Dokter Pol in de Verenigde Staten, de geboren Fries, wie kent hem niet? Op de meest waanzinnige manieren laat hij dieren ter wereld komen. Soms ook dood en dan is het meestal om de moeder te redden. Gisteren was er een veearts op het werk. Dat was omdat ik aan Pablo had aangegeven dat er een zwangere koe is met een uier die strak staat en een andere kleur heeft dan de andere uiers. Gelukkig is er niets met de uier en de koe. Wel laat Pablo de veearts nog naar een andere zwangere koe kijken. Die is voor de eerste keer zwanger en ziet er volgens Pablo pips uit. De veearts blijkt er hetzelfde over te denken en de collega van Dr Pol wordt ingeschakeld. Even later komt er een busje aanrijden, de vader van Pablo die ook veearts is komt ook aan en even later zie ik niemand meer. Als ik klaar ben met de dingen die ik moet doen en in de andere stal ga kijken is iedereen moe en ligt er een dood kalfje. Zielig, maar beter een dood kalfje dan een dode koe of erger nog alles twee dood. 

Vandaag gaat alles weer zijn gangetje op het werk. In de middag komt er een monteur om onderhoud te plegen aan de melkrobot en dat schop mijn werk wat in de war. 

Tijdens de siësta ga ik het plafond in de tweede hal weer dicht maken. Tijdje terug hebben we er al nieuw hout voor gekocht. Het heeft verschillende keren veel geregend en het lek lijkt gedicht. Tijd dus om het plafond in ere te herstellen. Met twee uurtjes zit alles weer netjes dicht en kan er voor dat de ouders van Sol komen nog een likje verf op. 

Op het werk is er een koe met nummer 1134, die komt regelmatig achter me aan lopen. Dan moet ik even krabben en aaien, vindt ze lekker. Maar 1134 is ook zo maar een nummer. Koeien hebben een naam, maar toen ik Pablo daar naar vroeg wist hij de naam niet. Ik kwam in de computer van de robot echter een lijst met nummers en namen tegen, 1134 blijkt naam Cristel te dragen. Vandaag was er echter nog een koe die me van achter tegen de rug een tikkie gaf. Zij wilde ook aandacht. Als ze nou maar niet allemaal jaloers gaan worden 😉

Vandaag even een kort blog. Het was wat later vandaag en daarom ook even geen reacties van mijn kant op de reacties.

9 reacties

 1. Hola,

  Dat apparaat op de foto is volgens mij een krik die gebruikt bij zware bevallingen bij koeien.
  Ik heb ooit bij een boer waar ik tijdelijk ondersteunde in verband met ziekte van geholpen met een dergelijk ding. Ik weet nog goed dat ik de opdracht kreeg “krikken” waarop ik wel aangaf “maar zeg jij dan wanneer precies”.
  Maar kijk jij maar uit met je uitdijend scale van verliefde dames. Misschien alleen maar meer jaloersheid aan die kant.
  Mooi dat het plafond weer dicht is en er nog net op tijd een likje verf op kan voordat je scjhoonouders komen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja, klopt het is een soort krik om het kalf er uit te trekken.
   Nog even een verfje en dat is het weer klaar dat plafond. Het is ver gedaan met de kou en de wind, maar dat gat heeft het er in huis niet warmer op gemaakt.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat een werk allemaal, Je leert er wel veel mee. Jammer van het kalfje maar gelukkig niets met de koe.
  Fijn dat het plafon weer dicht is, scheelt ook weer in de kou. Je vader vraagt net aan mij of ik weet wat dat apparaat is op de foto en natuurlijk wist ik dat. De hond van Billy moet geopereerd worden aan zijn kniebanden. Hoop dat het goed komt. Gr. Ma

 3. Goedenacht en slaap lekker nu of later 😴😅.
  Toch fijn dat het met de koe nu goed gaat , idd wel jammer van het kalf maar beter zo .
  Het was dus een drukke dag met veel mensen over de “werkvloer” , dat is lastig en stagnerent , maar toch ook wel weer leerzaam . Straks wordt je nog een echte veeboer !
  Je plafond ziet er weer mooi strak uit ! Knap werk . Veel succes morgen . Is het weer daar nu ook een beetje Lenteachtig ? Hoop het wel voor jullie .
  Groet . 👊👍😆🙋🙋‍♀️👋

  • Hallo Antoinette,

   Druk druk druk idd. Maar dan gaat de tijd ook wel weer lekker snel. Half uurtje langer werken maak ik ergens anders wel weer goed 🙂

   Het weer is hier wat wissel vallig. Ene moment zon en nu ik dit zit te schrijven is het zo grijs als maar zijn kan.

 4. Hoi Rob, ja idd een “krik” om het kalf v d koe “af te trekken”……bij baby’s die er geen zin in hebben doen ze het soms met vacuüm maar met een kalf is dat lastig en bovendien heb je pootjes om aan te trekken. Jammer dat het kalf dood is, tja soms zit het tegen.Wel leuk dat de koeien je zo “leuk” vinden, je hebt schijnbaar een energie die ze aantrekt, of je dat met alle vrouwen hebt?…..je krijg het nog druk. Fijne werk-dag en hopelijk schijnt de zon bij jullie wat meer dan hier

 5. Ja kan gebeuren dat een kalfje het niet red. Dat is het leven maar gelukkig gaat het meestal goed. Nog steeds geen nieuws over Cleopatra. Koeien zijn aanhankelijke en nieuwsgierige dieren Toen wij in Nederland bij een ballonvaarder hielpen en de ballon in een weiland landen hebben we het een keer gehad dat we ineens een heel stel koeien vanuit een andere wei rondom de mand hadden staan en het duurde dan ook langer eer we de ballon hadden opgeruimd maar wel leuk om mee te maken. En jij maakt ook bijna elke dag wel iets mee leuk en minder leuk. Maar het naar je zin hebben is belangrijk.

 6. Hoi Rob, omdat ik vaak naar dokter Pol kijk weet ik wat het is zo’n geboortekrik. Wat ik me al heel lang afvraag en tot nu toe niet weet, maar misschien weet jij dat inmiddels wel, wat gebeurt er met zo’n kalfje, is dat nog goed voor consumptie of wordt het opgehaald voor het slachthuis of voor vernietiging, of misschien katten- of hondenvoer? IK vind het heel leuk om de nieuwe belevenissen te lezen en ben ook nieuwsgierig hoe het resultaat voor Sol zal zijn. Leuk hoor die koeien die je komen begroeten. Fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *