Eerste Kerstdag

Het is vandaag de eerste eerste Kerstdag voor ons in Spanje. Gisteren werden we om 11 uur ‘s avonds verwacht bij de buren. We dachten dat er weer mensen kwamen die we niet kenden en wilde daarom dus een zelftest doen. Maar er kwam niemand die we niet kende. We waren met z’n zessen, De buren, hun dochter en schoonzoon en wij. Kleindochter van een paar maanden reken ik maar even niet mee. Voor mij friet met vlees. Voor de rest van alles wat ooit eens in het water geleefd heeft, en dat is aan mij niet besteed. Na het eten toetjes, niet een maar 3. Het is rond half 2 als we echt klaar en rond gegeten zijn als de buurman vraagt of hij nog koffie voor ons moet zetten. Ik drink best veel koffie, maar nu hoef ik geen koffie. Champagne dan? Nee hoeft voor mij ook niet. Maar de buurman staat er op dat we champagne drinken. Dat komt omdat champagne ter tafel is gekomen. Wij kopen namelijk 1 keer per jaar een fles, en dat is voor met oud en nieuw. Dus we moeten nu champagne drinken, wat cava blijkt te zijn. Ook lekker maar toch anders. We hebben het nog over van alles en tegen 2 uur gaan we naar huis. We hebben lekker gegeten en kunnen daar vandaag ook nog wel op teren.

Vandaag slapen we uit. We doen een ini mini kerst ontbijtje, en gaan daarna een rondje lopen met Antares en Orion. We zouden geen cadeautjes doen, maar hebben toch wat voor elkaar. Daarna is het tijd voor de live te volgen lancering van de James Webb Telescoop. De vervanger van de Hubble telescoop die zijn beste tijd gehad heeft. Met een bak koffie kijk ik hoe ze in Frans Guiana aftellen om de Ariane raket met de telescoop daarin te lanceren. We gaan maar weer een rondje lopen. Het is redelijk weer en we lopen naar ons stuk bos boven op de berg. Dat is ongeveer 2 kilometer. Als we boven zijn zijn we in de wolken, letterlijk wel te verstaan. Nu begint het ook wat te regenen. We lopen maar terug want dat is wat korter dan door lopen tot we thuis zijn. 

Sol gaat aan het Kerstdiner beginnen en zet twee stoelen en een tafeltje in de eetkamer. Later willen we ook nog een film kijken dus installeer ik de TV ook in de eetkamer. Alles nog tijdelijk natuurlijk. TV gaat morgen weer terug in de doos.

Nu tijd om te gaan eten.

14 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,Wij hebben net ons kerst diner op , ook eenvoudig. Morgen komen Billy en Regina met de kinderen. Met vieren mag nog net. Eet smakelijk
  Gr. Ma

 2. Hola,

  Het was volgens mij niet alleen jullie Eerste Eerste Kersdag in Frean maar je blog komt nu ook over dat jullie je Eerste dag hebben zonder klussen. Sorry Sol maar jij moest het Kerstdiner verzorgen. Nu binnenkort nog voor de Eerste keer Oud en Nieuw daar vieren en dan op naar de afsluiting van jullie Eerste jaar aldaar.

  Houdoe

 3. Hoihoi , ben nog net op , dus gelijk de binnenkomende blog maar gelezen. Weer zeer intressant , geweldige eetkamer , dus toch echt daar met Kerst gegeten !
  De enthourage komt later wel , het gaat toch om het idee . Gefeliciteerd met jullie 1e Spaanse Kerst .
  FELIZ NAVIDAD 🎄🍾🥂
  Groet . 👊👋😁👍
  p.s. Nu ben ik morgenochtend uit m’n rithme , geen blog om te lezen.

 4. Hola Antoinette,

  Dat is het risico van je nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen.
  Advies: gewoon bij de ochtendkoffie NOG een keer lezen en genieten,

  Houdoe

 5. Dag Rob en Sol,

  Fijn dat jullie ook een fijne maar heel andere Kerst hebben dan in Nederland.
  Ondanks de 80 jarige oorlog hebben jullie aardige buren.

  Wij hebben eerste Kerstdag wat gezondigd want we waren met heel de familie in huis. Zoals je vader en moeder jullie met Kerstmis ook wel hebben gemist is bij ons het gemis van Eric nog voelbaar.

  Dus blijf vanuit Spanje lekker communiceren is mijn kleine Kerstboodschap.

  Ome Karel en tante Marianne

  • Hoi Ome Kare en Tante Marianne,

   De 80 jarige oorlog is ook al wel heel erg lang geleden.

   Het gemis van Eric is heel groot, en dat kan ik me voorstellen. Voor ons gemis is er altijd een oplossing.

 6. Toch nog een gezellige kerst bij de die gastvrije buren en jullie diner ook gezellig ach en over die rommel even doorheenkijken , samenzijn is het belangrijkste en terugkijken wat jullie al hebben bereikt , met tevredenheid het nieuwe jaar tegemoet zien,
  Fijne 2 de Kerstdag,
  José

 7. Net wat je pa al schreef echt een dag gehad zonder te werken. Jammer dat het begon te regenen tijdens jullie wandeling. Maar dan toch het eerste kerstdiner in de eetkamer al moest je improviseren met meubels. Nog een fijne zondag.

 8. Ha..ha je moet wat op te ruimen hebben, er wordt aan de hond gewerkt dus daar komt ook ooit een einde aan,
  geniet van de leuke kerstmomenten ,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *