EINDELIJK! ZON

Schrijf ik in de afgelopen blogpost nog dat we het slechte weer nu onderhand wel beu zijn, blijkt dat ik dat wat eerder in de blog had moeten schrijven. Het weer leest namelijk ook het blog. Daags na het verschijnen van de afgelopen blogpost is de zon gaan schijnen en is het mooi weer geworden. Nu is echter iedereen in paniek! Het gras moet gemaaid worden. De paniek van de anderen maakt me niet zoveel uit, maar die van mij wel. Waar moet ik namelijk starten met maaien? De camping, langs de klanten van de oprit, de oude tuin, de kanten van de akker, te hoog onkruid op de binnenplaats? Te veel om in een siësta te kunnen doen. Maar al het genoemde is gedaan. 

Met mijn fanatieke gedoe met de bosmaaier en het maaien van het gras (in de achtertuin), raak ik een waterleiding. Gelukkig is het er een die er niet toe doet en die komt van de bron zonder pomp. Het water gebruiken we eigenlijk niet. Dus na het dichtzetten van een afsluiter, lekte er geen water meer. Een paar dagen later heb ik alles gerepareerd en tevens een beetje netter gemaakt. Uit de grond kwam namelijk een pijp schuin omhoog met daarop een afsluiter en een tuinslang aansluiting. Nu ziet het er beter uit.

Op de akker hebben we, dankzij, het mooie weer van de afgelopen dagen, het eerste al kunnen oogsten. Een aardbei 🙂

Ook Xavier heeft het mooie weer in zijn bol, en of ik daarom tijden een siësta tijd heb om te helpen met het weghalen van stukken boom, die op een onmogelijk stuk bos liggen. Met een staalkabel en een tractor hebben we het verzamelde hout omhoog getrokken en op een aanhanger geladen. Morgen, vrijdag, heeft hij nog een keer hulp nodig. Vandaag, donderdag, haalt hij met iemand een oud dak van een stuur af. Morgen moet er dan een nieuw dak op en daar moet ik bij helpen. Tja… alles moet als de zon schijnt.

In de omgeving is iedereen met het maaien van de weilanden met veel te hoog gras bezig. De een maakt er bollen van, de ander gaat het inkuilen. Het was bij ons op de weilanden om ons heen in ieder geval de afgelopen dagen een af- en aanrijden van tractoren. Het gras is dus weer kort, Foskie en Antares zijn daar ook heel blij mee. Lopen in de weilanden was bijna niet te doen voor hen, laat staan rennen. Maar nu kan dat dus allemaal weer. Ook een vos is erg blij met het korte gras.

Sol heeft het prima naar haar zin in de buurt super. Van haar voeten heeft ze al wat minder last. Dus dat is fijn. In de super kun je ook andere zaken terecht; zo kan je er ook een taxi bestellen. Al is dat niet een van de primaire taken van het winkelpersoneel. Maar ook voor praatjes (over de buren) kun je voor het laatste nieuws bij de super terecht. Er komt ook bijna iedere dag een zwerver, die staat soms al voor openingstijd voor de deur. Sol vertelde dat de man een aardige openstaande rekening heeft. Geen idee hoe het hier in Spanje geregeld is met de schuldhulpverlening, maar deze man heeft een regeling met de supermarkt, 18 euro kopen en met 20 betalen, dan 2 euro voor de afbetaling (ik noem zo maar wat bedragen). Misschien maar beter zo dan een ambtenaar die bepaald wat wel en niet kan. Louis, de man die onze grond huurt , gaf al wel eens een bestelling door. Maar nu hij weet dat Sol in de supermarkt werkt komen er vaker Coca Cola bestellingen. Maar Sol neemt haar telefoon niet op, dus nu word ik gebeld met de bestelling.

Het Windmolenpark.

Het windmolenpark wat in de planning zit om bij ons in de omgeving te worden gebouwd ligt misschien stil, maar is ook gewoon in volle gang. Wij zijn dan wel naar een bijeenkomst geweest en hebben tegen het park geprotesteerd. Maar dat neemt niet weg dat de planning doorgaat. Als ik gisteravond met de telescoop bezig ben rond een uur of 2 in de nacht. Stopt er een auto. Er stapt iemand uit en die is druk in de weer met een zaklamp. Hij maakt ook foto’s. Tijd om maar eens te gaan vragen waarom iemand midden in de nacht, bij onze oprit foto’s maakt en druk is met een zaklamp. De man legt uit dat hij niet alleen foto’s maakt, maar ook geluidsmetingen doet voor de Xunta de Galicia voor het windmolenpark. Dit is dus de nulmeting dan, denk ik zo. Gelukkig is het muisstil buiten. 

Mieke En Carlos, Het Vervolg

Jullie verhalen door Mieke Mertens  VERHALEN

20 reacties

 1. Hola,

  Zo zie je maar NA regen komt ALTIJD zonneschijn en dat alles dan als een gek gaat groeien laat zich raden. De eerste oogst is dan ook geen misselijke……..EEN aardbei…..geniet er samen van.
  Goed te horen dat Sol het erg naar haar zin heeft met het werken in de supermarkt. Onze sleurhut staat in middels voor de deur en het word echt tijd dat we vertrekken gezien het feit dat er nogal wat mensen zijn die van alles en nog wat komen brengen. Gelukkig vertrekken we a.s. zondag anders zou ik achter de caravan nog een trekhaak moet maken om een aanhanger mee te kunnen nemen. Het zou dan een “echte” roadtrain worden maar of ze die in Frankrijk en Spanje accepteren is te betwijfelen. Zoals de planning nu is komen wij ergens in de middag van dinsdag 11 juni aan op camping Frean.
  Wij hebben kennissen (C&C) bereid gevonden om op 6 Juni per volmacht voor ons te gaan stemmen voor het Europesche parlement.

  Het verhaal van Mieke is ook weer erg informatief en zo te lezen en zien zijn er dus niet alleen in Frean bezige bijen. Petje af en bedankt voor het mooie verhaal en foto’s

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Klopt als een bus, maar soms moet je er (te) lang op wachten. Maar goed, volgens de vooruitzichten is het de komende dagen mooi. Het gaat druk worden in Galicië, komend weekend vertrekken er meer richting Galicië.
   Gelukkig heb ik voor de camping nog een paar dagen om het verder in orde te maken.

 2. Hoi Rob en Sol
  Fijn dat het weer goed weer is, en lekker d ast Sol het leuk heeft in de winkel. Afgelopen zondag heb ik weer met een kraam gestaan met steampunk en heb daar het een en ander verkocht waaronder ook een schoen met allemaal kleine huisje er in , de schoen noemde ik woningnood. De caravan staat gepakt even nog de verjaardag van ons kleinkind en dan kunnen we zondag aan de vakantie beginnen. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Schoen met huisjes er in, misschien een mooi afscheidscadeau voor minister Hugo de Jong. Geen idee hoeveel huizen hij heeft bij kunnen bouwen.
   Mooi dat de caravan is de startblokken staat. Zo als ik bij ons pa al schijf, heb ik nog een paar dagen on nog wat meer aan de caming te doen.

 3. Hoi, Ik hoop voor jullie dat die man geen geluidsmeting heeft gedaan tijdens jullie gesprek. Want straks staat er in het rapport. Je kon voor dat die windmolens hier stonden zelfs die nederlanders horen.

  • Hallo Erik,

   Hahahahahaha… Ik wil een ‘opvouwbare windmolen’ als we dan een op een terras zitten en we te luidruchtige Nederlanders horen, dan zet ik mijn molen even op en horen we ze niet meer 😉

 4. Nu jij hebt zeker al veel maaiwerk achter de rug en de camping ziet er weer uitnodigend uit. Kom maar op Ton en Ineke. En wat een oogst van de aardbeien maar het begin is er. Beetje raar om als het donker is om dan foto’s en geluidmetingen te doen, maar hopelijk komen er geen molens dicht bij jullie. Bedankt Ton voor je leuke reactie op ons verhaal. Fijn weekend allemaal.

  • Leuk Mieke om weer te lezen dat het bij jullie weer wat verder ontwikkeld is . Leuk dat je foto’s meestuurd , kunnen we ook zirn hoe het is geworden. Leuk die trap en dat paadje met die stenen , die overal genoeg liggen. Veel succes met verder ontwikkelen van jullie perseel . Je tuin komt vast ook wel goed . Goed een paar zakken tuinaarde eecoor mengen helpt waarschijnlijk ook gied. Veel succes . Groetjes .👊👍👋

  • Hallo Mieke,

   Ik fotografeer ook in het donker, waarom hij het ook stond te doen weet ik niet. Misschien voor de plaats bepaling. Dat ze ook ’s nachts een geluidsmeting doen kan ik alleen maar toe juigen. Zo weten ze in ieder geval dat het hier ’s nachts stil is en je bijna een speld kunt horen vallen

 5. Dat is weer genieten als de zon volop schijnt! Sol wat geweldig dat je het naar je zin hebt! Carlos en Mieke, wat een geweldige plekje krijgen jullie! Mooie foto’s! Jullie zijn echt van zuid Spanje naar het Noorden van Spanje verhuisd? Hopelijk blijft het regelmatig regenen voor jullie. We zagen gisteren een programma op TV dat over de ontzettende droogte en gebrek aan regen in Cataluñia ging. Ik denk dat het oude info was, want begin van het jaar is er weer regen gevallen? Alhoewel nog lang niet genoeg¿ ?

  Ton en Ineke heel hele mooie reis gewenst met veel hoogte punten en uiteindelijk de camping die op jullie staat te wachten! Je ziet zo wel wat als kinderen gaan emigreren! Fijne tijd samen! Allemaal een goed weekend en tot de volgende keer! Groetjes Otto en Joke

  • Ja Otto & Joke we zijn Murcia ontvlucht omdat het daar veel te warm is en we verveelde ons stierlijk. Nu elke dag bezig met allerlei dingen en als we geen zin hebben doen we ook niets. Bedankt voor jullie reactie

 6. Nou nou wat een oogst, kan ik een paar kilo bij jou bestellen, lijkt mij wel lekker zo van de grond. Hahaha. Ziet er weer keurig uit en het vosje kwam inspecteren of je het wel goed hebt gedaan. Is een vos ook een probleem voor de katten? Ik heb geen idee. Gezellig voor jullie Pa en Ma komen er weer aan, heb je het gras niet voor niets gemaaid. Fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Natuurlijk, een paar kilo stuur ik op naar het Zuiden van Spanje. Ik stuur dan wel wat groene, dan kunnen ze onder weg rijpen 🙂 Geen idee of een vos iets met katten zou willen doen. Volgens mij hebben de vos en de katten het te druk met muizen en mollen vangen.

  • Lady Wieser hier komt ook een vos regelmatig bij de caravan kijken in de nacht maar ook overdag onze poes loopt gewoon overdag buiten en als ons hondje de vos ziet rent ze er als een gek achterna en de vos weet niet hoe snel hij weg moet komen.

 7. Hoihoi , zo weer een gezellige uitgebreide en afwisselende blog deze keer.
  Ben benieuwd hoe het wind-plan zich verder ontwikkeld.
  Fijn dat Sol het zo naar haar zin heeft in de supermarkt . Kent ze,straks alle mensen in het dorp en omgeving .
  Toch altijd handig .
  Wat leuk hè , dat er gelijk zoveel levendigheid is in het Voorjaar als de zon schijnt en de aarde lekker opgewarmd wordt na de Winter . Mocht je nog niet genoeg te doen hebben , kun je verder met de akker/kwekerij !
  Wat een oogst zeg , en dat gelijk al . Pas op eet niet de schielijk want dan raak je aan de diaree !
  Het “tappunt ook weer keurig gemaakt en hoef je ook niet meer aan te storen .
  Veel succes met alles “round house” .
  Ineke en Ton , een geweldige fijne , gezellige en veilige reis naar Frean alwaar de camping jullie al uitnodigt .
  Groet allemaal , wij genieten nog een paar daagjes in Nederland .
  👊👍😂🌦🌞🌧👋👋👋🫣

  • Hallo Antoinette,

   Ja heel leuk dat Sol het naar haar zin heeft. Dat ze weetjes heeft begint nu al hahaha. Als de natuur zo tot leven komt is echt genieten. Zo’n vos die druk bezig is is iets waar ik een heletijd naar kan kijken.
   Diaree en aardbeien … na die ene aardbei moest ik wel een windje talen 🙂

 8. Jee Rob, dat gaat wel erg snel met de aardbeien……lekker hoor……..ja het gras vliegt de grond uit nu en de boeren zullen het er erg druk mee hebben. Maar je hebt je al goed verweert met de bosmaaier en het ziet er netjes uit…..zelfs de vos kwam ff kijken.. goed weekend gewenst vanuit Lossa de Camacho

  • Hallo Aad,

   Ik denk dat ze genoeg water hebben gehad de afgelopen weken, daarbij was het niet echt heel erg koud. Denk dat dat een goed combinatie is en dan nu de zon er op…
   Nu de huurder van onze weilanden het gras er af heeft, kan ik de kantjes (aan de kant van de weg) met de bosmaaier netjes gaan maken… dat ook weer 2 tot 3 siestas werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *