Een Grote Groene Tractor

Ik kan het even niet na laten. Ik ben zeer verheugd dat het een vrouw in een grote tractor gelukt is in man klein te krijgen die in ‘regerend wereld hagedissen’ gelooft en bijna ejaculeert als hij een foto van Poetin ziet. Of je het eens bent met de ideeën van de BBB is een tweede. Caroline gefeliciteerd!

En dan nu over tot de orde van de dag.

Als ik aankom op mijn werk en me om ga kleden, zie ik een alarmmelding op de robot staan. Gewoon op OK klikken is me verteld, dus dat doe ik dan maar. Ik maak wel even een foto van de melding. Als ik omgekleed ben en de melk voor het kalfje dat gisteren is geborgen klaar wil gaan maken blijkt er geen water uit de kraan te komen. Ook uit de andere kranen komt geen water. Die alarmmelding op de robot zal dan vast iets te maken hebben met het water.

Als ik in de stal kijk is het voor de ingang van de robot een drukte van jewelste. Ik stuur Pablo een bericht dat er nergens water is. Hij komt eraan laat hij weten. Dan beginnen de honden te blaffen. Normaal doen ze dat richting de weg, maar nu richting de wei achter de stal. Ik ga kijken wat er gaande is en dan zie ik mamma koe met een kersverse dochter richting de stal lopen. Mee komt Pablo aan, hij verteld dat het water weer in orde is. Ik vertel dat er werk aan de winkel is wat er staat net een vers kalfje in de stal.

We gaan het kalfje weg halen uit de stal. Ik weet het, het is zielig dat het kalfje en moeder niet wat langer bij elkaar mogen blijven. Reden dat het gedaan wordt is dat het a) veiliger is voor het kalfje. Hier lopen namelijk meer gevaarlijke dieren dan in Nederland en b) zo is er controle over wat het kalfje drinkt. Of de voors en tegen tegen elkaar opwegen laat ik in het midden.

Omdat het zo druk is bij de robot en koeien die gemolken willen worden loopt de rest van de dag een beetje in de soep. Als die robot het niet doet is het net als code geen in Nederland en de NS. ‘s avond zijn de problemen nog niet opgelost, morgen is de dienstregeling weer normaal, zal ik maar zeggen. Morgen heb ik overigens weekend en zaterdagmiddag ook.

12 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Nou je ben weer druk bezig geweest. Wij ook we zijn uit eten geweest met Cees en Clemie in Sprundel (Heel lekker) het restaurant het heette DE PASTORIE. Dus lekker dichtbij. Gr. Ma

 2. Hola,

  Hoe je ook over de verkiezingsuitslag denkt maakt niet uit de democratie heeft in ieder geval zijn werk weer gedaan (kan niet ieder land zeggen) en kan de spagethi vorming door de diverse partijen beginnen. Zal nog niet meevallen met zoveel verschillende partijen met allemaal hun eigen belangen.
  Ik zeg altijd maar ” ieder volk krijgt wat het verdiend” en dit was dus waar we het voorlopig mee moeten doen weer. Straks voor de 1-e kamer in ieder geval 4 jaar.
  Weer een enerverende dag met wederom nieuw leven en storingen. Nog even en dan los je die ook weer zelfstandig op.Wij zijn vanavond met C&C in Sprundel bij restaurant “De Pastorie” uit eten geweest. Heerlijk vooral de meevaller van de rekening omdat wij van jullie en Billy en Regina nog een aardige bon hadden overgehouden van ons 55 jarig huwelijk. Dus ook jullie nogmaals bedankt het was heerlijk en gezellig.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja het was even een drukke dag. Opa maakt zich ook nog zorgen omdat ik ook nog wat in de regen had gewerkt. Ik denk dat die zoch zorgen maakt dat ik misschien weer weg ben als ik nat wordt of zo. Gekke is wel dat niemand tegen mij zegt blij te zijn. Dat horen we namelijk allemaal van de buren.

 3. Hola Rob,
  Dat FvD niet zou gaan winnen was natuurlijk te voorzien. Deze partij en vooral zijn leider zijn jarenlang gedemoniseerd. In de 1e kamer zijn ze er niet echt op achteruit gegaan. Ze hadden 1 zetel want al die andere zetels waren geroofd door Henk Otten, Wybren van Haga, JA21 en nog wat lieden. En ze krijgen er nu 2 geloof ik. De BBB heeft een mooie overwinning behaald. Maar Rutte, Kaag en die stikstof-minister hebben nu al gezegd dat ze doorgaan met hun desastreuze beleid. Dat kunnen ze wat de 1e kamer betreft alleen maar met GL/PvdA. Dan zou BBB buiten de boot vallen. En als BBB wel samen zou gaan met de VVD, verraden ze hun achterban. FvD was trouwens mordicus tegen dat z.g. stikstof-verhaal. Er bestaat geen stikstofcrisis vlgs hen. Caroline van der Plas denkt dat er wel een stikstofcrisis bestaat. Ze wil dus wat schaven aan de uitvoering. Dat is alles. We gaan het zien.
  Is er ook stikstof in Spanje? Ik heb er niets over gelezen.
  Jij hebt het maar druk met je koetjes. En wat worden er veel geboren!
  Buen finde!

  • Hallo Marian,

   PvdA en GL, mij een beetje te klef. Als ik jou was zou ik eens gaan informeren waar je stempapieren zijn gebleven. Ik heb zo maar het vermoede dat we binnen niet al te lange tijd weer kunnen gaan stemmen. Onze politike voorkeuren liggen mijlen ver uit elkaar, maar ook jij in een uithoek van Spanje moet kunnen stemmen. Ik zou iig willen weten wat er fout is gegaan deze keer om het een volgende keer te voorkomen.

   Ik denk dat er in Spanje ook stikstof is. Maar ik denk ook dat er in verhouding in Nederland veel meer boeren en groter zijn dan hier. Dus zal het effect misschien kleiner zijn. Geen idee, niet echt verstand van.

   Die kalfjes, echt leuk. Maar melkgecen is wel lastig als een diertje van 30 kilo (?) zich gedraagt als een aardappelzak als je er een tut in stopt.

   Jullie ook een prettig weekend.

 4. Goedemorgen . Wat een gedoe als de watertoevoer stagneert . Kun je weer eens zien hoe belangrijk water is .
  Wat leuk hè al die kalfjes , wel extra druk met voeren natuurlijk .
  Ga nu lekker genieten van je welverdiende weekend ! Nu druk met je eigen perceel om het glad en (een beetje) steen vrij te krijgen . Een hele klus voor je . Je weet waarvoor je het doet en dat scheelt !
  Idd hier ook niet zo politiek georiënteerd maar , prachtig het resultaat . Ze STAAT ervoor. Afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen .
  Groet. 👍👊🤗🙋‍♀️🙋👋🐄

 5. Hoi Rob, wellicht ben ik de enige maar over het stemgebeuren laat ik mij verder niet uit. Heb ook niet gestemd, ik denk dat ik daar al te lang voor uit Nederland weg ben. Zo lief dat super kleine kalfje dat zo achter de moeder aanloopt, prachtig om te zien. Hoeveel denk je dat er nog geboren gaan worden? En wat was nou de reden dat er geen water was? Fijne dag en tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Waarom er geen water was weet ik niet. Heeft Pablo niet meer verteld en ik heb het niet meer gevraagt.

   Er staan voor komende week nog 3 of 4 koeien op de lijst om te bevallen. In het totaal lopen er 15 zwangere koeien, maar wanneer die uitgerekend zijn weet ik niet.

 6. Nu je hebt wel een dag gehad waar wat gebeurd is, een robot die niet werkt, geen water en een geboren kalfje buiten in de wei. Gelukkig heeft Pablo weer gezorgd dat er water is en je je werk weer kon doen maar je zal het denk ik wel willen weten waarom dit allemaal gebeurde en hoe jij het kan oplossen. In ieder geval een heel fijn weekend

 7. Topfoto Rob, wat een schatje. Zo mooi vastgelegd. Meer kleintjes in aantocht. Het is genieten nu je ook er ook een heuse boer in je naar boven komt. Pablo mag in zijn handen knijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *