Egyptenaar

Vandaag, zoals ik gister schreef, de dag van de beerput. Niet heel de dag want we moesten ook naar de bank en weipalen gaan kopen bij de Aira, alles in Chantada. We komen bij de bank aan en staan in de rij. Even later zijn we aan de beurt. Flappie in het loket kijkt al moeilijk als we uitleggen waar we voor komen. Ja… en nu is het druk ….. bla bla bla. Als jullie om 12 uur terug kunnen komen? Ja! niet dus! Weer heel de dag naar de knoppen laten helpen door de bank als ze het toch weer niet voor elkaar krijgen omdat ze het niet snappen. Buiten zeg ik tegen Sol dat ze de volgende keer een afspraak om 9 uur moet maken en dat als ze het niet voor elkaar krijgen wat ze moeten doen, dan is het wat mij betreft tijd om afscheid te nemen van de Caixa bank!

We rijden naar de Aira en kopen 10 weipalen. Daar is ook een werkplaats voor landbouw machines. Laat ik daar eens vragen of zij de veer hebben die ik nodig heb voor de bosmaaier. Een oude man gaat zoeken in het magazijn wat hij volgens mij opgezet heeft toen hij 16 was en hier kwam werken. Helaas, alle bakjes en lades verder heeft hij geen veer die ik zoek, wel een die groter is maar daar heb ik niets aan.

Thuis zet ik de bosmaaier in elkaar met een koppeling die het dus niet doet, hij ontkoppeld nooit. Eerst moet alles rond de beerput schoon en veilig zijn om er te werken, ik wil er ook niet invallen! Als alles op ongeveer 2 meter rond de beerput schoon is ga ik mij met de bosmaaier een weg banen door het hoge gras.

Ik moet straks namelijk als Egyptenaar aan het werk en daar voor moet een een pad maken door het gras. Van de beerput naar de inrit van het weiland. Al het afval, gaas, palen, prikkeldraad, snoeihout, touw ligt op verschillende hopen en moet weg bij de beerput. Tijdens het bouwen van de piramides maakte de Egyptenaren ook gebruik van een soort pad omhoog naar de plaats waar weer een steen weg gezet moest worden. De steen trokken zij met touwen en heel veel mankracht naar de plaats van bestemming. Met als voorbeeld dus de Egyptenaren sjor ik het vuil met een touw ook omhoog over het pad, wat ik zojuist gemaakt heb. 

Als alles boven op een hoop ligt is het tijd om het gereedschap op te ruimen. De dag zit er op. Morgen verder, maar ik weet nog niet goed hoe ik de pallen en het gaas wil hebben.

2 reacties

 1. Hola,
  Om in de stijl van je bericht te blijven: NAZIFAT WA’ ANIQA……….
  Dat is het Arabisch voor ” Opgeruimd staat netjes”
  Succes met het afzetten nu.

  Houdoe

 2. Hola Rob en Sil,

  Om misschien een tip de geven over een eventuele nieuwe bank. Ik zit bij Abanca, en heb hier in Ourense daar nooit problemen mee. Ze zijn wat kleinschaliger dan Caixa bank, voornamelijk zitten ze in Galicië en dat wil wel eens een voordeel zijn.
  het lijkt me erg leuk om eens een keertje bij jullie te komen kijken, maar dat moeten we beter buiten deze blog afspreken. Je hebt mijn e-mailadres dus doe maar een voorstel

  groeten en niet teveel werken de komende dagen. Het wordt warm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *