Eindelijk Geadopteerd

Orion, wie ons al lang volgt kent hem. Voor wie het niet (meer) weet, Orion is een hond die we geadopteerd hadden uit een asiel. Maar wat we ook gedaan hebben, niets hielp en hij bleef de boel slopen. De stopcontacten gingen zelfs van de muur. Maar het was wel een hele lieve hond, alleen paste we niet bij elkaar en moest Orion terug naar het asiel. Hij heeft daar ruim een jaar zitten wachten, maar vandaag zag Sol een bericht op Facebook voorbij komen dat hij is geadopteerd door een gezin met 3 kinderen. Hopelijk gaat het bij deze nieuwe familie wel goed komen met Orion. 

Als ik vandaag lekker aan de gang ben en de koeien binnen no time verzameld zijn voor de robot, zijn ze ook binnen no time allemaal door de robot geweest. Wel GVD! Ik zie het al. Ik weet niet precies hoe ik het uit moet leggen, maar er is zeg maar een hoofdingang naar de robot en er is ook een kleine verkorte route om bij de hoofdingang in de rij te gaan staan. Om voor te kruipen moet een koe dan door klapdeurtjes heen. Een heeft er dus voor gezorgd dat de deurtjes open zijn blijven staan en zo zijn ze allemaal dus niet door de robot gegaan. De voedermachine komt aangereden en er is nu dus geen beginnen meer aan om de koeien opnieuw te verzamelen.

Ik had opa al gezien. Maar nu komt hij aan lopen vanaf een andere kant. Opa is nog volop aan het werk, alleen loopt hij niet zo heel makkelijk meer. Hij is met de tractor een rol gras weg gaan brengen en nu staat hij ergens boven in een weiland zonder diesel. De oude man is dus helemaal de berg af gelopen om mij te vragen of ik een jerrycan diesel kan vullen en die naar de tractor te gaan brengen. Want zoals opa loopt is het met 10 liter diesel in een jerrycan voor hem niet te doen. Het eerste stukje lopen we nog samen de berg op, maar laten we zeggen dat ik eerder bij de tractor was. Als de tractor weer start, vraagt opa of ik een lift wil. Nee, hoeft niet, ik ga nog even een klein stukje hoger op een foto te maken. Dit is namelijk het (nagenoeg) hoogste punt achter onze boerderij en je hebt er een heel mooi uitzicht. Ons huis is overigens niet te zien.

Na het eten ruim ik even wat rommel op. Mijn trekkar ligt nog vol met stukken afval prikkeldraad en dat moet klein gemaakt worden en in een doos gepropt worden zodat we het ergens in een container kunnen dumpen. Ik verzamel ook wat gereedschap want ik wil die klapdeurtje in orde hebben. Ook stopt de mestschaper er weleens mee in de stal waar de melkkoeien staan. 

Weer op het werk die ik eerst wat gedaan moet worden, daarna ga ik klussen. Eerst de mestschraper. Die blijft soms achter iets hangen wat nog van de oude mestschaper is. Pablo zou er iemand voor laten komen, maar die heeft alleen in het weekend tijd. Ik weet alleen niet wel weekend die man dan tijd heeft en ik heb er nu bijna iedere dag last van en de koeien ook. Als de schraper het weer gewoon doet en nergens meer achter blijft haken ga ik aan de deurtjes beginnen. Met de slijptol haal ik wat bramen van het ijzer weg en vet het geheel een beetje in. De deurtjes doen het weer als voorheen.

We hebben besloten dat we een katertje gaan houden, samen dus met Cleopatra. Het wordt de rode kater en hij krijgt een naam met een koninklijk tintje, we gaan hem Willem-Alexander noemen omdat Willem-Alexander ook rossig/rood is. Roepnaam is overigens gewoon Willem.

14 reacties

 1. Halo,

  Wat is mooier dan vandaag met mijn reactie te beginnen met “welkom Willem”. Wij durfde geen suggestie te doen van welke onze voorkeur had maar kennelijk heeft onze telepathie goed gewerkt. En zei ik gister dat de storingsmonteur steeds meer naar voren begint te komen dan is de bevestiging er vandaag zeker. Ook al heb je het binnen werktijd gedaan misschien toch maar een declaratie bij Pablo indienen (ha,ha) de monteur van elders hoeft immers niet meer te komen. Mooie opname vanaf de top van de berg ook al zie je jullie huis niet op de foto.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja zit Willen met 10 jaar op de troon, komt de volgende Willem al weer aan.
   Kijk, dit werk is heel leuk, maar sleutelen in een fabriek is leuker. Maar helaas is dat geen optie.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Proficiat met Willem, Heel erg schattig.
  En fijn dat Orion weer een tehuis heeft. Ik hoop voor idereen dat hij zog netjes gedraagt. Fijn dat je het allemaal kon repareren, je vader had het er van de week al over dat je dat wel zou doen. Morgen ga ik naar Oudenbosch daar krijgen wij ( de vrouwen van nu)een rondleiding en een lunch in de kapel van de Basiliek. Het moet toch niet gekker worden met mij. Welterusten en Morgen weer gezond weer op. Gr. Ma

 3. Hallo Rob en Sol,
  Wat fijn dat Orion weer een nieuw thuis heeft gevonden, hopelijk gedraagt hij zich! Wat een mooi katertje hebben jullie uitgekozen, die wordt vast heel mooi als hij groot is.
  Groetjes Corry

 4. Haha een hele goedenmorgen ! Gefeliciteerd met de toekomstige “je weet wel kater !” Dat het maar een slimme “Big Boy” gaat worden ! Hij is nu nog heel snoezig , schattig en liefjes en een stoere kater is nog niet te zien maar….
  Geweldig dat Orion geadopteerd is 🤞. Met de afleiding van 3 kinderen moet het goed gaan . Die helpen hem de start in de nieuwe omgeving wel door te komen .
  Wat een geweldige foto’s daar hogerop ! Idd een beetje jammer dat jullie domein er niet bij op staat maar het blijft mooi !
  Goed van je dat je zelf de obstakels hebt kunnen verhelpen , uiteindelijk heb jij er de meeste last van. En….Pablo weer een uitgave minder .
  Je zult toch zo’n meedenkende alles kenner in dienst hebben ! Weet wel zeker dat hij een lot uit de loterij heeft en de andere werkgevers waar je afgewezen bent stinkend jaloers als ze het te weten komen . Jij “zit” daar lekker en hebt het naar je zin. Wie had dat ooit gedacht . Fijne dag en zaag voorzichtig de week weer doormidden.
  Groet .👊👍😂🧐🙋‍♀️🙋‍♂️👋

  • Hallo Antoinette,

   Ja, dat het maar een stoere kater mag worden en alle muizen weg jaagt maar wel lief doet tegen ons.

   Wat het hoogste punt betreft, daar saat wel grote delen van onze domeinen op hoor, alleen moet je wel weten om welke bomen het gaat 🙂

 5. Fijn dat jullie Willem en Cleopatra een thuis geven! Ook dat Orion een plaats heeft gevonden. Uw baas mag heel tevreden zijn met zo een medewerker!!!. Fijne dag nog en groetjes, Renée

 6. Op de eerste plaats super dat Orion een nieuw thuis heeft gekregen en hopelijk gaat het goed , met 3 kindertjes kan hij in ieder geval z’n energie kwijt en buiten ravotten.
  Top dat jullie gekozen hebben voor katertje rooie “Willem” hij zal vast slim zijn😻….
  Ja en weer wat geleerd bij die koeien , prachtige foto’s trouwens ook even leuk dat je dat hoogste punt hebt kunnen spotten.
  José

 7. Allereerst welkom Willem en fijn dat Orion toch een tehuis heeft gevonden die kan zijn energie wel kwijt met 3 kids. Ook fijn dat je zelf een paar euvels hebt opgelost werkt een stuk prettiger. Prachtige foto en die struik komt er ook zo mooi in uit. Gezellige woensdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *