Een Groot Leugen!

We moeten wat bekennen. Dat wat ik de laatste dagen allemaal heb geschreven is allemaal een beetje bij elkaar gelogen. Gisteren hadden we een lekkage en we stonden om half 3 op, ook zijn we een eindje gaan rijden. En de foto aan de kust heb ik ook gisteren gemaakt. Maar dat was wel ergens aan de kust in Spaans Baskenland. Ook het logeerbed wat ik pas gemaakt heb voor de familie van Sol die misschien met oud en nieuw komen, heb ik in September gemaakt. Ook het afgelopen tegelwerk heb ik niet gisteren en eergisteren gedaan, maar al eerder. Het filmpje van Terra van gisteren, die overigens niet zwanger is voor zover wij weten, ze is pas 4 maanden oud, heb ik vorige week gemaakt. De foto van de kerststal van Xavier heb ik ook op een eerdere dag gemaakt. Een groot leugen dus. Maar dat was voor een reden. 

Gisteren zijn we namelijk richting Nederland vertrokken voor het 55 jarig huwelijk van mijn ouders en om Kerst te vieren. De enige wat wist is mijn vader en mijn broer. Mijn moeder mocht het niet weten en daarom jullie ook niet. Stel dat iemand in een reactie wat zou zeggen dan is de verrassing weg. 

Maar, al heb ik alles de afgelopen dagen verzonnen om dagen in elkaar te knutselen voor het blog, alles wat ik geschreven heb hebben we wel gedaan. 

Goed, even terug naar gisteren. We stonden om half 3 op, het regende verschrikkelijk en we hebben een lekkage die ik bij thuiskomst moet repareren. Om 3u45, de stand van de regenmeter van gisteren als code voor mijn vader, zijn we vertrokken richting Bordeaux waar we een overnachting hebben gehad. Onderweg zag ik op de snelweg richting Frankrijk de zee in Spaans Baskenland. Omdat het nog vroeg was zijn we de snelweg afgegaan en hebben even een kijkje genomen in het stadje. We deden een kleine toer met de auto en vervolgde daarna de weg naar Bordeaux waar we rond rond half 4 in de middag aankwamen.

Vandaag stonden we weer om half 3 op en vertrokken nog iets eerder dan gisteren om de weg te vervolgen naar Etten-Leur, waar we rond 4 uur in de middag aankwamen. De verrassing voor mijn moeder was groot. 

Morgen, de 22ste zijn ze 55 jaar getrouwd en gaan we uit eten. Ook moet ik nieuwe radiatoren voor in huis gaan ophalen. Ook die heb ik een tijd terug al besteld en betaald. Die gaan in de aanhanger, de we mee hebben, mee terug. Vlakke radiatoren zijn hier in Nederland namelijk veel goedkoper.

Vandaag even geen tijd om te reageren als jullie het niet erg vinden.

@Antoinnette, nou snap je mijn opmerking denk ik wel he 😉

30 reacties

 1. Hola,

  Natuurlijk zijn we blij dat ze er zijn en een aantal dagen met ons doorbrengen. Maar persoonlijk ben ik vooral blij dat ik ruim 6,5 maand me in allerlei bochten soms moets wringen om het geheim te houden voor Ineke. O.a. het opsturen van een kerstpakket moest verdoezeld worden dus is dat pakket sinds enkele weken in de garage van buren beland. En Ineke maar vragen “heb je al iets gehoord of het pakket aangekomen is?”
  Soms heb ik net als Rob in mijn reacties hier en daar code boodschappen gegeven.
  Groeten aan alle bloglezers en ik mag voortaan gelukkig weer eerlijk zijn.

  Houdoe

  • Hallo “pa”,

   Van harte gefeliciteerd met uw 55-jarig huwelijksjubileum, veel plezier met Rob en Sol en geniet van de dag!

   Groetjes Corry

  • Haha een hele goede morgen in het brrr. koude Nederland !
   Allereerst Van Harte Proficiat met deze mijlpaal voor je Ouders , dat ze nog heel lang samen mogen blijven genietend van het leven.
   De leugens zij jou ,Rob ,voor deze keer vergeven . Leugentjes om bestwil mag altijd vinden wij.
   Ga lekker genieten samen. Ga niet te veel spullen mee nemen uit Nederland , dan wordt de bus + aanhanger te zwaar en kom je “de bulten” op de terugweg niet op.
   Voor vandaag EXTRA FIJNE DAG !
   Groet . 🙋‍♂️🙋‍♀️🍾🥂💞🎊🎉

 2. Hoi allemaal,
  Wat een verrassing, ik had de hoop al opgegeven maar de verrassing is groot dat Rob en Sol voor de deur stonden we hebben het nodige bij te kletsen. Gr. Ma

  • Hallo Ma Ineke,

   U ook van harte gefeliciteerd met uw 55-jarig huwelijksjubileum! Heel veel plezier. En het grootste kado wat jullie hebben gehad was vast wel het onverwachte bezoek van Rob en Sol.

   Groetjes Corry

  • Van harte gefeliciteerd voor het huwlijkspaar dat er nog vele mooie jaren mogen volgen.
   Fijne dagen en een mooi en gezond 2023 !

 3. Van harte proficiat !! Wat een mooie verrassing dat Rob en Sol zomaar voor de deur stonden, goed geheim gehouden. Ik wens jullie allemaal heel veel plezier morgen, een zalig Kerstfeest en een spetterend 2023. Groetjes uit Zuid Spanje 😘😘

 4. Hey Rob ik sluit me bij de rest aan
  Geniet er van naar hart klussen in spanje
  Jullie twee hebben dit zeker verdiend
  Verder fijne feestdagen voor jullie en alle blog bezoekers

  Groten uit curacao dus geen Montefrio meer thuisbasis is verplaatst

 5. Gefeliciteerd met en aan je ouders.
  Ik vond het al vreemd dat je nog steeds aan het klussen was terwijl je weg zou gaan. Nu is het duidelijk
  Groetjes Carla

 6. Wat een mooi kerstcadeau voor je ouders dat jullie opeens voor de deur stonden en nu heerlijk genieten samen van deze dagen , Pa en Ma Hartelijk Gefeliciteerd met deze mijlpaal en nog vele mooie jaren samen in goeie gezondheid genieten🍀
  José

 7. Tjonge wat een verhaal!
  Tja, een leugentje om bestwil valt soms niet mee: als mijn man een verrassing nog niet wil vertellen (zo kun je het ook noemen ;-)), heb ik ondertussen de gave om er naar te vragen of daar te lopen waar hij juist niet wil dat ik loop 😉
  Beste (schoon)ouders van Rob en Sol: van harte gefeliciteerd met jullie prachtige jubileum! Wat een mooi cijfer 55!
  Jullie allen een fijne tijd om gezellig alles te vieren 😉
  En natuurlijk de beste wensen voor 2023.
  Zo ik ook hierboven al las: let op dat jullie nog wel heuvels op kunnen rijden als jullie naar huis rijden 😉
  PS: zorgen de buren voor de katjes?

 8. Geweldig!
  Ik wens jullie allemaal geweldige feestdagen toe, en een fijn jubileum.
  Rob als “kerstkind “terug, samen met Sol, wat een prachtig gebaar.
  Trouwens, in deze tijd waarin de ene leugen struikelt over de andere en (bij een leugen hoort een ontkenning ) ,vind ik dit meer een verrassing, een kerstcadeau

 9. Pa en Ma van Rob, van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag. Geniet er samen van met Rob en Sol.
  Een prachtige kerstverrassing toch? Feliz Navidad y Prospero Año Nuevo.

 10. Een geslaagde verrassing voor ma Ineke, een gezellige reunie in NL met de kerst. Knap om de verrassing zo geheim te houden!!! Geniet ze.

  Verijzeld bos in een benard seizoen (in NL zeker)
  Toch klimt de zon en gaan de dagen lengen
  Straks barst weer leven los in blad en bloem
  Moge ’t nieuwe jaar ons nieuwe kansen brengen

  J.I.S. Zonneveld.

  Ik zie uit naar de dagelijkse blog in het nieuwe jaar!

 11. Heel hartelijk gefeliciteerd, dat doet zo goed te lezen, hoe fijn jullie met elkaar ( en ons lezers) omgaan! Heel fijne dagen gewenst en alles goeds voor 2023

 12. Goede dag Rob en Sol,
  Wat ben jij, Rob, een goede misleider. 🤣🤣 Niks doorgehad. Wat een schitterende verrassing voor je moeder. Eerst Tonny en Ineke natuurlijk van hart gefeliciteerd met jullie 55 jarig huwelijk. Zeker een gezellig etentje met elkaar waard. Verder een gezellige tijd in Nederland. Hele fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2023. Groeten uit Den Helder. 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

 13. Allereerst Ton en Ineke van harte gefeliciteerd met jullie 55ste trouwdag en nog heel veel gelukkige maar vooral gezonde jaren samen. Dit soort leugentjes is toegestaan hoor en worden door ons allen jullie vergeven. En wat een verrassing voor je moeder die van niets wist. Hier komen onze dochter en schoonzoon voor de kerst, Sinds 3 jaar zijn ze niet hier in Spanje geweest vanwege de corona. Wij zijn vorig jaar met ons 50 jarig huwelijk naar Nederland gereden om het samen met hun te vieren in een huisje van Centerparcs. De reis van jullie Rob en Sol is goed verlopen, geniet allen van deze komende dagen en voor later een hele goede reis terug naar Freán.
  Feliz Navidad y Prospero Año Nuevo.

 14. Van Harte Gefeliciteerd “Pa en Ma” zoals jullie je zelf altijd noemen in dit blog.
  Fijne dagen met elkaar.
  En natuurlijk iedereen fijne Feestdagen toegewenst.

 15. Ante todo muchas felicidades a los padres de Rob por su 55 aniversario, no todos los días se cumplen. Me alegro mucho que lo podáis celebrar juntos.
  Tengo un secreto que contar. Como vecino que vive a 1,5 km ya lo sabía hace más de un mes, pero no podía decir nada. Jajaja.
  Que disfrutéis mucho estos días juntos.
  Saludos.

 16. Gewel🥂🥂dig wat een prachtige verrassing!! Van harte gefeliciteerd met je (schoon )ouders Rob en Sol. Wat zullen jullie het gezellig hebben tijdens het diner en dagen erna. Goede smoes die jullie vergeven wordt! Hele plezierige kerstdagen en daarna weer veilig naar Fréan terug! Wat enig dat jullie buren Xavier e Mary ook reageren. Jullie zullen hen ook in het complot hebben betrokken? Een oogje in het zeil houden, kan natuurlijk nooit kwaad. En op de katjes letten?
  Veel plezier en allemaal gefeliciteerd. Feliz Navidad ! 👏🎅🥂🍾

 17. Een leugentje om best wil mag zeker voor het doel waarvoor , Leuko je ouders te kunnen verrassen wij hebben 3 kinderen 2 ontvallen en 1 komtniet thuis . Waren 19 dec 45 jaar getrouwd , zijn gaan eten met trouwe vrienden ,was toch ook gezellig en vertrouwd . Overwinteren nu in Benidorm voor de 10 en laatste maal . Houdt je ouders in ere , zolang je kunt . Verder een goede tijd in Holland en een behouden terugreis . Sterkte met de rest van je verbouwing . Groetjes Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *