Donder En Bliksem

Afgelopen nacht heeft het heerlijk geregend en flink geonweerd. De nodige knallen en lichtflitsen. Heerlijk om mee te slapen, alleen dachten 2 honden daar anders over. Foskie blijkt als het om onweer gaat het grootste watje te zijn. Hij is zo bang als een wezel. Maar ook Antares is er niet helemaal gerust op dat alles goed komt en dat er eigenlijk niets aan de hand is. Volgens mij begon het gedonder rond een uur of 5. Daarna hebben we niet veel mee geslapen. Vandaag maar op tijd naar bed dus.

De keuken. Op sommige stukken willen de naden niet goed drogen. Dat komt omdat er wat diepere naden zaten die ik vol gestopt het met spul. Ik verbouw de keuken daarom een beetje zodat ik het houtfornuis aan kan steken. Dan wordt het in ieder geval lekker warm ik de keuken maar ook weer niet te heeft. Een mooie temperatuur dat het stuk werk wat beter ens sneller droogt. Van afvalhout heb ik afgelopen zomer al kleine stukjes gemaakt en in zakken gedaan als aanmaakhout. Ik ga een zak halen en wat hout en steek het fornuis aan. Even later begint het al lekker warm te worden in de keuken. 

Veel kan ik niet doen in de keuken. Wat ik wel kan doen is het zeil van de vloer af trekken en de vloer daaronder schoon maken. Er zitten stukken van de oude cement laat los of ze klinken erg hol. Alles wat los zit of bijna los zit en hol klinkt haal ik weg. Even later is dat gedaan en heb ik een hoopje vuil en een keukenvloer van grote keien. 

Aan de linkerkant van het fornuis is de vloer nat. Niet kletsnat, maar je kan zien dat er wat was met water. Ik denk dat de aansluitingen van het fornuis, wat ook warm water kan maken altijd wet gelekt hebben. Onder de keuken in de stal is dat ook te zien dat er lang wat net geweest is. Het drogen zal wel enige tijd in beslag nemen denk ik. Lekken doet het in ieder geval niet meer want de leidingen naar het fornuis zijn afgekapt en komen niet meer terug.

Nu de vloer netjes is kan ik met de kleine laser die ik pas kocht iets uit gaan zetten op de muren. Ik teken af waar ik ik het lasertjes zet en teken ook de lijn af op de muur. Daarna zoek ik een plaatsje voor het lasertje waar het even hoog/laag staat als op het eerste punt. Ook dat punt teken ik af en zet de laserlijn weer op de muur uit. En dat doe ik zo nog een keer. Nu dat gedaan is heb ik een beetje een idee hoe de vloer van de keuken op een berggebied lijkt. Om deze vloer in een keer vlak af te werken gaat mij niet lukken. Daarom baken ik een eerste stuk af waar ik morgen de eerste cement ga storten. Ik denk dat ik de vloer in 3 of 4 keer netjes ga maken.

Ik moet ook nog even zakken cement gaan kopen in Castro. Maar omdat de winkel nog niet open is besluit ik iets met tomaten te gaan doen. We hebben er een hoop die eigenlijk overrijp zijn. Nu ik toch wat tijd te doden heb ga ik maar pittige tomatensoep maken. Daarna is het tijd om voor de cementsoep van morgen de cement te gaan kopen.

By the way; het fornuis wat we willen is deze. Neem van ons aan dat het mooi past bij het fornuis waar ik vandaag de keuken meet warm gestookt heb.

DE KIST

Mijn moeder is erg nieuwsgierig net als anderen over de inhoud van de kist. De reactie van mijn vader heb ik gisteren aangepast omdat die wel eens duidelijkheid zou kunnen verschaffen en dat was nog niet de bedoeling. Vandaag weer een foto. De meeste zullen dan nu wel weten wat er in de kist zit, al bewaar ik nog een laatste foto voor het volgende blog.

10 reacties

 1. Hola,

  was het vannacht spannend voor beide viervoeters dan word het morgen ook spannend als je aan het egaliseren van de keukenvloer begint. Omdat het niet je vak is is zoiets altijd al een “beetje” moeilijk maar het word nog moeilijker omdat er objecten zoals het fornuis etc. staan waar je omheen moet werken.
  Het KIST misterie naderd zijn ontknoping en dan komen waarschijnlijk de OH’s en AH’s en kunnen de mensen die er min of meer slapenloze nachten van gehad hebben ook weer aan hun trekken met een normale nachtrust.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Jammer dat de hondjes zo bang waren maar voor de tuin is een sappig regenbuitje wel lekker. En wauw wat een mooi fornuis. En ja dan de kist ik weet het nog niet maar misschient morgen.gr. ma

 3. Hoi rob je maakt ons wel nieuwsgierig ik doe nog eens een gok
  Delftsblauw beeldjes en misschien delfstblauwe tegels. Die passen dan goed bij de prachtige kast die Sol gemaakt heeft.

  Groetjes en tot morgen 😜

 4. Hee die Rob Tegel randjes of vloerplint
  En anders weet ik het niet
  Kijkuit met je vloer uitvlakken vaak gaat het later werken als je gaat stapelen met je cement wat ik van je begrijp
  Misschien Kun je straks ook wat opvangen met je tegelijk maar ook niet veel
  Dan zal het lang duren voor die droogt

  Het fornuis is super man heb je op Google gekeken daar zag ik laatst vergelijkbare staan
  Of in Italië ook heel mooi transportkosten viel erg mee
  Wij hebben een dubbele oven dat werkt ook fijn althans vinden wij
  Hier nog effen een link wij hebben roestvrijstaal
  https://materialesdefabrica.com/hornos/cocina-de-gas-con-portabombona-rustica-alta-gama-negra-f9lt50g2-solthermic.html?land=&dfw_tracker=89673-471494&gclid=CjwKCAjwwL6aBhBlEiwADycBILolUDCEYmtupg7QpBVqR9BdHXtDGCdHRzCzpRxcliI3xlq4Z1H0KRoC9NsQAvD_BwE

 5. Heerlijk die houtkachel er gaat niets boven deze gezellige warmte, ik denk dat de katjes ook in een hoekje gekropen met zo’n onweer ,
  Ik gok op tegeltjes van Hollandse makelij Delfs blauw voor de achterwand👍zal vast prachtig staan en Sol haar smaak😁🌞ben benieuwd,
  José

 6. Mooi kooktoestel zeg, pronkstuk in jullie keuken. Genoeg ruimte om met z’n tweetjes staan te koken! De Kist: waarschijnlijk nostalgische tegels! Ik ben benieuwd naar het verhaal er achter. Succes verder met het drogen en de afwerking!🤗👋

 7. Volgens mij zijn het tegeltjes en ik denk dat wat je ziet de achterkant is. Wat een prachtig fornuis. Succes met de vloer die geeft je je veel werk.

 8. Haha goedenmiddag . Nu toch iedereen aan het raden is , sluit ik me er maar even bij aan . Vlg. Mij zijn het idd tegeltjes ergens uit een oud huis in Brabant . Of misschien wel uit de boerderij van je ouders ??? Het blijft spannend ! Arme Atares en Foskie wat een slecht nachtje . Gelukkig in de na-nacht . Wel heerlijk natuurlijk dat er weer flink wat regen is geweest . Hier nog steeds alles kurkdroog . Wil maar niet gaan regenen , hooguit wat druppels . We houden moed , als het maar niet gelijk met containers komt ! Dat geeft meer narigheid dan voordeel.
  Groet .🤣👍👋🙋‍♂️🙋‍♀️
  Kunnen jullie nog wel tomatensoep zien en “lekker” eten na al die verwerkte tomaten ?🤣.
  Heel veel succes met het egaliseren van je keukenvloer , kijk uit met die vochtplek , nog een hele klus . Een geweldig gasfornuis hebben jullie uitgezocht . Pronkstuk in de nieuwe keuken .

 9. Geweldig dat fornuis je zou er bijna jaloers op worden, maar als je alleen bent is het niet meer zo functioneel denk ik. Ik herken de angst van je hond, ook mijn hond had angst voor onweer, niet alleen die van mij maar ook die van mijn buurhond, die ging blaffen midden in de nacht bij onweer, het hielp nooit maar hij dacht van wel. Ja wat moet ik er van de verrassing denken, eerlijk gezegd geen idee. Van techniek heb ik geen bal verstand en ben daardoor reuze nieuwsgierig wat wordt het en hoe gaat het er uitzien. Nog even (nou ja even) geduld hebben, des te mooier is vaak het resultaat. Hier is het nog steeds warm, ook wij snakken naar een bui, ook dat is een verrassing. Voorlopig nog zon en daar snakken ze in andere landen weer van waar het volop regent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *