Als we deze morgen wakker worden is Frean weer wit. Er ligt weer een dun laagje sneeuw. Eigenlijk hebben we helemaal geen zin meer in sneeuw, maar Antares vindt het nog wel leuk en die is weer door het dolle heen.

Alles van de website en het blog is |(bijna) gratis. Zo ook het stukje programma wat ik gebruik wat de e mail iedere nacht naar alle volgers stuurt. Nadeel van al dat gratis is dat ze allemaal mail sturen met aanbiedingen waar ik helemaal geen zin in heb. Het gratis abonnement bij het automatische email programma heeft zijn beperkingen, zo mag ik niet meer dan 1000 volgers hebben die aangemeld zijn. Ik mag maximaal 500 mails per dag verzenden of maximaal maar 3000 per maand. Maar ik verstuur minimaal 7100 automatische mails per maand. Dat zijn er dus te veel voor het gratis abonnement. De mailtjes die ‘ze’ van de gratis dingen sturen gooi ik normaal gelijk weg, maar vandaag lees ik er dus een waar in staat dat ik te veel mails verstuurt en dat ik tot 10 maart heb om er wat aan te doen. 

Ik ga maar eens kijken op de website wat een abonnement zou gaan kosten. Ja!… nou mij niet gezien! Het goedkoopste abonnement is 13 euro per maand. Dat is mij een beetje te duur om jullie allemaal blij te houden om jullie je dagelijkse nieuws uit Frean voor te schotelen. Maar geen paniek, morgen nog gewoon mail met het blog natuurlijk. Dus de Gazet van Antwerpen hoeven de volgers uit Antwerpen niet te gaan lezen, de mail met de blogpost is er gewoon. Al kun je natuurlijk ook altijd gewoon gewoon naar de website gaan om de blogpost te lezen.

Vandaag dus het grootste gedeelte bezig geweest met zoeken naar een alternatief wat de mailtjes kan gaan verzenden en wel gratis natuurlijk. En ik heb wat gevonden. Ik kan nu 12000 mails per maand gaan verzenden. Dat betekent dat ik maximaal zo’n 400 volgers mag hebben. Met 239 zit ik daar voorlopig nog niet aan. Omdat ik geen IT-er ben en ook allemaal geen verstand heb van net iets te ingewikkelde zaken als het om de website gaat ben ik dus wel even bezig geweest. Mails versturen moet nu, met het nieuwe, automatisch en goed gaan. Dat ga ik eerst testen natuurlijk. Gaat het goed dan zet ik iedereen over. Ook het het aanmelden voor het blog moet nu aangepast worden, maar ben er nog niet helemaal uit hoe dat allemaal moet. Maar ook dat komt vast goed.

De sneeuw is inmiddels weer weg en voor ons hoeft dat ook niet meer terug te komen. Ik ben trouwens niet alleen bezig geweest met de website. Ik heb ook de foto’s van ik de afgelopen nachten gemaakt hebt bewerkt tot een uiteindelijke foto. Het is een foto van NGC 7380 en die heeft de naar The Wizard Nebula.

24 reacties

 1. Hola,

  Je liet ons wel even schrikken met het begin van je blog. Ik dacht daar gaat ons dagelijks leesvoer van uit Frean. Maar ik ga er na het eerste stukje gelezen te hebben vanuit dat het helemaal goed gaat komen. Mocht het toch niet lukken dan kun je altijd nog een sponsoractie opzetten. Stel dat 10% van je volgers per maand 0,50 Euro doneren dan ben je er al. Toch geen geld om zo iets moois als The Wizard Nebula te mogen bewonderen. Een museumbezoek is stukken duurder.
  Hier geen sneeuw wel weer een prachtige hemelsblauwe hemel en fris dus weer fietsweer al “moest” ik er nu alleen op uit omdat je moeder met heel iets anders druk was voor iets feestelijks verderop deze week. Nee niet voor jullie ook al hebben jullie a.s. zaterdag jullie porceleinen huwelijksfeest te vieren maar Sol zal zelf wel iets lekkers maken of nog ruiger is er misschien wel een dagmenu ergens te scoren. Dus blogvolgers jullie felicitaties kunnen zaterdag richting Frean.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Nou het is gelukkig opgelost en een sponsor actie hoeft niet te worden opgezet,…. al is alles welkom natuurlijk. De feestelijkheden verder op deze week, als die niet over ons gaan dan gaan die vast over een vrachtwagenchauffeur die 20 wordt.
   Voor een dagmenu kunnen we op Zaterdag nergens te recht, we stellen ons feestje uit tot maandag.

 2. Ik krijg geen email maar lees iedere de blog gewoon door jouw blog favoriet op mijn zoek functie te zetten . Of ik nou de telegraaf lees of jouw blog voor mij een druk op de knop. Ik lees het graag en voor ik naar bed ga heb ik het gelezen

  En bedankt voor het recept van de citroen merenque ga ik binnenkort maken.

  Groetjes Françoise

 3. Hoi Rob en Sol,
  Dat was wel even schrikken met die sneeuw, zo is het bij ons s’nachts koud dat zijn we ook niet meer gewend maar overdag is het wel lekker. Vanmorgen had ik de vrouwen uit Prinsenbeek, die kwamen naar de deuren kijken en vanmiddag ben ik aan het bakken geweest. Gr. Ma

  • Hoi Henny,

   Thanks! Ja dat is zeker jammer. Deze is door de fotocamera, de mijne, ook bijna niet te zien. Zijn iets van 150 foto’s van 3 minuten gestapeld, dat geet dan een totale belichtingstijd van ruim 7 uur.

 4. De halve oplossing heb je al dus alle vertrouwen dat het goed gaat komen👍mooie bijzondere foto
  echt uniek om zoiets te kunnen zien ,
  groetjes,
  José

 5. Gelukkig stop je niet Rob…….veel te leuk om zo met ons een stukje van het spaanse leven te delen. En bedankt ook dat je er elke keer zo de moeite voor neemt want ja…….je lezers zijn altijd weer blij met die mooie verhalen………..

  • Hallo Aad,

   Het is ook dat ik regelmatig van die soort berichten krijg zo als jij nu scheer. Want als niemand het leest of zo maar een paar dan was ik er al mee gestopt denk ik. Nu blijft het leuk om het te doen

 6. Goede middag , tjé zeg wat een gedoe voor je . Zou idd gemakkelijker zijn op de website te kijken , maar dan schiet het er gauw bij in. En is het minder leuk denk ik om te volgen , nu ben je toch ook benieuwd hoe anderen van de volgers reageren . Gelukkig heb je alweer de oplossing gevonden anders kun je altijd je Vaders voorstel nog gaan invoeren .
  Kan me voorstellen dat je geen trek meer hebt in sneeuw na een paar mooie dagen buiten bezig geweest te zijn . Nu meer het gevoel ; “Hup laat de lente maar door”!
  Hebben we hier ook weekend stralend weer bijna 20° en nu 11° brrr en harde koude wind , na ruim 2 dagen nu wel droog ( met buien dreiging).
  Dank je wel weer voor die geweldige foto , zoooo mooi . Je blijft er naar kijken .
  Groet .🙋😄👍👊👱😃👋

  • Hallo Antoinette,

   Klopt wat je zegt. Ik denk als je het telkens op internet moet gaan ‘zoeken’ je het snel gaat vergeten. Maar gelukkig zijn er ook die de blogpagina bij de favorieten hebben staan. Dus er zijn ook wel volgers die geen mail krijgen.

   Wat het weer betreft, mar het van mij nu gedaan zijn met de kou

 7. Hallo Rob en Sol, ik ben geabonneerd op een Nieuwsbrief van de Denia Astronomiegroup. Zij vragen hiervoor € 5 per jaar. Wel, Rob je blog is informatief en boeiend “leesvoer” en het is genieten van de verhalen over het wel en wee in Fraen en de avonturen met de dierenfamilie in en om het huis. Ik schrijf dit omdat men, vermoed ik, liefhebbers geen bezwaar hebben om je dagelijkse inspanning te ondersteunen met € 5. per jaar. De enige actie is dit te melden op de blog. Zie het als puur onkostenvergoeding blog. De belasting komt hier echt niet aan te pas. groetjes uit Albatera.

  • Hallo Margriet,

   Ik heb ook al wel eens wat toegeschover gekregen van volgers. Maar ik denk er nu wel over na om zo’n koffie knop ergens te plaatsen op het blog, net als bij Spanjevandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *