Eerste Helft

Vandaag weer verder in de keuken natuurlijk. Als eerste zet ik de planken voor het plafond in de lak. Daarna ga ik verder met de wanden. Als eerste ga ik ze schuren zodat alles vlak is en ik daarna goed kan zien waar ik wat bij moet werken. Ik besluit het schuren met de machine en de stofzuiger te doen. Het werkt erg onhandig, maar het geeft een hoop minder stof.

Als het schuren gedaan is moet ik eerst maar eens orden opzaken stellen in de keuken. Alles wat ik de afgelopen twee weken gebruik heb ligt ergens in de keuken. Als het wat ordelijker is in de keuken kan ik alles stofzuigen, ook de wanden die ik bij wil werken. Het bijwerken is niet super veel werk en op plaatsen waar tegels komen is het alleen maar zaak dat redelijk vlak is en dat is met het schuren al gedaan. Wat later boven de tegels uit komt en geschilderd moet worden moet natuurlijk wel zo strak mogelijk zijn. Wat mij betreft is het gelukt en als alles droog is en nog een keer geschuurd is kijk ik of er nog plekjes zijn die gedaan moeten worden.

Na het bijwerken van het stucwerk zet ik de plakjes van het plafond bij de spotjes in de lak. Als dat droog is wil ik van Sol weten of ze het nog een keer in de lak wil hebben of dat het zo goed is. Nu zie je nog een klein beetje houtnerf en zo door de verf. Ik vind dat wel mooi en Sol ook, dus een keer lak blijkt genoeg.

Als straks het plafond in de keuken klaar is en we dus ook een zoldertje hebben, is het wel handig dat daar licht is. Daarom maar een schakelaar gemonteerd op zolder en de lamp die als keukenverlichting dienst deed gaat nu dienst doen als zolder verlichting. Ik maak het wel zo dat de zolder verlichting alleen werkt als ook de keuken verlichting aan is. Een werkje van niks, dus ik ben er zo mee klaar.

De keuken plafond planken zijn droog. De verf is vast nog niet helemaal uitgehard, maar dat kan dagen duren. De planken staan nu ruim 6 uur in de lak en wat mij betreft kunnen ze nu op de balken gelegd worden om de eerste helft van het plafond dicht te gaan leggen. Zoals jullie weten had ik de planken genummerd en zijn ze allemaal op maat voor de plaats waar ze moeten komen. In setjes van 4 planken breng ik ze naar de keuken en leg ik ze op de balken. En dan is het verder gewoon planken leggen en vast schroeven. Er zijn planken die een beetje krom zijn en die hebben wat meer hulp nodig dan andere om op hun plaats te komen. Maar na een uurtje planken tassen is het eerste deel klaar. Aan de planken hoeft niets meer afgewerkt te worden. Enige wat ik morgen moet maken is een luik om ook daadwerkelijk op zolder te kunnen komen. Bij de muren moet het plafond nog wel afgewerkt worden natuurlijk, maar dat is voor later. Ook wil ik op de zoldervloer dunne MDF platen leggen. De planken gaan natuurlijk werken op temperatuur en ik wil voorkomen dat er stof in naden komt tussen de planken. De MDF platen heb ik nog liggen dus dat is geen punt.

De planken voor de tweede helft voor het plafond staan nu voor de eerste keer in de grondverf. Dus als het allemaal mee zit dan zou het plafond donderdag op zijn vroegst dicht kunnen zijn.

5 reacties

 1. Hola,

  Zo,n karwei als vandaag is enerzijds niet leuk om te doen. Ik bedoel natuurlijk het schuren van stucwerk. Maar noodzakelijk wel om het strak en netjes te krijgen.
  Wat natuurlijk wel leuk is is het leggen van de planken op de plafondbalken. Dat zijn de wauwww momenten en de kersen op de taart. Prachtig.

  Houdoe

 2. Goedemorgen , geweldig wordt het plafond ! Zoals jij beschrijft probeer je je een voorstelling te maken , maar als je het dan ziet liggen WHAW mooi hoor goede keuze . Wat een heerlijk gevoel moet dat geven , alsof het ineens bijna klaar is . Moet natuurlijk nog heel veel gebeuren maar…het lijkt zo al een mooie ruimte. Nu er nog een keuken van maken 😉. Heel veel succes en je mag trots zijn op zijn op jezelf ! Je kunt het allemaal wel bedenken maar …. DOEN , is toch wat anders .
  Groet .👍👊🙋‍♂️🙋‍♀️😅👋

 3. Voorbereiding is het halve werk en je ziet dat schiet nog eens op ! ziet er prachtig uit en de kleur is zo genoeg altijd mooi als er nog structuur te zien is in hout.
  Heerlijk als je al die rommel kunt opruimen , krijg je overzicht👍
  Ben echt benieuwd naar hoe de vloertegels gaan uitzien,
  José

 4. Wat een mooi plafond word het, als alles erin of erop ligt. Het past allemaal zo goed bij elkaar. Dus het kan alleen nog maar mooier worden. Je mag jezelf best eens een schouderKLOP geven, want een klopje is niet genoeg. Fijne dag vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *