Drie Maanden Geleden

Drie maanden geleden was het nog november. Dat was ook het moment dat we in Chantada waren en de bloedbank bus ook. Vandaag waren wij weer in Chantada en daar bleek de bus ook weer te staan. Omdat ik nu in het donorsysteem sta, daar ook een pasje van heb, heb ik mij weer bij de bus gemeld met de vraag of ik weer mag doneren. Met mijn donor pasje bij de hand was dat zo bekeken en ik mocht weer doneren. Na het invullen van de graven lijst en een kleine 20 minuten op een bed te hebben gelegen, ging ik met wat minder bloed de bus uit dan ik er in kwam, wel kreeg ik weer een broodje kaas en een flesje water met een aardigheidje mee voor ik de bus verliet. 

Drie maanden geleden was het nog november. Dat was ook het moment dat we mochten stemmen. Er zou van alles gaan veranderen, zo beloofde ze. Voor sommigen deed de uitslag de aarde even beven, niet alleen voor Geert Wilders zelf, maar ook voor een hoop die niet op hem gestemd hebben. Het politieke landschap was als door een aardbeving getroffen. Maar nu, drie maanden later, blijkt de persoon, waarvan vele in de media en daarbuiten een hoge pet op hebben (gehad) als een gaskraan in Groningen! Gaat ie dicht, of toch open, of misschien toch wel weer niet iets van het voorgaande? Pietertje O zit nu met hoofdpijn thuis en laat het politieke landschap, wat hij zo graag wil veranderen als door een aardbeving, getroffen achter! 

Zeker, de toeslagen affaire heeft hij, samen met Renske Leijten, aan het licht gebracht. Maar ook bij de belastingdienst zijn veranderingen die nodig zijn nog niet doorgedrongen. We kregen namelijk een blauwe brief, met de melding dat we geëmigreerd zijn naar een ander land, en dus gaat de belastingdienst ervan uit dat we ons pensioen al (frauduleus) aan het opmaken zijn. Of we even willen bewijzen dat dat niet zo is, anders….. betalen!

Deze week dan. Afgelopen zondag komt Xavier op mijn werk langs om de frees te halen. Die heeft hij nodig om zijn akker al klaar te maken en ook gaat hij onze tuin in wording een behandeling geven. Als de frees achter de tractor hangt, krijg ik ook nog een doos sinaasappelen en citroenen. Nou, lekker! Die komen wel op. Even voor dat mijn siësta er op zit , is Xavier aan de gang in de tuin. Alles ligt er weer netjes bij. Ik heb er geen foto van omdat het weer het op het moment van schrijven het niet toelaat naar buiten te gaan, het is K weer.

Dinsdag, als ik op het werk net aan de koffie zit, stuurt Sol een bericht dat er hier ook campers rond rijden. Gelijk daarna komt het bericht dat de camper is gestopt en dat er een man uit stapt. De man heeft citroenen van eigen kweek bij voor ons en heeft die meegekregen van zijn vrouw, die het blog leest. Wikke, en zijn vrouw zijn op zoek naar verkoeling, ze wonen nu al jaren in Extremadura, en daar zijn de temperaten extreem in de zomer en eigenlijk nu al. Omdat ze het blog volgen, weten ze ook van de makelaar die ons geholpen heeft. Wikke, die alleen op rondreis door Galicië is, wil graag wat meer weten. Als ik thuis ben van werk eten we eerst wat en daarna gaan Wikke en ik even onze stukken grond bekijken die we willen verkopen. Als eerste het stuk bos (?) bovenop de berg. Maar dat blijkt niet geschikt voor wat zij willen. Ook de andere stukken blijken niet iets te zijn waar zij iets mee kunnen. Als we terug zijn, belt Sol met de makelaar om te vragen of ze ook stukken grond, zonder bebouwing en minimaal een hectare in de aanbieding heeft. Ze begint op te noemen wat ze allemaal heeft, maar de vraag is; grond zonder bebouwing en minimaal 1 ha. Soms… snap ik die makelaar niet, aadrige vrouw, maar als je om iets vraagt krijg je nooit het juiste antwoord. Nee, hebben we niet, is ook een antwoord. 

Even later, als we Wikke ook een nummer van een andere makelaar hebben gegeven en we ook onze nummer uit hebben gewisseld, vertrekt Wikke weer. (mevrouw, bedankt voor de citroenen)

Voor iedereen die zich nu afvraagt “Wat moeten die met al die citroenen?” Nou die gebruiken we eigenlijk best veel. Voor de thee, over de sla en de citroentaart natuurlijk. Bij ons gaan er per jaar meer citroenen door heen dan appels en peren…. ook lekker overigens.

Omdat het vandaag tijdens mijn vrije dag K weer is, is dat ook een mooie gelegenheid niet zo heel veel te doen. Dat mag ook niet van de vrouw in de bloedbank bus. Maar een beetje opruimen kan natuurlijk wel. De logeerkamer begon weer iets te veel op een soort magazijn te lijken. Niet nodig? dan zet hier maar even weg. Tijd om de logeerkamer maar eens op te ruimen en de spullen weg te zetten waar ze thuis horen. Het is er weer netjes 🙂

Tussen de bedrijven door heb ik ook nog aan de foto gewerkt waarvoor ik vorige week een aantal nachten foto’s heb gemaakt met de telescoop. De van SH2 263 of te wel de Raspberry Nebula, in goed Nederlands is dat dan de Framboos Nevel. Ook heb ik nog wat tijd gehad de afgelopen weken om 2 andere nevels opnieuw te bewerken, te weten NGC 281 Pacman Nebula en IC 443 Jellyfish Nebula.

SH2-263 Raspberry Nebula
NGC281_Pacman Nebula
IC 443_Jellyfish Nebula

Alle andere nachtfoto’s zijn hier te vinden

18 reacties

  • Hola,

   Prachtig dat je weer bloed kon en mocht geven is altijd fijn en dan ververst de ret vanzelf.
   Jammer dat jullie het niet samen kunnen doen want dat hadden jullie een gratis lunch.
   Dat van dat pensioen snap ik niet helemaal. Of gaat het over de a.o.w.?
   Maar met de belastingdienst weet je het natuurlijk niet zeker. Dus opletten.
   Wat de politiek betreft is het altijd maar weer afwachten al weet je nu al vanaf november wie het echte “slachtoffer” is namelijk Wilders. Wat er ook gebeurt of uitkomt het ligt volgens hem toch altijd aan een ander. Eigenlijk wel zielig dat je altijd slachtoffer bent.
   Leuk dat jullie onverwacht bezoek kregen en dat jullie wellicht iets kunnen betekenen voor hen.
   Wat het opruimen van de logeerkamer betreft is typisch iets voor slecht weer en je weet natuurlijk maar nooit of er toevallig mensen komen die ook nog willen slapen.
   Foto’s zijn ook weer indrukwekkend.
   Wij zijn vanmiddag onaangekondigd bij Jan en Jeanne op de koffie geweest omdat het toevallig droog was. Ook weer gezellig.

   Houdoe

   • Mooie indrukwekkende foto’s om zo het heelal in te kijken wat je vanaf hier onmogelijk kunt zien, prachtig.
    Als je zoveel citroenen cadeau krijgt kun je ze uitpersen en het sap in ijsblokjes dozen invriezen heb je altijd een lekker fris voorraadje voor drank en gerechten ,
    maar ik denk dat jullie 2 daar al aan gedacht hebben😁👍, jammer dat het zo moeilijk moet gaan met de grondstukken en die makelaar 🤷‍♀️🤷‍♀️
    Succes met alles,
    José

    • Hallo José,

     Ja met al die licht vervuiling is het bijna ommpogelijk nog sterren te zien. Gelukkig hebben we er hier niet zoveel last van en dat komt het fotograferen met de telescoop ook ten goede.
     Die citroenen gaan bij ons heel snel. Vooral Sol gebruikt die erg veel. Normaal kopen we een netje per week of zo. Dus citroenijsblokjes zit er niet in.

   • Hoi Pa,

    Nee dat gaat niet over de AOW, het gaat over het pensioen. Wat ik vervelend vindt is dat ik, net als de toeslagen ouders, moet bewijzen dat ik niets verkeerd doe. Nou is dat niet zo moeilijk, want de gegevens die ze willen heb ik al 2,5 jaar in huis.

 1. Hoi Rob en Sol,
  Ik heb net de foto’s van het heelal zitten te bekijken en ze zijn echt schitterend, de kleuren zijn zo mooi. Dan zie je dat ze een verbinding hebben met allerlei mineralen, Heel erg mooi. En lekker dat jou land ook weer in orden wordt gemaakt. Nou citroenen en sinaasappelen die kom je voorlopig niet te kort. Vandaag was het hier even droog en zijn we naar Jeanne gefietst, jullie hebben natuurlijk de groetjes. Gr. Ma

 2. Jee Rob, mooie foto’s hoor , kan me voorstellen dat je het een leuke hobby vind……..en ook handig als Vladimir of andere wat de lucht in schieten waar je maar beter onder de grond kunt gaan verblijven. Goed weekend en hartelijke groet

 3. Heerlijk dat fruit wat jullie weer hebben gekregen allemaal vitamientjes. Leuk om weer visite te krijgen van een bloglezer. En je tuin word ook weer klaar gemaakt om te planten het kan niet op. En natuurlijk weer die prachtige foto’s van ons heelal. Wij kijken ook regelmatig gewoon naar boven naar de sterrenhemel want het is vaak erg helder. En ook nog een donatie gedaan met een gratis lunchpakketje haha. Fijn weekend

 4. Hi Rob, ik dacht vanmiddag al, kennen we dit verhaal niet! Maar je merkte het zelf al! Wat een schitterende foto’s! Die Galaxy en nog wat, vind ik geweldig! Wel een hele stellage als je alles hebt opgezet. Ik hoorde zo mooi de vogels al fluiten. Het wordt wel weer mooi weer! Een half litertje bloed meer of minder kan geen kwaad. Dat doe je goed, wordt gelijk weer aangevuld met de juiste vitamines. Heerlijk. Goed weekend verder, al zal er wel gewerkt moeten worden! In het Brabantse en Limburgse en elders in Nederland, storten veel mensen zich in het carnaval gebeuren of zijn er al volop mee bezig! We zien het op afstand! Groeten Otto en Joke

  • Hoi Joke en Otto,

   haha… nee ik had het zelf niet in de gaten dat ik de verkeerde link stuurde, dat was Aad. Die mailde mij. Vers bloed altijd mooi voor me zelf en ik heb al weer bericht gekregen dat ze er blij mee zijn.

 5. Die blauwe envelop ging zeker over de conserverende aanslag? Je zult intussen wel begrepen hebben dat je maximaal 10 jaar niets hoeft te betalen. Daarna kun je kwijtschelding aanvragen. Ikzelf heb nooit een conserverende aanslag gekregen. Misschien omdat ik al gepensioneerd ben? Trouwens, hebben jullie je bijverzekerd voor de AOW? Als je niet meer in NL woont verlies je voor elk jaar 2% van je toekomstige AOW.
  Prachtige foto´s weer. Echt in drukwekkend.

  • Hasllo Marian,

   Ja klopt, gaat over de conserverende waarde. Dat heb ik al een keer opgegeven toen ik het M formulier invulde. Nu moet ik dus bewijs leveren. Nee voor de AOW zijn wij niet bij verzekerd. Die kosten zijn meer per jaar dan dat je er straks per jaar aan over gaat houden. Meet dat de offerte was dat ik voor mij 5300 euro per jaar moest gaan betalen. Straks met Pensieon van hier en Nederland puls de AOW, dan denk ik dat we niet te klagen hebben.

 6. Hoihoi , nou dat heb je weer keurig gedaag voor je medemens . Helaas mag ik niet merr na 88 keer . Als je de 70 passeert is het afgelopen . Heel jammer , ik voelde mij de week erna altijd heel aktief .
  Wat een geweldige foto’s van ons heelal , dat het zo kleurig is heb je hier , met je benen op de grond , geen idee van .
  Dank voor het delen en de fijne uitgebreide blog . Was weer een verrassing !
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️👊👍😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *