Een Na Laatste Dagelijkse Blogpost

De titel is bij gebrek aan een betere titel. Gistermiddag heb ik al wat aan schrikdraad moeten repareren bij ons in de wei. Het is allemaal van de buren, en ze hebben het in de wei gezet om een stukje wei koe loos te houden omdat we dat willen. Gistermiddag dus, heeft een koe de schrikdraad draad gebroken en is gekomen waar ik de koe niet hebben wil. Ik heb het gistermiddag allemaal gerepareerd maar toen ik thuis kwam van de middagdienst liep er weer een koe waar ik die niet wil hebben. De draad was weer stuk. Ik heb daarom een stuk schrikdraadkoord van ons gepakt en dat gespannen. Maar als ik de pastoor, het schrikdraad apparaat, aanzet, maakt het nagenoeg geen geluid. Zo’n apparaat moet een soort piep geluidje maken. Dat apparaat doet het dus (bijna) niet. Even later zie ik ook een koe die de wei uit loopt en een andere wei in gaat. Prima, maar dan doet daar de schrikdraad het ook niet. Ik laat Sol de buren bellen en die mogen die koe zelf vangen. Dat was gisteren

Vandaag blijven de koeien dus binnen staan. Waarschijnlijk omdat de beide schrikdraadapparaten een nieuwe accu nodig hebben. Ik denk ook niet dat de koeien het vandaag een groot probleem vinden om binnen te staan, het regent op het moment en het dondert en bliksemt.

Tijdens de siësta ben ik op de akker bezig geweest met nog wat plantjes. Xavier en Mary hebben voor ons uien en sperziebonen uit Ourense meegebracht. Die moeten dus de grond in. Als alles gepland is, ga ik de watervoorziening aansluiten en verder verlengen. Idee is natuurlijk dat we zelf zo min mogelijk hoeven te doen. Vorig jaar kregen de tomaten ook al water via een slang met druppelaars. Dat krijgen ze nu weer en omdat ik nog genoeg slang heb, leg ik ook een slang aan bij de uien en de spruitjes. Makkelijk, want nu hoef ik maar een kraan open te zetten en het water geven gaat vanzelf. 

Toen ik voor het blog een foto op de akker wilde gaan maken begon het weer te regenen. Geen foto dus van vandaag want ik heb geen zin om de regen in te gaan.  Veel meer vandaag niet te vertellen.

Jullie Verhalen door Ons Ma (Ineke) VERHALEN

10 reacties

 1. Hola,

  Volgens mij is het verhaal schrikdraad iets wat in het verleden al vaker voorgekomen is en dus nog steeds in het lesboek van de buren thuishoort. Wel leuk en fijn dat Xavier en Mary nog plantjes voor jullie mee gebracht hebben zodat de groentenkar ter zijner tijd weer rijkelijk gevult kan gaan worden.
  Het is wel een beetje raar weer de laatste tijd in Spanje je verwacht immers anders. Mochten jullie niet meer weten wat echt blauwe lucht is dan zou je gewoon deze kant op moeten komen.
  Ga binnenkort maar “rusten” en jullie tijd anders indelen nu de blogschrijver meer rust krijgt. Geniet ervan.

  Houdoe

 2. Een hele goede
  Pinkstermorgen ! (Hebben jullie niet , maar toch ! )
  Op ons vakantieadres echt weer zoals het moet zijn . Intussen , worden mijn planten gratis voorzien van weer veel te veel water , denk dat ze ondertussen na 1.5 week de potten uit zwemmen. Helaas je kunt niet alles hebben en zien wel als we terug komen.
  Wat een gedoe met dat schrikdraad , als ze het nu in een keer goed doen heb je er weinig omkijken naar en jullie zonder irritatie . Jammer dat ze niet wat correcter zijn .
  Je tomaten planten zijn al geweldig en de rest gaat ook vast lukken met die goede regen voorziening . Is wel ideaal.
  Heel veel sterkte en succes met het wegbrengen van de poesjes . Een stuk minder werk voor Sol maar , toch ook een beetje gemis . Zulke leuke lieve foto’s van ze. Dank je wel .
  Ineke een geweldige kraam had je zo te zien , was graag langs gekomen als we in de buurt geweest waren . Houd wel van dat soort markten , zo leuk. Fijn dat het ook nog succesvol was. Nu gauw door sparen voor de verdere reis naar Frean. Zal wel lukken denk ik .
  Groet . 🐄🐄🐈‍⬛🐈🍅🌶🫑🥕🍆🙈🤣🙋‍♀️🙋‍♂️👋

  • Hallo Antoinette,

   Maar goed, als de plante het ergste aan schade is heb je mazzel als ik zo af en toe de beelden zie. De poesjes zijn inmiddels in Lugo en zijn als het goed is ook al op de nieuwe adressen aangekomen. Al is de vrouw wat afspraken betreft niet betrouwbaar, als het om dieren gaat gaat haar blijk baar niets te ver. Dus met die katten zit het wel goed.

 3. Het blijft toch rommelen met dat schrikdraad van de buren waarom pakken ze het nu eens een keer echt goed aan en vernieuwen ze alles. Jullie zullen straks weer een goede gevulde vriezer gaan krijgen. Hopelijk gaat het goed komen met het wegbrengen van 2 poesjes weer wat minder werk dadelijk. Wat een gezellig verhaal Ineke en leuke foto’s erbij. Ik ga ook een verhaal schrijven.

  • Hallo Mieke,

   Het is iedere keer wat. Sanp het niet. Duur spul is het niet. Maar over een tijdje komt het goed. Ik ga apparaat kopen voor een andere reden en die dingen kunnen 25 kilometer beveiligen. Dan pak ik dat weitje elijk mee. Maken de koeien niest stuk en ontsnappen ze niet meer.

 4. Inderdaad Tieneke, je bent een echte crea Bea! 😊 goed bezig! Goed gevulde kraam! Wat zul je slecht afstand van iets kunnen doen. Leuk jouw verhaal. Met de foto’s, je hoeft je af te vragen op wie Rob lijkt! Denk ik maar zo. Succes met alles! Groetjes Otto & Joke

  • Hoi Otto en Joke,
   Met dat schrijven moet ik echt mij n best doen, dat heeft Rob van zijn vader. En Ton is ook heel handig, maar Rob zijn broer en ik zijn de crea’s wij zien het al klaar in onze hoofden. En je moet toch iets hé. Gr en nog veel lees plezier. Gr. Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *