Dokter Bibber

Vandaag gaan we naar Ourense, want ik moet op controle. Maar dat is pas laat in de middag. Ik kan al vroeg niet meer slapen en ga maar wat TV kijken. Als het licht is blijkt het een zonnige dag te worden. En dat is mooi wat dan zetten we alles een keer tegen elkaar open. Sol is in de badkamer bezig en ik haal de schuiframen van de keuken er uit om ze buiten te wassen. Ramen zemen deed ik in Nederland ook pas als het moeilijker begon te worden om buiten te kijken 😉 Dat was nu in keuken ook het geval. Buiten de ramen eens een goed sopje gegeven en als ze terug in de kozijnen staan kunnen we weer goed alles buiten in de gaten houden. 

We een hal, waar de wasmachine en de droger en koelkasten staan ruikt het raar. Het is wel eens meer, we dachten aan de wasmachine en hebben daar toen van dat reinigingsspul in gedaan. De nare lucht, als te nat opgevouwen wasgoed was weer weg. Nu is het er weer. Ik ruik in de wasmachine en de droger. Niets aan de hand. Het ruikt nu een beetje riool achtig, maar dat kan bij ons niet, want we hebben geen riool en daar komt bij dat de afvoer van de wasmachine gewoon een pijp naar buiten is. Ik trek de vriezer van de kant. En dan vinden we de oorzaak. Een dode muis roept Sol. We ruiken dus een lijklucht. Muis opgeruimd en nu alles toch van de muur is de vloer onder de machines ook maag gelijk schoongemaakt.

In de schuur staat de inbouwkast die we aan het opknappen zijn en waarvan Sol de binnenkant in het wit heeft gezet, te wachten op de achterwand die Sol al een tijd geleden klaar gemaakt heeft. De achterwand ga ik er vandaag inschuiven. Als ik de schuur open doe, lucht daar ook een dode muis. Ook die ruim ik maar gelijk op. Even later vind ik er nog een in de schuur en sol komt er in het voorportaal ook een tegen. Vier dode muizen op een dag! Het goedje wat ik her en der gelegd heb blijkt te werken. Katten lopen hier niet meer dus moet het op een andere manier. Terug naar de kast. Ik leg de kast plat en schuif er de achterwand in, zet de kast weer rechtop en ik ben klaar voor vandaag. Morgen de rest.

Het is tijd om richting Ourense te gaan, om 1630 hebben we de afspraak. In het ziekenhuis melden we ons aan de balie en we worden naar de wachtruimte gewezen. Ik wordt geroepen en we gaan naar binnen. Ergens last van? Nee. Pijn? Nee, soms een beetje irritant gevoel maar verder niets. Liggen! Hij haald eerst de hechtingen er uit, van die nietjes. Als hij alles klaarmaakt omdat te gaan doen en ik wil kijken, probeert hij mij gerust te stellen. Ik hoef me geen zorgen te maken, het doet geen pijn. Oo… maar daar ben ik niet bang voor, ik wil gewoon kijken en dan schiet zijn assistente in de lach. Dan vraagt hij waar het wel eens een vervelend gevoel geeft. En ik wijs het aan. Als een echte dokter bibber drukt hij op die plek, en op dat moment gaat mijn zoemer af! Ik krijg zo’n soort elektrische scheut, zo een als je je elleboog stoot. Alles goed hoor zegt hij en ik kom weer van de tafel af. 11 april nog een controle. Werken? Vraag ik. Als het maar niet te zwaar is en voorzichtig doen. Pffff!

We gaan nog even wat in Ourense her en der wat komen. Ook moeten we wat spullen halen bij de Leroymerlin. Spullen om ligte werkzaamheden te kunnen doen aan de inbouwkast. We willen ook even kijken voor een partytent en een tuinstel. Deze is mooi, en deze is nog mooier en duurder. Mooi we weten wat ze hebben en daan bij de BricoCentro kijken. Hier staan ook weer twee mooie, een iets duurder dan de goedkope bij Leroymerlin, maar wel mooier en een die mooie die dan weer iets goedkoper is dan bij de Leroymerlin. We kopen niet en gaan van de week ook nog maar even ergens anders kijken.

7 reacties

 1. Hola,

  Dat vind ik een perfecte redenering. Ramen wassen als je overdag binnen het licht aan moet doen. Dan heb je tenminste eer van je werk.
  Gelukkig hoef je ook geen muizenvanger te spelen en beperkt het zich tot alleen maar kadavers opruimen. Gelukkig hebben de nietjes in je buikwand hun werk goed gedaan en nu staat de weg (beperkt) open om weer echt aan de slag te gaan. Voldoende (gedwongen) vrije tijd gehad ook al is vrije tijd bij jullie geen begrip vrij van werkgever zijn je bent het immers zelf.
  Is de parytent alleen bedoeld voor jullie tweetjes of gaan jullie ook buurtfeestjes organiseren? Daar houden ze toch zo van in de omgeving.
  Succes met de inbouwkast.

  Houdoe

 2. Gelukkig dat alles oké is nog effe de raad van de dokter ter harte nemen, party tent staat mooi ziet al gezellig uit tegen die strakblauwe lucht., de muizen zijn aan de kant en hopelijk komen geen nieuwe opduiken.
  Gr. José

 3. Fijn dat alles oké is en je weer lichte werkzaamheden mag gaan doen. Nu je raakt de muizen goed kwijt het goedje werkt dus. Deze partytent ziet er wel heel erg stevig uit maar met tuinmeubelen is het goed om een rond te kijken. Fijne dinsdag samen.

 4. Fijn werr “nietjes-vrij” te zijn ! Gaat het bewegen ook soepeler maar….denk niet dat je alles weer mag/kunt . Denk eraan de binnenkant duurt herstel5-6 weken !! (En geen vriezer meer gaan verschuiven , foei !)
  De inbouwkast wordt prachtig ziet er leuk uit met die “tegeltjes” achterwand .
  Beterschap en hou je nog ff in.
  Groet . 😁😄😉👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *