
    Fijne dag daar.
    Groet.👍😉👊🙋‍♀️🙋😆👋

    • Hallo Antoinette,

     JA ja… ik neem ook wel een beetje rus hoor. 30 minuten haal ik wel. Biuj de plaatselijke super hebben we niets hangen. Laat het maar aan zo’n organisatie over. Is de kans dat ze goed terecht komen het grootst

 1. Hola,

  Je bent er wel erg vroeg bij vandaag met de blog.
  Dat koeien in het zand liggen heb ik hier nog nooit gehoord wel dat er boeren zijn die waterbedden op de betonvloeren hebben. Langzaam maar zeker begint in je werk ook weer de storingsmonteur naar boven te komen en worden er zelfs al “opdrachten” aan de baas gegeven.Of heet dat bij jullie ook “werkoverleg”. Ik wist trouwens niet dat je ooit een schoonheidsprijs met lassen gewonnen had!!!!!!!!!!

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ik had er eerst ook nog nooit van gehoord. Maar je moet maar eens op youtube kijken. Daar staan genoeg filmpjes van stallen met zand als bed. Gewoon in Nederland en gewoon nieuw.

   Was het lassen betreft. Ik zal er even niet tussen zetten als ik thuis ben hahahah

 2. Heej Rob,
  Er wordt idd in NL hier en daar zand gebruikt voor in de ligboxen. Maar ook waterbedden zoals je vader zegt.
  Daarnaast zijn er bedrijven die een mestscheider hebben. Dan wordt de droge mest gescheiden van het natte deel. Dat werkt een beetje als een extruder volgens mij.
  Die droge mest wordt dan onder andere weer gebruikt voor in de ligboxen als bio bedding.
  Ooh en als je van die haperende mestschuif verlost wilt zijn moet je een mestrobot aanbevelen bij je werkgever. Die rijdt vrij door de stal en schuift de mest prima door de de roostervloer.
  Er zijn verschillende types op de markt. Lely heeft bijvoorbeeld de Discovery. Past qua kleur en naam bij de Astronaut melkrobot en die kun je dan mooi zelf onderhouden. Spaart weer een servicecontract uit.😉

  • Hoi Patrick,

   Vorige week is Pablo naar een beurs geweest over boeren zaken zegt maar. Hij wilde gaan kijken naar die mestscheider. Maar het heeft nog al wat voeten in aander blijkbaar. Nieuwe stal dan zeker, maar hier niet te doen. Die mest robot kent hij ook, in zijn geval heet die Rob 😉 De stal heeft geen open vloer.

 3. Leuk dat het 3 katertjes en 3 poesjes zijn , ik hoop dat ze een goed onderkomen krijgen , als mocht kiezen zou ik meteen 2 katertjes nemen die zijn n.l. veel aanhankelijker dan poezen ,wij hebben 4 katertjes gehad stuk voor stuk aanhankelijk en slim .
  Die baas kan toch echt blij zijn met jouw ‘gouden’ handen ha..ha..
  We hadden ooit zo’n buurman 👍
  Rustige week,
  José

 4. Altijd fijn een handige medewerker die ook nog kan helpen als er problemen zijn. Wel fijn lekker weer saampjes, visite is leuk maar ook leuk als ze weer zijn vertrokken en je in je gewone doen bent. Ach en dan die jonge katjes, zo ben je er 2 kwijt en zo heb je er 6 bij, ben wel heel benieuwd wat jullie er nu mee gaan doen. Hoor het t.z.t. wel, fijne dag

 5. Leuk hoor al die nieuwtjes bij het boerenbedrijf! Maakt het werk eenvoudiger maar ook interessant! Massage borstels gebruikt Pablo niet in de stal? Nu in Nederland de boeren zo veel aandacht krijgen, terecht, zien we in de programma’s nog al wat bijzondere hulpmiddelen. Interessant, als leken weten we te weinig. De poezenfamilie ziet er leuk uit! Cleopatra heeft toch maar een mooi mandje bij jullie gekregen! Ik kan mij voorstellen dat jullie worstelen wat te doen. Je gevoel volgen.
  De rust is weer terug gekeerd, spullen opbergen en klaar. Zien jullie al groeistuipen van de zaadjes etc in de moestuin?

  • Hallo Joke en Otto,

   Ja van die borsteld hanger er ook. Een doet het de andere niet. Moet een vragen wat daar mis mee is. Maar die koeien vinden dat iig wel heel lekker zo’n borstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *