Eerst Schoonmaken

Eten, koffie, rondje lopen en weer koffie. Al 4 dagen op rij een rondje van een een kilometer of 5, vlak en heuvelachtig. Ik weet niet wanneer er normaal de klad in komt met lijnen en rondjes lopen, maar het is nog best vol te houden. 

Gisteren dan wel niet alles gescoord wat we wilde scoren, maar we hadden wel twee plantjes voor in potten die aan de muur gehangen moeten worden. Daar ga ik mee aan de slag. Ze moeten aan de buitenkant tegen de muur van het voorportaal. Gaatjes boren, plant in pot en ophangen en klaar zou je zeggen. Maar nee! Het geverfde deel van de muur is zo goor dat ik daar eerst wat aan wil doen. We gaan het zo ie zo eens een andere kleur geven, maar voor nu is geel prima, maar dan het liefst zonder het groen en ander vuil. 

Ik breng de hogedrukspuit in stelling en ga aan de slag. Het regent, dus dat ik ook nat wordt van het water van de hogedrukspuit deert me niet. Helemaal schoon krijg ik de aangetaste muur niet maar het ziet er beter uit. Alle mos van de rubbers van de ramen en de groene aanslag van de kozijnen en de dakgoot zijn ook weg. Voorzover mogelijk ziet het er spik en span uit. Nu boren, de planten in de potten en de potten ophangen. Het fleurt er van op en als de buurvrouw komt heb ik weer een tien te pakken. Ze vindt het geweldig.

Geht volgende karwei is latjes maken in het andere deurtje van de inbouwkast. Voordat ik aan de gang kan moet ik eerst de timmerwerkplaats opruimen. Daarna kan ik gaan zagen en frezen en de latjes in het deurtje lijmen zodat ik er morgen (waarschijnlijk) mee verder kan. Dit deurtje is sneller gedaan, ik weet nu hoe ik het het handigste kan doen.

Dan komt er een busje aanrijden, hij heeft een pakketje bij. Sol wilde in de douche graag wat extra plankjes/bakjes om flessen en dergelijk in weg te zetten. Op internet vond ze een paal met plankjes. Een handig ding wat de montage betreft. Je hebt er geen gereedschap bij nodig. En de paal is met een veer zodat hij strak tussen de vloer en het plafond komt te staan zoals op de foto. Nee, niet onze badkamer, die is jaren 70 groen. Nog 5 jaar en het is weer in de mode zodat we heb moet op hoeven te knappen.

Als de paal in de douche op zijn plaats staat ga ik weer verder met hout. In de slaapkamer moest ik nog een make-up tafeltje maken. Het tafelblad is in wording, dus klaar is het nog zeker niet. 

Nog even dit. Ik krijg wel eens een mail of reactie dat er in de reacties geen foto’s geplaatst kunnen worden. Dat klopt, dat kan dus niet. Wil je ons een foto laten zien dan kun je die naar ons mailen op info@naargalicie.nl

15 reacties

 1. Hola,

  Gezellig zo’n dag met diverse verschillende klusjes. Op zich ieder voor zich niet veel werk lijkt het maar alles overziende lijkt het in ieder geval dat je veel gedaan hebt. Dat lezers zelf geen foto’s kunnen plaatsen bij hun reacties lijkt me prima. Dan heb je tenminste zelf in de hand wat er wel of niet op komt. Er zal maar iemand, zoals sommige “bekende” Nederlanders, zijn die iets te enthousiast met hun lichaam naar buiten willen treden. Nog heel even (tot maandag) jezelf inhouden en dan kan de rem er hopelijk af. Afvallen gaat dan ook weer vanzelf moet je maar denken.

  Houdoe

  • Hoi Rob,
   Dat ziet er heel gezellig uit,een hoge druk spuit is dan toch heel handig. Bij ons is de verwarmings monteur weer geweest dus dat kan er weer een jaartje tegen en je vader heeft weer het gemeente gras aan de voorkant gemaaid en daar ben ik heel blij mee zo ziet het er weer netjes uit. Gr. Ma

 2. Goedemorgen , weer druk geweest en met een prachtig succes ! Idd jammer dat je die “lek”strepen er niet helemaal af krijgt , maar als de plantjes mooi gaan groeien en bloeien valt het niet meer op !
  In je werkplaats kun je toch ook wel een vreselijke zooi maken , gelukkig moet je het zelf allemaal weer opruimen ! Maar…dat is ook het fijnste van een “werk”plaats lekker laten liggen en niet altijd gelijk alles opruimen , zodat je de volgende dag zo weer verder kunt.
  Leuk weer dat je ouders komen . De badkamer ziet er in elk geval al gastvrij uit !
  Fijne dag en hou je koest . 😉
  Groet . 😅👍👋

   • Haha , ja jullie badkamer is groen dat las ik .(Als vroeger de Batavus reclame , na een proefrit op een nieuwe fiets : ” Hebt U ook een groene ?”)
    Daarom dat deze (foto) er “gastvrij” uitziet , alvast voor de Maandag-gasten 🤣😅👍

 3. Mooi dat de muur al een stuk beter is geworden en met die plantjes aan de muur ziet het er echt Spaans en kleurrijk uit en als je zo bezig bent valt het lijnen best mee 😁🍀
  apropos het was maar een tip met die second hand shops ,goed lezen Rob ha..ha..
  Fijn weekend,
  José

 4. Gezellig die plantjes aan de muur wat voor bloemtje is of word het? Wat zal die kast mooi zijn als die helemaal klaar is. Een hele fijne dag nog.

 5. Wil je alle groen weg van die witte wand ? Neem een oude spons of lap , een emmertje met water en een hele goei scheut javel (chloor) ik gebruik de gele bussen die we in de carrefour kopen voor ongeveer een euro . Dop dan heel ruim het mengsel op de groene stukken ….normaal zou in een wip het vuil weg moeten zijn .
  Wij hadden hier 3 weken aan een stuk regen en onze buitenmuurtjes van de tuinomranding zien er ook zo uit , het is een immense oppervlakte , daarom neem ik dat ding (ken de naam niet) waar je normaal het onkruid in de tuin mee besproeit , een bus om op je rug te hangen en waar een staaf aanzit om druk in de bus te pompen , onze bus is voor 15 liter product , ik vul 2 derde met water en 1 derde met javel , sproei alle muren in en de volgende dag is alles weer proper .
  Succes !

  • Hallo Annie (al ik zo vrij mag zijn),

   Ik vind dat je PERFECT omschrijft wat voor “ding” je gebruikt om in de tuin te spuiten.
   Om nooit meer te vergeten dat is een drukspuit. Ik hoop dat Rob je tip ter harte neemt omdat ik weet dat hij zo’n “ding” heeft omdat wij dat vorige jaar uit Nederland voor hem meegenomen hebben.

   Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *