Een Mooie Dag

Het belooft vandaag weer een mooie dag te worden. Dat maak ik in ieder geval op als ik het badkamer raam open doe, naar buiten kijk, de vogeltjes hoor en de frisse ochtendlucht opsnuif. Goed, bovenstaande klinkt misschien een beetje als in een boek van Dan Brown, het gaat nergens over, maar het is wel waar getuige de foto hieronder.

Op het werk gaat het ook allemaal voorspoedig. Alle koeien werken mee en gaan gemakkelijk naar de robot. Met koe 1203 wacht ik nog even tot het iets minder druk is bij de robot. Koeien hebben namelijk rangen en standen en dat laten ze soms merken ook! Koe 1203 delft meestal het onderspit. Maar als het rustiger is bij de robot, ga ik haar halen en stuur de andere koeien even opzij. 1203 mag eerst en als het over rangen en standen gaat, sta ik bovenaan en geen koe die nog in de buurt komt als ik er als een beveiliger bij de deur van een discotheek bij sta. Als ze de robot in stapt, hang ik de staart weer opzij en in de tepel die niet goed herkend wordt door de robot knijp ik even. De robot herkent daarop alle tepels in één keer. Dat is vast een hele opluchting voor koe 1203.

Tijdens de siësta werk ik nog wat aan het kastje van de buren, maar ook op de akker moet wat gedaan worden. Het verhoogde tuinbed moet geharkt worden zodat het klaar is om ingezaaid te worden met de dingen die Sol er in wil hebben. De knoflook die we in februari gepland hebben doet het als een speer. Het onkruid trouwens ook, daar moet ik dus ook wat aan doen. Volgens de buurman kan ik ook beter een keer wat water geven. Dat is misschien iets voor vanavond of morgenvroeg. Net als vorig jaar willen de buren graag een stuk van de akker gebruiken en of ik tijd heb om een stuk af te zetten wat zij kunnen gebruiken.

Als ik terugkom op het werk en ik al even bezig ben, zie ik een klein kalfje vrij rondlopen. Het staat overal een beetje te eten. Ze is slim, ze heeft een pin ergens uit gedrukt waardoor de een stuk hek wat omhoog kon drukken en zo onder het hek door kon lopen. Als ik haar, wat vrij rondlopen en rennen eindelijk te pakken heb, zet ik haar terug waar ze hoort en zorg ik er ook voor dat de pin die zij er uit drukte niet meer los kan tenzij je een kniptang hebt.

Verder in de middag nog wat extra schoonmaakwerkzaamheden. De iglo’s waar de pasgeboren kalfjes in komen zijn schoon en voorzien van vers stro. En ook de koelkast waar we de eerste moedermelk in bewaren heb ik maar eens schoongemaakt. De koelkast is nu weer wit van binnen en ruikt als een zwembad met te veel chloor.

18 reacties

 1. Hoi 6,
  Zo te horen had je vandaag een makkie, het liep allemaal van een lei je dakje. En dan ook nog mooi weer, dat was het hier ook maar ‘morgens koud. Ik was naar Prinsenbeek gefietst en had echt mijn handschoenen nodig maar verder op de dag was het heerlijk. Morgen wordt het weer minder. Maar wat we gehad hebben hebben we gehad. Gr. Ms

 2. Hola,

  En dan beginnen met een mooie impressie van de eerste indrukken vandaag en zeggen dat “het nergens op slaat”. Ik zou gewoon zeggen “dat is pas echt genieten” om zo de dag te kunnen beginnen en dat dan zo te waarderen.
  Op het werk gaat het ook meteen voorspoedig als ik zo lees en heb je speciale zorgen voor 1203, die dat zeker op prijs steld denk ik zo, en de overige dames die verdompt goed weten wie dat mannetje is die de dienst uitmaakt en bewaakt. Je word welliswaar verderop de dag op de proef gesteld door een kalfje die denkt slimmer te zijn dan jij maar ook die kent haar plaats nu ook weer.
  Ook de behuizing van de kalfjes weer spick en span evenals een bewaarruimte voor de moedermelk. Hoe clain wil je het allemaal hebben.
  Ga je net als vorig jaar landbouwgrond nu ook verpachten aan de buren?

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   ZO bedoelde ik dat ook helemaal niet. Maar goed. Maakt ook niet uit. Nee, dat stukje akker gaan ze gebruiken, dat dat deze ze afgelopen jaar ook. Hoeven ze niet vor te betalen. Voordeel is voor ons dat we het niet schoon hoeven te houden. Onkruid wieden doen ze natuurlijk zelf.

 3. Geweldig als de dag zó mooi begint! Alle activiteiten lopen gesmeerd, alle koeien werken mee, dan is het leven super goed. Lente is goed aanwezig. Precies wat je moeder zegt, het blijft maar frisjes in het Hollandse. Daar gaan we wat aan doen, we starten onze Spanje trip vandaag! En bij voorbaat genieten we al volop. Langzaam aan afzakken door Frankrijk heen. We hebben geen haast. Saludos 👋🤗

 4. Goedenmorgen !!!!
  Het slaat wel degelijk ergens op hoor de start van deze blog. Heerlijk genieten en er zeker even bij stil staan in welke bevoorrechte positie jij je bevindt ! Wil je het nog mooier hebben ; die achtergrond geluiden , dat vergezicht en…de opkomende zon die een fijne nieuwe dag aan kondigd !!!!! Door velen wordt je erom benijdt denk ik. Die wakker worden met een grauwe lucht en elke dag in de file staan (in de regen die eigenlijk hier moet vallen) . Bewijst ook maar weer hoe goed jullie , en onze, keuze is geweest . Puur genieten ! Wat een mooi en slim kalfje , die wou de wijde wereld in.
  Fijne dag weer als gisteren !
  Groet. 👊👍🙃🤣🙋‍♀️🙋👋

  • Goedemorgen, Iedere morgen is het mijn eerste werk bij de koffie je verhaaltje lezen. Ik woon zelf ook in Spanje, niet zo wijds als jullie maar begrijpt wel wat je bedoelt. We hebben het getroffen dat we hier mogen wonen.
   Groetjes Paula

  • HAllo Antoinette,

   hahahah…. ja, het slaat ook wel ergens op. Wij zijn super blij dat we de keuze gamaakt hebben. We komen wel eens wat tegen waarbij we denken, was het maar zo net als in NL. Maar we willen niet meer terug.

 5. Prachtige foto’s en heerlijk weer dat wordt genieten , en koe 1203 wordt nog eens je beste vriendin jij weet precies wat ze nodig heeft🥹
  José

 6. Dat prachtige ochtendgloren, geweldig. Ik zie het ook iedere morgen en in de avond een lucht die donker is van het rood. Ik vroeg mij af hoe hoog de temperaturen nu bij jullie zijn. Zal toch wel wat verschillen met die van deze omgeving. Inderdaad 1 moet de baas zijn en luisteren zullen jullie zo niet dan wordt er niet meer gemolken, toch. Huren de buurtjes dat stuk grond omdat ze zelf niet genoeg grond hebben of omdat ze meer willen planten voor de winter? Fijne dag verder tot morgen

  • Hallo LAdy Wieser,

   Bij ons is het vandaag 21 graden geweest volgens mijn weerstation. Nee, de buren huren dat stuk niet van ons. Ze huren we de stal en de weilanden. Het stukje akker gebruiken ze, dat deden ze afgelopen jaar ook. Onze akker is veel te groot voor ons twee. En als zij wat weg zetten op een stuk, dan hoeven wij het niet te onderhouden. Waarom ze meer willen dan dat ze al heben weet ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *