Dode Kat

Vandaag ga ik als eerste het stuk aanrechtblad nog een keer licht schuren en en daarna kan het voor de laatste keer in de lak. Veel werk is het niet dus even later zit ik weer aan de koffie. Als ik aangesterkt ben door de koffie van de zware schilderwerkzaamheden is het tijd om weer een paar kruiwagens grond in het verhoogde tuinbed te storten. Sol komt even kijken met haar gevolg, twee honden en twee katten. Julio vindt dat de bemesting van het stuk waar de knoflook is geplant en waar de venkel zijn best doet zich om te zetten van zaadje naar plantje beter kan en gaat lekker in een kuiltje zitten poepen. Als hij klaar is ruikt hij een keer en doet er wat zand over. Niemand ziet er meer wat van moet hij gedacht hebben, maar Sol en ik waren getuigen van het hele gebeuren.

Het is weer tijd voor koffie en daarna wil ik wat met de bosmaaier gaan doen. Ik moet wel eerst nog even een scheenbeschermer repareren. Als ik daar mee bezig ben komt de buurman aanlopen en vraagt of ik even kan helpen. Natuurlijk, waarmee? De twee koeien zijn weer ontsnapt en lopen nu in de wei achter ons huis. Dat is niet de eerste keer dat ze daar lopen zonder toestemming. Ik heb toen ook gecontroleerd of de schrikdraad die ik gezet heb nog wel overal overeind staat. Dat bleek allemaal prima in orde, dus er moet nog een plek zijn waar van die twee weet hebben en wij, de buren en Sol en ik, niet. De buurman wil dat ik even help met vangen. Ik moet ergens gaan staan om ze de goede kant uit te sturen als ze aan komen lopen. Ik stuur Sol een app je en die komt ook even helpen. Als zij er is wil ik de tweede deur van de stal ook open zetten zodat de koeien meer plaats hebben om binnen te gaan. Dan zie ik een dode kat liggen. Die moet weg voor dat de koeien komen alders maken ze er puree van. Het is een wilde witte kat met een zwarte streep. We hebben hem of haar al vaker op bezoek gehad maar willen dat liever niet. Meestal is het hommeles als die kat er is. Gisteren zat ze in de schuur en daar heb ik ze met een flinke straal water weg gejaagd. Toen liep ze al moeilijk en nu lag ze dood in de stal. Als we haar bekijken lijkt het wel of er de voetjes is gegeten, het ziet er in ieder geval niet normaal uit. Volgens de buurman is het een enge ziekte die wel eens besmettelijk zou kunnen zijn.

De witte kat links is de kat die er niet meer is.

Die zieke (?) kat heeft ook bij ons in de schuur op verschillende plaatsen gelegen waar ook onze katten op liggen. Dat betekend dus grote schoonmaak in de schuur. Wat gewassen kan worden gaat Sol wassen en de rest gooien we weg. Zo ie zo is het een rommeltje in de schuur. Als er gevochten wordt doen katten dat door te gooien met bakjes eten lijkt het wel, we komen ze regelmatig tegen dat alles om ligt met het voor overal. Ik zet alles buiten en spuit de vloer helemaal schoon. Daarna ga ik ook maar reorganiseren. Er staan in de schuur twee vrieskisten. Die moeten verschoven worden zodat er naast de wasbak meer ruimte komt en zo kunnen we de vrieskisten ook niet meer als aanrecht gebruiken. Als de vrieskisten verzet zijn moet ook het stopcontact voor de vrieskisten verzet worden. Naast de wasbak maar ik een plank en daaronder leg ik de stukken van het oude aanrecht uit de keuken op een paar stenen. Dat wordt de eettafel voor de katten. Ik organiseer nog wat meer en dan is de schuur netjes en klaar.

De vraag is nu, nu alles netjes is en de vrieskisten verzet zijn of de auto nu wel helemaal binnen kan. Niet dat de auto binnen moet staan, maar als het hard vriest en hij binnen staat hoef ik de ruiten niet te krabben. Maar helaas, als lijkt het er op dat de auto helemaal binnen staat, ik kom nog steeds 20 centimeter schuur te kort. Hij past dus net niet. Jammer!

Toch wil ik ook vandaag doen wat ik met de bosmaaier eerder op de dag had willen doen, toen een dooie kat eten in het roet gooide. Ik wil het campingveldje en de plaat waar het zwembad over een paar maanden weer moet komen staan de eerste maaibeurt geven met de bosmaaier. De varens van vorig jaar liggen er droog bij en moeten weg. Dus om de dag af te sluiten nog even lekker met de bosmaaier aan de gang geweest.

Wij hebben ook een olijfboompje staan. Gewoon omdat we hopen dat dat over 20 jaar een mooie boom is. Tuin technisch gezien is het de hoogt geplante boom. Hij staat eigenlijk naast de paal van de telescoop en dus niet in de tuin die we aan het maken zijn. Ook bij de olijfboom moet het gras wat korter worden. Zoals gezegd hopen we over 20 jaar een mooie boom te hebben en misschien wat olijven. Maar wat zie ik, er hangt al een olijfje aan de boom. De olijf is heel klein, maar het is een olijf aan onze olijfboom 🙂

En voor de liefhebbers nog twee leuke katten foto’s.

21 reacties

 1. Hola,

  Weer een heerlijk afwisselende dag met onverwachte dingen. Je lijkt er een beetje de kluts van kwijt te raken. Het spreekwoord “roet in het eten gooien” kende ik al maar op z’n Freans maar dan in het Nederlands vertaald is dat kennelijk “eten in het roet gooien”.
  Als de buurman gelijk heeft en die witte kat zou iets besmettelijks gehad hebben is het te hopen dat jullie alles goed ontsmet hebben en de andere er niets van oplopen. Wel een hele luxe tafel wat die 2 gekregen hebben.
  Een overvloedige oogst moet ook altijd beginnen met een eerste exemplaar. Dus misschien hoef je geen 20 jaar te wachten om een veilingvergunning aan te vragen. Wellicht nu reeds maar aanvragen dan heb je hem zeker op tijd (ha,ha).

  Houdoe

  • 2-de maal Hola,

   Ik vergeet nog aandacht te besteden aan je binnen parkeren van je Dacia. Als ik de foto’s goed bekijk en me de ruimte voor de geest haal dan is achteruit de garage een beetje schuin inrijden wellicht een optie.

   2-de maal Houdoe

   • Hoi Pa,

    Probleem is dat ik aleen maar schuin er in kan rjden. Zou ik iets meer naar de muur kunnen en wat rechter langs de muur dan past het denk ik net. Maar dan moet ik iedere keer steken om hem binnen te krijgen. Nou dan staat ie maar buiten.

    hahahah ja gezegdes zijn er in vele variaties… en ik verzin ze gewoon ter plekke

 2. Hoi Rob en Sol,
  Jullie hebben een heel productieve dag gehad, wij een gezellige. Vanmorgen belde Tineke op of het goed was dat ze kwam, natuurlijk en daarna Petra. Zo vertelde ze dat Jan zijn oudste zus ook altijd jou blog leest, dat was voor ons weer leuk om te horen. Ik hoop dat je geen schade heb van die kat ,dat zou vervelend zijn. Fijne avond jullie. Gr. Ma

   • Ja, ik begrijp het. Had ik ook moeten doen toen mijn buurvrouw en ik voor ik weet niet hoeveel geld een zwerfkat hebben laten inslapen bij de dierenarts. Ze vroeg toen of we de kat wilden achterlaten. Zij zou dan voor de crematie zorgen. Wij zeiden ja omdat we niet zo gauw wisten wat we met de dode kat aan moesten. En dat heeft het extra duur gemaakt. Nou ja … gedane zaken nemen geen keer.

 3. Hoi Rob en Sol
  Jullie hebben weer aardig wat werk verricht hè, wel zielig voor die 🐈 ik zou het maar goed in de gaten houden als hij of zij echt besmettelijk was.
  Hoe is het nou afgelopen met die 🐄🐮 zijn ze weer terug naar de buren? Of horen we dat morgen?
  Nou Sol ik zou maar vast een recept gaan zoeken met olijven 😄 maar toch hartstikke leuk dat er al een olijf aan zit.
  Groetjes uit een druilerig Barendrecht 👐

  • Halle Elly,

   Ja zielig die kat, maar het is niet anders. Was een wilde kat en die heeft vast her en der moeten vechten voor eten of zo. We houden onze katten goed in de gaten en zien we wat verdachts dan gaan we naar de dierenarts.
   Die koeien staan bij ons in de stal en daar zijn ze gisteren gelijk in gezet. Voor straf niet naar buiten. Deze twee zijn nu bijna een jaar en moeten eigenlijk naar de volgende stal ergens anders waar de buren ook koeien hebben staan.

  • Goedenavond , allereerst wil ik zeggen , dat wij jullie het mooie weer heel er gunnen !😉🌞.
   Wij hebben vandaag ook fijn weer een zonnetje gehad en zelfs buiten heerlijk ons ontbijtje genuttigd .
   Wat leuk een olijfje aan de ‘”boom” ! Dat wordt in de volgende jaren een mooie oogst . Ga je hem niet verplaatsen naar je boom(wijn)gaard(t) ?
   Ach en die arme witte kat , gelukkig naar de kattenhemel en heeft het verder geen gevolgen . Julio heeft het wel een beetje op je knoflook zitten , of hij wil hulp bieden door nu even extra te bemesten 😅😁.
   Het is wat met de beestenboel of de honden , of de Katten , of de koeien altijd wat. Brengt wel leven in de brouwerij !
   Succes met aarde scheppen in je kweekbed . Wel een hele klus trouwens .
   Fijne avond samen.
   Groet . 🤔👍👊🤣👋😴💤

 4. Was een mooie witte poes helaas, maar uit haar lijden verlost en goed eraan gedaan om de boel te ontsmetten , tevens is dat ook weer opgeruimd dus weer een goeie klus geklaard.
  Na 4 dagen zijn onze vrienden die zuidelijker in Spanje wonen vertrokken , gezellig en veel ondernomen ondanks het minder goeie weer hier.
  Nu zelf weer genieten want eindelijk schijnt de zon en wordt het warmer.
  José

 5. Ik ben toch wel heel nieuwsgierig hoe die koeien kunnen ontsnappen, waar vinden ze die vluchtgang?
  Ja triest voor het katje maar hoort wel bij het leven, ook in de dierenwereld. Maar wat je zegt belangrijk waaraan. En wat die olijfboom betreft, aan beide zijden van mijn huis hebben de buurtjes een olijfboom staan. Deze groeien zo hard dat er jaarlijks gesnoeid moet worden om het niet uit de kluiten te laten groeien. De olijven liggen ook regelmatig bij mij in de tuin, dus ik denk dat je geen 20 jaar hoeft te wachten. Het hok c.q. garage ziet er weer keurig uit. Fijne avond

  • Hallo Lady Wieser,

   Waar ze ontsnappen weten we niet. We zien ze gewoon ineens in een andere wei lopen en bellen dan de buren. Ja jammer van die kat. Is hier ook ineens aan komen lopen. Maar het was meest van de tijd ruzie. Nou wat ons betreft eigen katten eerst.
   Hopelijk hoeven wij dat geen 20 jaar te wachten op olijven en kunnen we misschien dit jaar al een (klein ) potje vullen

 6. Zo het is weer een enerverende dag geweest. Eerst de koeien die ontsnapt zijn dan de dode kat en door die dode kat een extra job, de schuur echt helemaal schoon maken en hopen dat jullie katjes niets hebben opgelopen. En dan het wonder aan de boom een mooie olijf wat wil je nog meer. In ieder geval heb je ook nog gedaan wat je eigenlijk als eerste vandaag wilde doen. Petje af hoor.

  • Hallo Mieke,

   Ja het is wat die koeien. Als je het nieuwe over de boeren in Nederland volgt dan hebben ze het altijd over geitenpaadjes om sommige regels te omzeilen. Maar deze twee koeien kennen dus ook een geitenpaadje hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *