Effe Kort Vandaag.

Vandaag even kort. We zijn net thuis en moeten nog eten klaar gaan maken en hebben honger.

Als ik vandaag uit bed kom en op het weerstation kijk blijken we terug in de tijd te zijn gegaan. Het is 1 januari 2020. Als ik even later de rolluiken open die, blijken we buiten ook terug in de tijd te zijn gegaan. Was het bijna lente, zie ik nu hele kleine sneeuwvlokjes omlaag dwarrelen. Als ik de tijd van het weerstation en de datum goed heb gezet is de sneeuw buiten ook weer weg. Gelukkig!

Vandaag ga ik nog een keer naar de het kantoor/winkel van de electriciën in A Barrela. Gister was er niemand en nu is de dochter van de baas er wel. Zij spreekt Engels en dat praat dan toch wat makkelijker. Ik leg haar uit dat ik een baan zoek en dat ik electriciën ben. Ze verteld dat het werk ook wel eens buiten is en dat de wasmachines die ze in de winkel verkopen ook wel eens gerepareerd moeten worden en nog wat zaken waarvan ze denk dat ik denk dat het een probleem is. Ze werken zelfs wel eens met een bosmaaier als het moet. Nou dat is prima voor mij. Ik geef mijn CV en een bundeltje vertaalde diploma’s. Ze gaat met haar vader over leggen en laat wat weten. Dat is mooi, maar ik zeg er wel bij dat ik het graag vandaag of morgen iet wil weten, omdat ik een ander ook wat moet laten weten.

Thuis wil ik buiten wat gaan doen, het is droog maar er staat een gure wind. Ik blijf dus binnen en die niet veel. Sol heeft het fornuis in de keuken aangestoken en ik heb zin geroosterde boterhammen met ketchup en kaas. Iemand vroeg laatst in een reactie of je ook eten klaar kan maken op dat fornuis. Nou, lijkt mij dat de foto’s daarvan het bewijs zijn 🙂

Vandaag moeten Antares en Foskie naar de trimsalon in Carballiño. De afspraak is om 5 uur en we rijden iets na 4 uur weg. We gaan binnendoor want we willen even een kijkje nemen in een aldea onderweg, Ardesende, even kijken. De Nederlanders die als laatste op de koffie geweest zijn gaan daar waarschijnlijk wat kopen. Het ligt voor ons op de route, dus vandaar. Als we de hondjes afgeleverd hebben gaan we om boodschappen en ergens zitten wachten tot Antares en Foskie klaar zijn. In het café staat de tv verschrikkelijk luid en dan ook nog met reggaeton muziek. Verschrikkelijk! Na de tweede bak koffie wil ik weg, we gaan wel een rondje rijden. Om half 9 zijn Antares en Foskie van eindelijk klaar en kunnen we naar huis.

…..Foskie wil niet op de foto.

12 reacties

 1. Hola,

  Nou snap ik dat je zo “laat” bent met je blog. Ik werd al “ongerust”. Vreemd weerstation dat zelfs het weer wil laten zien toen jullie nog van Nederland aan het genieten waren. Ach ja de kluts kwijt zijn kunnen we allemaal wel eens. Wat lijkt het weer bij jullie toch vaak net als hier. Komende nachten word hier ook weer nachtvorst verwacht. Dan kunnen de Friezen weer los….zou er dan toch een elfstedentocht komen?
  Wat de elekticien in A Barrella betreft lijkt het als er druk op de ketel gezet word. In tegenstelling tot Antaris schijnt Foskie gewoon te denken “laat maar ik ben gewoon wie ik ben” en net als jullie ook geen zin om op de foto te gaan.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Werk, druk is msschien een beetje veel gezegd. Maar ik moet de andere wel wat laten weten. Volgende week woensdag is het 1 maart en dan zou ik daar starten, maar moet dat wel laten weten natuurlijk.

 2. Goedenmorgen , aaah die!Antaris is gewoon weer trots dat hij er netjes bij zit . Jammer dat Foskie ook niet even wil poseren , misschien kun je van de week er stiekem een nemen😉.
  Heerlijk zo’n echt fornuis je kunt daar ook zo lekker een stoofpotje op laten pruttelen of een heerlijk soepje laten trekken , bovendien ook nog extra fijne warmte op de koop toe .
  Hoop voor je dat je nu toch eens succes zult hebben met je sollicitatie , de tijd zal gaan dringen 😅 . We zullen weer duimen , al helpt het niet echt vaak .
  Slaap lekker nu of zo dadelijk ! 😴😴
  Groet .👍👊🙋‍♀️🙋👋.

  • Hallo Antoinette,

   Foskie heeft eigenlijk nooit echt veel zin om op de foto te gaan. Prima, ik fotografeer hem wel een keer stiekem. Wat het werk betreft, wat ik bij mijn vader ook al schrijf, ik moet de een wat laten weten. Maar omdat dat over werk gaat wat heel iets anders is dan mijn vak, hoop ik van de andere wat te horen.

 3. Antares is lenteklaar met zijn nieuwe kapsel ,keurig en trots.
  Goed idee met de gegrilde boterhammen evt. De deksel erop en de kaas gaat lekker smelten.
  Smakelijk,
  José

  • Hallo José,

   Ja ze zijn alle twee weet netjes. Hopelijk wordt het niet te koud meer want dan krijgen zij het ook koud nu. Een deksel! Dat ik daar niet aan gedacht heb, want de kaas wilde niet goed smelten

 4. ook ik vind het een mooie geposeerde foto, jammer van de ander maar ook honden kunnen eigenwijs zijn. Of het een goed idee is om wat druk te zetten voor een sollicitatie in Spanje betwijfel ik, maar je weet maar nooit. Heerlijk zo’n fornuis, niet alleen om op te koken maar ook lekker warmte.
  Vandaag is het hier ook maar 13 graden terwijl het eergisteren 23 graden was. Morgen weer zonnig (hoop ik), volgens de voorspelling (provincie Alicante). Tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Ik snap wat je bedoeld met druk. Maar k heb het ze verteld waarom ik dus snel wat wil weten. Maar ik heb nog niet van ze vernomen.

   Hopelijk zet het lekkere weer door. Hier mag het ook weer komen hoor.

 5. We duimen voor je dat je positief bericht krijgt en je eindelijk een baan krijgt. De hondjes kunnen er weer een tijd tegenaan nu ze weer geknipt zijn. De sandwiches zien er heerlijk uit en zullen zeker hebben gesmaakt. Alvast een fijn weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *